Ole-Kristian-Tangen 1850w

Skrevet av: Paal Leveraas

​Fra IT-sjef til HR Norges styre

Ole-Kristian Tangen ble 22. april valgt inn som varamedlem i styret i HR Norge. Ulikt de fleste av sine forgjengere og samtidige kommer Tangen fra IT, ikke HR.

Tangen er utviklingssjef i Asker kommune, og har ansvar for kommunens strategi for innovasjon, digitalisering og kommunikasjon. I tillegg har han ansvar for Kunnskapssenter, Servicetorg, IKT, Dokumentsenter og kommunikasjon.

Før han rykket opp til sin nåværende posisjon, var han selv IKT-sjef i kommunen, og før den kommunale karriéren startet, jobbet han i olje- og gass, forsikring og dessuten i dot-com som gründer. Dette var i internettdagenes spede begynnelse på starten av 90-tallet.

Det øvrige styret i HR Norge er dominert av HR-direktører, hvor styreleder selv, Tove Selnes, er HR-direktør i Opera Software. Nyvalgt nestleder Tom Simonsen er HR-direktør i Forsvaret, og styremedlem Hilde Ringereide er HR-direktør i Shell, mens Trude Husebø er HR-direktør i Skuld. De tre andre, Stine Fjell fra Questback, Hans Olav Næss fra Sporveien og ansattrepresentant Sven K. Iversen er også solid forankret i det HR-faglige.

-- Hvordan havnet du her?

-- Jeg holdt et foredrag om Asker kommunes innovasjonsstrategi og ledelsesutviklingsprogram på Personalkonferansen for offentlig sektor og det medførte at valgkomitéen spurte om jeg ville gå inn i styret, forteller Tangen.

-- Jeg ble litt overrasket og veldig glad på Asker kommunes og egne vegne over å bli spurt, og syns det er spennende å få lov til å være med her.

Et godt år

2014 var et bra år for HR Norge og medlemmene, preget av "fornyelse, gode leveranser og medlemsvekst", slik daglig leder Even Bolstad uttrykte det.

Organisasjonen omsatte for 35 millioner kroner, og året ga et tilskudd til egenkapitalen på ca 1 million, noe som gir virksomheten vel 14 millioner kroner "på bok".

-- HR Norge er "not for profit", men vi er også "not for loss", minnet daglig leder Even Bolstad årsmøtet om.

-- Vi skal gjerne ha et overskudd fra år til år, og ser det som viktig å ha en sikkerhet i form av en kapitalreserve, både med tanke på å kunne gjøre nødvendige investeringer underveis, og for å kunne være rustet for dårligere tider.

HR Norges langsiktige visjon er å være "Norges viktigste HR-arena" og har som erklært mål å bli blant de beste i Europa innen 2020.

-- Det er et mål som er innen rekkevidde, og på mange områder er vi allerede i Europa-toppen, sa Bolstad.

Styret i HR NorgeStyret-i-HR-Norge

Styret i HR Norge 2015-2016. Fra venstre, øverst: Tove Selnes, Tom Simonsen, Sven K. Iversen, Trude Husebø, Hilde Ringereide, Ole-Kristian Tangen, Hans Olav Næss, Stine Fjell.

Relaterte saker

Webcast Thumb

HR Norge på nye plattformer – årsmøter, konferanser og kurs utsettes

Hele Norge stiller opp i dugnaden for å begrense skaden av Korona. Det betyr selvsagt også at det ikke blir fysiske møteplasser i HR Norge-regi i tiden fremover. Til gjengjeld satser vi på å levere nytte gjennom medlemsmøter på web, webcasts, webkonferanser og selvsagt som alltid medlemsrådgivning på e-post og telefon.

Hrn Ansatte 2019

HR Norge 2018: En sulten, sprek 60 åring

Fjoråret var et av de beste i HR Norge noensinne – kanskje det beste, sier daglig leder Even Bolstad før årsmøtet 25. april. Aldri har HR Norge levert så mye til så mange og med så høy kvalitet som i 2018. HR Norge har god økonomi og investerer i teknologi, tilbud og organisasjon. Vi er rett og slett stolte over resultatene i jubileumsåret vårt, sier han.

Sbdl 2 2019

Ny medlemsfordel: Rabatt på advokattjenester fra SBDL

Alle virksomheter trenger juridisk rådgivning fra tid til annen. I lang tid har HR Norge sine medlemmer kunnet få rådgivning via telefon fra en av SBDL sine dyktige advokater. Men av og til er ikke en halvtime nok. Nå får HR Norge sine virksomhetsmedlemmer mellom 10 og 15% rabatt dersom de trenger ytterligere hjelp i arbeidsrettslige spørsmål.

Hold deg oppdatert på det siste innen HR. 
Meld deg på nyhetsbrevet vårt i dag!