Illustrasjon Temaark

Dato: 21. juni 2017

Skrevet av: Anne Lian

Årets 5 mest leste artikler på hrnorge.no

I dette siste nyhetsbrevet før sommerferien byr vi på årets 5 mest leste artikler. Vi ønsker alle våre lesere god sommer og lesing.

Medarbeidersamtale

1. 6 tips for medarbeidersamtalen

Et mønster med regelmessige, obligatoriske samtaler mellom medarbeider og leder er vanlig i mange virksomheter, enten det kalles medarbeidersamtaler eller noe annet. Men noen utfordringer går igjen, disse kan løses med enkle grep.

Les mer
Hans Olav Hellem Thumb

2. En doktorand i alkohol skapte bølger i Making Waves. Det forandret alt for HR-direktør Hans Olav Hellem

Den ene har 400 indre motiverte ansatte med etterspurt kompetanse. Den andre tar doktorgrad på alkoholisme. Nå var de på fjelltur sammen. «Vet du egentlig noe om motivasjon?», spurte alkoholdoktoren. Svaret rystet ham. Han ga HR-direktør Hans Olav Hellem en leksjon i motivasjon som forandret alt.

Les mer
Anna Kirah Thumb

3. Anna Kirah: Norsk HR er verdens mest konforme

Amerikanske Anna Kirah elsker Norge. Og hun er bekymret. Globalt er det en trend å ansette folk som utfordrer det etablerte. I Norge ansetter vi fremdeles «menneskelige roboter». Dårlige ledere og konform HR må ta skylda.

Les mer
Lene Renneflott T2 Toppslag 2

4. Lenes håndsopprekking kostet arbeidsgiveren millioner

Lene rakk opp hånda. Spørsmålet hennes nullstilte 1500 interne arbeidstimer i selskapet hun den gang jobbet for. Men det er en annen historie. I dag oppdrar Lene Renneflott hund gjennom positiv forsterkning på fritiden og gjeter katter ved Universitetet i Oslo i arbeidstiden.

Les mer
Anette Mellbye Thumb

5. Anette Mellbye: — Digital transformasjon er ikke IT, det er HR

«Digital transformasjon, det er vel IT, det?» Feil. I endringene som følger av digitaliseringen har HR-direktøren en mer sentral rolle og ansvar enn IT-direktøren.

Les mer

God sommer, neste nyhetsbrev kommer 11. august!

Hold deg oppdatert på det siste innen HR. 
Meld deg på nyhetsbrevet vårt i dag!