Onboarding

Dato: 27. september 2018

Skrevet av: Marte Veimo

– Etter to ukers onboarding føler de ansatte at de har jobbet her lenge

Konsulentselskapet BDO er kåret til et av de beste stedene å jobbe i Norge i 2018 av Great Place to Work. En viktig bidragsyter er det skreddersydde onboardingprogrammet Camp BDO, som gir en god introduksjon til arbeidshverdagen og sørger for sosial trygghet og nettverk på tvers av selskapets tjenesteområder.

terje Eggum

– Programmet har som mål å lette overgangen fra studier til jobb, slik at de nyutdannede skal være godt rustet til hverdagen som møter dem på kontoret, både faglig og sosialt, sier revisor og manager Terje Eggum Adolfsen i BDO i Norge.

151 nyansatte får en god start
BDO er et stort kompetansemiljø som tilbyr et bredt spekter av tjenester innen revisjon, regnskap, rådgivning og advokat. BDO teller i dag ca. 1500 ansatte, fordelt på 70 kontor over hele Norge. Siden 2015 har antallet nyutdannede kolleger som kommer inn dørene hver høst mer enn doblet seg. Dette stiller enda høyere krav til et gjennomarbeidet og relevant onboardingsprogram.

Miriam

Bare i høst er 151 nyutdannede kolleger ønsket velkommen. – Alle nyutdannede starter på samme dag, én gang i året. Derfor har vi muligheten til å skreddersy et felles opplegg for dem, sier seniorkonsulent i HR, Miriam Kringen Molnar, som sammen med Adolfsen er ansvarlig for onboardingsprogrammet Camp BDO.

Fra Oslo til Kitzbühel
Etter én dag på sitt respektive lokalkontor møtes alle ved hovedkontoret i Oslo for å få «den store innsikten» i BDO, blant annet ved å bli kjent med nøkkelpersoner, verdier og visjoner.  Den neste dagen står praktisk trening i ulike verktøy på programmet. Dette trenger de nemlig i fortsettelsen, for nå går ferden til Kitzbühel, hvor de i løpet av 12 dager har opplæring på tvers av fagområdene – i tillegg til en aktivitetsdag og mange andre sosiale aktiviteter.

Tre hovedmål for Camp BDO
– Det å skape sosial trygghet og å få dem til å bli en del av kulturen vår, er ett av tre hovedmål for satsningen. Det tror vi har en positiv effekt ut mot kunder også, sier Adolfsen. Det andre hovedmålet er å bygge nettverk på tvers av tjenesteområdene. – For eksempel er det nyttig at advokater og rådgivere kjenner gangen i revisjonsåret, for å vite når de kan bli involvert i ulike problemstillinger, påpeker Molnar.

Det tredje hovedmålet for programmet går selvfølgelig på det faglige, både teoretisk og praktisk. – Vi legger opp til mye case-arbeid i gruppe, slik at de nyansatte trenes i relevante oppgaver og arbeidssituasjoner, forteller Adolfsen. Blant annet gjennomføres et tre dagers langt case med rollespill og intervjuer, hvor de nyansatte kommer seg igjennom alle fasene i revisjonsprosessen.

Tilbake til hverdagen
Etter endte dager i Kitzbühel reiser alle hver til sitt med en faglig og sosial trygghet i bunn. – En typisk tilbakemelding er at de føler at de har jobbet her lenge allerede, forteller Adolfsen og Molnar.

I desember avsluttes Camp BDO med en ukes faglig program i Oslo. Opplæringen slutter likevel ikke der. – Camp BDO er bare første del av det obligatoriske kursprogrammet BDO-akademiet som går over fire år, så i snitt fortsetter de å samles to ganger i året. Dette skaper et godt samhold og en ordentlig kullfølelse, avslutter Adolfsen.

Onboardingkonferansen 2018

Onboardingkonferansen 2018 kan du høre Miriam Kringen Molnar og Terje Eggum Adolfson snakke om hva BDO vektlegger i onboardingprogrammet og hvorfor de mener dette skaper den beste starten på karrieren.
Les mer om Onboardingkonferansen 2018 og se program og påmelding her.

Relaterte saker

Onboardingkonferansen 2018 Linked In

Onboarding

Dette lærte vi på Onboardingkonferansen 2018

Årets konferanse samlet over 300 mennesker da HR Norge for andre gang inviterte til Onboardingkonferansen. Her har vi samlet noen take aways fra konferansen for dere som ikke hadde muligheten til å være med i år, ellers som trenger en liten oppfriskning.

Handtrykk

Onboarding

Få en god start på arbeidsforholdet

Et godt onboardingprogram er noe av det smarteste du kan ha på plass for å sørge for at vellykket rekruttering utvikler seg til et vellykket arbeidsforhold. Med god onboarding beholder du talentene, skaper gode ansattopplevelser, og prestasjonene blir bedre. Uten, risikerer du å måtte starte rekrutteringprosessen på nytt etter bare få måneder.

Onboarding

Onboarding

Er du ansvarlig for å ta imot nyansatte i din virksomhet?

Da har du ansvar for første inntrykket. Du representerer hele virksomheten overfor hver eneste nyansatte, så din jobb er kritisk og ekstremt viktig. Du er ansvarlig for at den nyansatte trives fra første dag og blir produktive så raskt som mulig.

Hold deg oppdatert på det siste innen HR. 
Meld deg på nyhetsbrevet vårt i dag!