Anita Krohn Traaseth

Fra HP til HP-fulle gründere

​Anita Krohn Traaseth (42), administrerende direktør i HP Norge blir ny leder av Innovasjon Norge. Krohn Traaseth tiltrer stillingen 15. september.

Krohn Traaseth er en kjent person, ikke minst i HR-kretser. Allerede i 2012 skrev HR Norge om den nye HR-ånden som sveipet over HP med den uvanlige sjefen, og ikke minst hennes HR-sjef (med PR-ansvar), Yvonne Fosser. Senere har Anita blitt "verdensberømt" i Norge for sin uvanlige åpenhet som toppleder, blant annet gjennom bloggen Tinteguri.

Nå går hun altså fra HP til Innovasjon Norge.

- Dette er en spesiell dag, siteres hun i en pressemelding fra HP.

- Både vemodig og spennende. Etter å ha jobbet tett med så mange gode HP Norge kolleger i snart fem år, i en omfattende omstillingsituasjon, gjør at det er vanskelig å skille lag. Vi har jobbet sammen under krevende forutsetninger og det har skapt en dugnadsånd og en nærhet som har satt varige inntrykk. HP Norge har mange dyktige kolleger med god styringsfart, aksjekursen vår er på rett vei og jeg gleder meg til å heie fra sidelinjen.

Hun tilføyer at lederoppgaven og den nasjonale oppgaven som Innovasjon Norge representerer er svært motiverende og umulig å si nei til.

- Hele landet vårt, samfunnet vårt, privat og offentlig er i omstilling. Kravet til Innovasjon Norge som innovativ kunnskapsorganisasjon og virkemiddel for å fremme innovasjon for så mange på så mange arenaer, lokalt og internasjonalt, blir sentral for å motivere og levere på landets evne til å omstille seg til en fremtid vi vet vil bestå av økt evne til å endre seg, til å være relevant.

Hun gleder seg til å møte 700 nye kolleger og få mer innsikt i kultur og erfaringer de har gjort seg de siste ti årene.

- Det finnes mange dokumenterte erfaringer og innspill rundt hvem Innovasjon Norge er, bør være og oppfattes som. [...] Det engasjementet er en forutsetning for at vi skal klare å bli bedre, sier Krohn Traaseth.

Relaterte saker

Tommy Johansen Nyhetsbrev

HR Norges HR-profiler

Tommy tok en master for å vise at lean virker. Beviset uteble, men troen lever

Tommy Johansen ville bevise at lean var årsaken til resultatforbedringen i NAV-kontorer i Hordaland. Så han skrev en masteroppgave om lean. Men han fant ingen vitenskapelig sammenheng. «Troen lever videre», sier assisterende fylkesdirektør i NAV Hordaland. Her er månedens HR-profil.

Hold deg oppdatert på det siste innen HR. 
Meld deg på nyhetsbrevet vårt i dag!