Ole-Kristian-Tangen 1850w

Skrevet av: Paal Leveraas

​Fra IT-sjef til HR Norges styre

Ole-Kristian Tangen ble 22. april valgt inn som varamedlem i styret i HR Norge. Ulikt de fleste av sine forgjengere og samtidige kommer Tangen fra IT, ikke HR.

Tangen er utviklingssjef i Asker kommune, og har ansvar for kommunens strategi for innovasjon, digitalisering og kommunikasjon. I tillegg har han ansvar for Kunnskapssenter, Servicetorg, IKT, Dokumentsenter og kommunikasjon.

Før han rykket opp til sin nåværende posisjon, var han selv IKT-sjef i kommunen, og før den kommunale karriéren startet, jobbet han i olje- og gass, forsikring og dessuten i dot-com som gründer. Dette var i internettdagenes spede begynnelse på starten av 90-tallet.

Det øvrige styret i HR Norge er dominert av HR-direktører, hvor styreleder selv, Tove Selnes, er HR-direktør i Opera Software. Nyvalgt nestleder Tom Simonsen er HR-direktør i Forsvaret, og styremedlem Hilde Ringereide er HR-direktør i Shell, mens Trude Husebø er HR-direktør i Skuld. De tre andre, Stine Fjell fra Questback, Hans Olav Næss fra Sporveien og ansattrepresentant Sven K. Iversen er også solid forankret i det HR-faglige.

-- Hvordan havnet du her?

-- Jeg holdt et foredrag om Asker kommunes innovasjonsstrategi og ledelsesutviklingsprogram på Personalkonferansen for offentlig sektor og det medførte at valgkomitéen spurte om jeg ville gå inn i styret, forteller Tangen.

-- Jeg ble litt overrasket og veldig glad på Asker kommunes og egne vegne over å bli spurt, og syns det er spennende å få lov til å være med her.

Et godt år

2014 var et bra år for HR Norge og medlemmene, preget av "fornyelse, gode leveranser og medlemsvekst", slik daglig leder Even Bolstad uttrykte det.

Organisasjonen omsatte for 35 millioner kroner, og året ga et tilskudd til egenkapitalen på ca 1 million, noe som gir virksomheten vel 14 millioner kroner "på bok".

-- HR Norge er "not for profit", men vi er også "not for loss", minnet daglig leder Even Bolstad årsmøtet om.

-- Vi skal gjerne ha et overskudd fra år til år, og ser det som viktig å ha en sikkerhet i form av en kapitalreserve, både med tanke på å kunne gjøre nødvendige investeringer underveis, og for å kunne være rustet for dårligere tider.

HR Norges langsiktige visjon er å være "Norges viktigste HR-arena" og har som erklært mål å bli blant de beste i Europa innen 2020.

-- Det er et mål som er innen rekkevidde, og på mange områder er vi allerede i Europa-toppen, sa Bolstad.

Styret i HR NorgeStyret-i-HR-Norge

Styret i HR Norge 2015-2016. Fra venstre, øverst: Tove Selnes, Tom Simonsen, Sven K. Iversen, Trude Husebø, Hilde Ringereide, Ole-Kristian Tangen, Hans Olav Næss, Stine Fjell.

Relaterte saker

Puslespill Facebook

HR Norges Årsmøte 2018

#MeToo, Omstilling, TV2 – og for øvrig et meget godt år for HR Norge

Employer Braning

HR Norge medlemsnytt: Vi åpner opp og gir mer nytte til flere i virksomhetene

HR Norges viktigste oppgave er å levere relevant og fremtidsrettet kompetanse til medlemmene – derfor ønsker vi å gi mer nytte til flere i virksomhetene. Nå får alle i virksomheter med medlemskap tilgang til alle medlemsfordelene i HR Norge.

Samya Halim Oppslag 3

HR Norges HR-profiler

Samya Halim (31) leder 200 oljearbeidere: — «Annerledes» er livet mitt i et nøtteskall

– Jeg har aldri vært med i et styre før, så dette blir nytt for meg, forteller HR Norges nye styremedlem Samya Halim. Samya er ikke norsk, hun er ung, hun er kvinne. Mangfold helt etter boka, altså. Dessuten er hun sjefen til 200 av de tøffeste folka i olja. Her er månedens HR-profil.

Hold deg oppdatert på det siste innen HR. 
Meld deg på nyhetsbrevet vårt i dag!