Marianne Andreassen Oppslag

Dato: 3. mai 2018

Skrevet av: HR Norge red.

Fortjener din leder Norges gjeveste lederpris?

Nominasjonsprosessen for HR Norges Lederpris for 2018 er i gang. 11. juni går fristen ut for å nominere nettopp DIN leder. Juryen har mange spennende kandidater på listen, men de vil veldig gjerne bli overrasket. Har du en lederoverraskelse i ermet?

Det deles ut mange priser for godt lederskap i Norge hvert år, men vi våger å påstå at HR Norges Lederpris er spesielt gjev. Prisen har blitt en institusjon i norsk arbeidsliv. At den deles ut av medlemmene i en organisasjon som har som en av sine viktigste oppgaver å utvikle og ivareta godt lederskap gir den ekstra tyngde og prestisje.

HR Norges Lederpris 2017 gikk til administrerende direktør Marianne Andreassen (toppbilde) i Statens Lånekasse for utdanning. «Det er med stor ydmykhet jeg tar imot denne viktige utmerkelsen fra HR Norge. Som alle andre må også Lånekassen tilpasse seg en ny virkelighet hvor kundene betjenes enklere og raskere gjennom digitalisering og der arbeidsoppgaver automatiseres.  I en slik prosess er lederskap krevende, og det gjør det enda mer gledelig å få en slik utmerkelse», sier hun. Andreassen ble nylig ansatt som direktør for Stortingets administrasjon.

«At jeg får HR Norges Lederpris betyr mye for virksomheten jeg leder og meg personlig, og det er spesielt gjevt at det kommer fra medlemmene i HR Norge», sa daværende direktør for Ringerike sykehus Per Bleikelia da han i 2016 fikk prisen.

Få om noen er bedre kvalifisert til å gjenkjenne godt lederskap enn HR Norges medlemmer. I år er medlemmene representert via en priskomité som ledes av HR-direktør i Storebrand og styreleder i HR Norge, Tove Selnes. Med seg på laget har hun ingen ringere enn tidligere konsernsjef Ingar Skaug i Wilh. Wilhelmsen og styreleder i Norske Shell, Tor Arnesen. HR Norges mangeårige medarbeider og leder for kompetansetilbud, Håvard Berntzen, er også med.

NOMINER DIN KANDIDAT HER 

Nederst på siden denne linken fører til er det et skjema for nominasjon. Bruk det for å løfte fram DIN leder!

Kriterier for HR Norges Lederpris

  • Om lederen har nådd resultater gjennom god HR.
  • Om lederen har gjort noe helt spesielt eller nyskapende.
  • Om lederen har synliggjort seg i virksomhetens kultur og verdier.
  • Om lederen har kommunisert et positivt menneskesyn.

I disse omskiftelige tider har vi også et økt fokus på gründermentalitet, virksomhetsutvikling, innovasjon og bærekraft — alt dette i kombinasjon med god ledelse.

Les mer om HR Norges Lederpris og tidligere vinnere her.

HR Forum

Vinneren kommer på HR Forum 2018 og presenterer sitt arbeid der.
Les mer om HR Forum og se program her.

Hold deg oppdatert på det siste innen HR. 
Meld deg på nyhetsbrevet vårt i dag!