Dato: 16. april 2015

Skrevet av: Paal Leveraas

  #GenX møter #GenY @HR_Norge

  Sirine

  Sirine Fodstad

  – Det eneste jeg nesten blir redd for er at suksess i arbeidslivet krever at du jobber 24/7, ikke får barn og er superfleksibel hele dagen, meldte en av studentene tilbake om den «veldig energiske og superinspirerende» Sirine Fodstad. Sirine fortalte om sin karriére på HR Norges første studentkveld.

  Nøyaktig 100 HR-studenter fra en lang rekke utdanningsinstitusjoner møtte opp da HR Norge arrangerte sitt første studenttreff i forrige uke. Det skjedde på Scandic Vulkan i Oslo. «Hovedattraksjonen» var Sirine Fodstad, Chief People Officer i Centrica, en utenom oljeindustrien nesten ukjent gigant med 40.000 ansatte.

  Fodstad sitter i C-suiten i sitt selskap. For uinnvidde er «The C Suite» en betegnelse på den gjengen i øverste etasje som alle har en tittel som begynner på C.

  C for Chief, som i:

  • Chief Exexutive Officer
  • Chief Finance Officer
  • Chief Information Officer; og – for HR – variasjoner som
  • Chief People Officer, og
  • Chief HR Officer (CHRO)

  Hennes foredrag «Fra strikketøy til strategi til bunnlinje» tok utgangspunkt i hvordan HR de siste årene har gått fra å være for «oss som er glad i mennesker og sånn» til en disiplin hvor det forventes et like knallhardt forretningsfokus fra HR-direktøren som fra finans- og salgsdirektøren.

  Det var et budskap som i varierende grad gikk hjem hos studentene. Blant tilbakemeldingene merker vi oss et spenn fra forargelse over hennes fokus på ambisjoner og bunnlinje, til begeistring for både ambisjoner, innhold og presentasjonsform.

  Sirine Fodstad snakket både om hvordan man praktisk bygger opp og driver en HR-funksjon og hvordan man skal ta og beholde plassen ved lederbordet.

  I tillegg snakket hun om generasjon Y.

  Og man kan si hva man vil om generasjon Y, men en ting har de til felles med alle andre generasjoner: De liker å høre om seg selv.

  Så de 100 GenY’ene lyttet andektig til HR-toppens klassifisering av stort sett alle nålevende mennesker i:

  • Tradisjonalister (1925 – 1945)
  • Baby boomers (1946 – 1964)
  • Generasjon X (1965-1980)
  • Generasjon Y (1981 – 2000)
  • Generasjon Z (2000->)

  Publikum lo gjenkjennende til hennes beskrivelser av curling- og helikopterforeldre, illustrert av historien om moren som spurte HR om hun kunne bli med når datteren skulle på jobbintervju.

  Det faglige ble avsluttet med en paneldebatt hvor Even Bolstad spurte ut Sirine Fodstad, Dennis Sjögren, Charlotte Halvorsen og Lene Larssen. De tre sistnevnte var studenter for relativt kort tid siden. De er i dag i spennende jobber. Lene jobber i HR Norge. Dennis og Charlotte kan du lese om her:

  Se bilder fra kvelden, og sjekk ut foredragene under.


  Sirine Fodstads foredrag kan du bla deg gjennom under:

  Even Bolstads foredrag kan du laste ned her: HR-trender.

  Hold deg oppdatert på det siste innen HR. 
  Meld deg på nyhetsbrevet vårt i dag!