Nmd Rune Kiilstofte

Dato: 18. oktober 2017

Skrevet av: Lars Christian Elvenes

Fra fagperson til helstøpt leder

Med 250 apoteker, og 2300 ansatte spredt over hele Norge, er onboarding en krevende prosess. For Rune Kiilstofte, Kompetanseutviklingssjef i Norsk Medisnaldepot, er løsningen å skape et stammespråk slik at nye ledere med enkle grep forstår både sine egne, og sine medarbeideres behov.

Tenk deg at du har brukt fem år på en utdannelse, to påfølgende års spesialisering, og nå er å regne blant de sterkeste fagpersonene på ditt felt. Du er en farmasøyt som kan takle kundemøtet i blinde, du brenner for faget, og du er en støtte for dine kolleger og din leder. Det var på fredag. Nå er det mandag, og du har gått inn i lederrollen. Hva skjer nå?

Der kundemøtet og fag står i fokus for medarbeideren, blir kommersialisering og resultater nye stikkord du må være komfortabel med.  Plutselig er det du som må ha svaret på alle spørsmålene du selv stilte sist uke – ”Kan jeg få fri på fredag?” eller ”Kan vi ta en lønnssamtale?”.

- ”Du må forstå både børs og katedral”, sier Rune Kiilstofte. For å få til det må du skape et grunnlag for forståelse, kommunikasjon og utvikling. I NMD gjøres dette blant annet med Situational Leadership, leder- og medarbeiderutviklingsmodellen fra Ken Blanchard og Paul Hersey. NMDs verdier samles under I CARE, på norsk Integrity, Customer first, Accountability, Respect og Excellence. For å få til det må tre viktige egenskaper hos lederne være en del av grunnlaget.

  • Å hjelpe nye ledere å forstå hvilke mål og oppgaver medarbeiderne skal gjøre
  • Å kunne diagnostisere hva medarbeiderne trenger for å lykkes
  • Å lære seg å matche den lederstilen som kan hjelpe medarbeideren

Med situasjonsbestemt ledelse lærer Rune NMDs ledere å bruke et verktøy, og en modell, som beskriver fire ulike tilnærminger til ledelse, kombinert med fire ulike utviklingsnivåer. 

For Rune er resultatet en organisasjon med en felles forståelse for utvikling av medarbeidere og ledere. Det er skapt en trygg ramme for de som trer inn i lederrollene og er helt nødvendig for at NMD skal klare å skape grobunn for I CARE.

Onboardingkonferansen 30. november gir deg  innsikt i hvordan Rune Kiilstofte jobber med situasjonsbestemt ledelse i onboardingprosesser. Denne konferansen vil gi deg nyttige tips og retningslinjer til onboarding og introduksjon blant virksomhetens nye ansatte og ledertalenter. Eksperter på området, forskning og virksomhetscase står på programmet for denne lærerike dagen. 

Relaterte saker

Handtrykk

Onboarding

Få en god start på arbeidsforholdet

Et godt onboardingprogram er noe av det smarteste du kan ha på plass for å sørge for at vellykket rekruttering utvikler seg til et vellykket arbeidsforhold. Med god onboarding beholder du talentene, skaper gode ansattopplevelser, og prestasjonene blir bedre. Uten, risikerer du å måtte starte rekrutteringprosessen på nytt etter bare få måneder.

Onboarding Ny

Onboarding

Onboarding med kommersiell effekt – Sånn gjør de det i KPMG

KPMG Norge rekrutterer ca. 200 nye medarbeidere hvert år. Selskapet er i sterk vekst og onboarding er et fokusområde. Tidsrommet fra arbeidskontrakten signeres og gjennom prøvetiden er viktig for både nyansatte og KPMG. "Vi er glade for at så mange flinke folk har lyst til å jobbe hos oss, og da vil vi gjøre vårt beste for at de skal få en god start" sier Vivi Kristensen, HR-direktør i KPMG Norge.

Onboardingkonferansen 2018 Linked In

Onboarding

Dette lærte vi på Onboardingkonferansen 2018

Årets konferanse samlet over 300 mennesker da HR Norge for andre gang inviterte til Onboardingkonferansen. Her har vi samlet noen take aways fra konferansen for dere som ikke hadde muligheten til å være med i år, ellers som trenger en liten oppfriskning.

Hold deg oppdatert på det siste innen HR. 
Meld deg på nyhetsbrevet vårt i dag!