Nmd Rune Kiilstofte

Dato: 18. oktober 2017

Skrevet av: Lars Christian Elvenes

Fra fagperson til helstøpt leder

Med 250 apoteker, og 2300 ansatte spredt over hele Norge, er onboarding en krevende prosess. For Rune Kiilstofte, Kompetanseutviklingssjef i Norsk Medisnaldepot, er løsningen å skape et stammespråk slik at nye ledere med enkle grep forstår både sine egne, og sine medarbeideres behov.

Tenk deg at du har brukt fem år på en utdannelse, to påfølgende års spesialisering, og nå er å regne blant de sterkeste fagpersonene på ditt felt. Du er en farmasøyt som kan takle kundemøtet i blinde, du brenner for faget, og du er en støtte for dine kolleger og din leder. Det var på fredag. Nå er det mandag, og du har gått inn i lederrollen. Hva skjer nå?

Der kundemøtet og fag står i fokus for medarbeideren, blir kommersialisering og resultater nye stikkord du må være komfortabel med.  Plutselig er det du som må ha svaret på alle spørsmålene du selv stilte sist uke – ”Kan jeg få fri på fredag?” eller ”Kan vi ta en lønnssamtale?”.

- ”Du må forstå både børs og katedral”, sier Rune Kiilstofte. For å få til det må du skape et grunnlag for forståelse, kommunikasjon og utvikling. I NMD gjøres dette blant annet med Situational Leadership, leder- og medarbeiderutviklingsmodellen fra Ken Blanchard og Paul Hersey. NMDs verdier samles under I CARE, på norsk Integrity, Customer first, Accountability, Respect og Excellence. For å få til det må tre viktige egenskaper hos lederne være en del av grunnlaget.

  • Å hjelpe nye ledere å forstå hvilke mål og oppgaver medarbeiderne skal gjøre
  • Å kunne diagnostisere hva medarbeiderne trenger for å lykkes
  • Å lære seg å matche den lederstilen som kan hjelpe medarbeideren

Med situasjonsbestemt ledelse lærer Rune NMDs ledere å bruke et verktøy, og en modell, som beskriver fire ulike tilnærminger til ledelse, kombinert med fire ulike utviklingsnivåer. 

For Rune er resultatet en organisasjon med en felles forståelse for utvikling av medarbeidere og ledere. Det er skapt en trygg ramme for de som trer inn i lederrollene og er helt nødvendig for at NMD skal klare å skape grobunn for I CARE.

Onboardingkonferansen 30. november gir deg  innsikt i hvordan Rune Kiilstofte jobber med situasjonsbestemt ledelse i onboardingprosesser. Denne konferansen vil gi deg nyttige tips og retningslinjer til onboarding og introduksjon blant virksomhetens nye ansatte og ledertalenter. Eksperter på området, forskning og virksomhetscase står på programmet for denne lærerike dagen. 

Relaterte saker

Onboardingkonferansen 2018 Linked In

Onboarding

Dette lærte vi på Onboardingkonferansen 2018

Årets konferanse samlet over 300 mennesker da HR Norge for andre gang inviterte til Onboardingkonferansen. Her har vi samlet noen take aways fra konferansen for dere som ikke hadde muligheten til å være med i år, ellers som trenger en liten oppfriskning.

Alexandra Bjerch Andresen Video Pluss

Onboarding

«Keep it Simple» - praktisk og kulturell onboarding i et internasjonalt konsern

Alexandra Bjerch-Andresen er HR Manager og business partner i BASF AS, Norge. Hun var på Onboardingkonferansen 2019 og snakket om onboarding i et internasjonalt konsern. Gikk du glipp av foredraget kan du se dette her.

Eirill Wiik Video Thumb

Onboarding

Onboarding ved bruk av tjenestedesign

​De siste årene har interessen for designmetodikk og tjenestedesign økt. Samfunnsendringer og teknologitrender er med på å endre måten tjenester leveres og hvordan løsninger utvikles. Gjennom å sette brukeren i sentrum av tjenesteutviklingen er vi med å påvirke utvikling og bruken av teknologi på en helhetlig måte.​ Her får du Eirill Wiik sitt foredrag fra Onboardingkonferansen 2019.

Hold deg oppdatert på det siste innen HR. 
Meld deg på nyhetsbrevet vårt i dag!