Sommer 2 2017

Dato: 22. juni 2017

Skrevet av: Anne Lian

Gjør deg klar for høstens utfordringer. Her får du litt å tenke på i sommer!

HR Norge har utviklet flere nye kompetansetilbud - og oppgradert noen eksisterende, med oppstart til høsten. Tilbudene er varierte og behovstyrte etter dialog vi har hatt med medlemmene våre. De er basert på kjerneområder i HR-faget og er ment å bidra til å bygge et solid fundament i utøvelsen av HR-faget i takt med utviklingen.

Kurs
Temaer og problemstillinger i tiden har gitt behov for fornyelse og utvikling av kursporteføljen vår.
Utviklingen er basert på hvordan HR jobber i praksis, nye måter å tenke på samt nye metoder og verktøy som er tatt i bruk. Tematikken er vurdert ut ifra innspill på konferanser, egen erfaring og tilbakemeldinger fra erfarne kursholdere som har gitt oss en pekepinn på gjentakende problemstillinger dere har der ute.
Les mer om noen av høstens kursnyheter her. Se hele kursoversikten her.

HR Akademiet
HR Akademiet gir deg kompetanse med studiepoeng innen flere ulike HR-temaer.
I høst har vi oppstart av studiet i Arbeidsrett som gir 15 studiepoeng og et påbyggingsstudium, Arbeidsrett – virksomhet i endring som gir 10 studiepoeng.
Studiene er et samarbeid med Høyskolen i Sør-Norge, de er erfaringsbaserte og lagt opp slik at du kan studere ved siden av full jobb. Les mer om HR Akademiet her.

Medlemsmøter
Våre medlemsmøter tar for seg aktuell tematikk i tiden og gir deg en uformell arena med rom for diskusjon med andre HR-praktikere.
Over sommeren kommer rapporten fra undersøkelsen GELx, deltar du på medlemsmøtene rundt om i landet får du med deg hva som skjer i arbeidslivet nå og trender vi ser for fremtiden. Les mer om medlemsmøter her. Link

Bli med på HR Hackathon – HR Analyser. Vi inviterer en medlemsvirksomhet av HR Norge til å komme med sin problemstilling de ønsker å få løst av gruppen som deltar. Send inn en kort beskrivelse av hva deres utfordring innen HR analyser er som dere ønsker å få løst til: hrnorge@hrnorge.no

Nettverk
Nettverk har vokst og blitt svært populært som arena for læring og kompetanseutvikling gjennom erfaringsutveksling og diskusjon HR-praktikere imellom. Faglige innspill og fasilitering tilpasses etter behov. Det viktigste er at du får tilgang til kompetanse og nettverkspartnere du ellers ikke ville møtt.

Til høsten har vi oppstart av følgende nettverk:

Fagnettverk innen Arbeidsrett i privat sektor - oppstart 12. september
Fagnettverk II innen Arbeidsrett i statlig sektor- oppstart 29. september
Fagnettverk innen Arbeidsrett i kommunal sektor- oppstart 13. desember

Klikk deg inn på lenken for mer informasjon om det enkelte nettverket og påmelding. Nettverkene er åpne for medlemmer i HR Norge. Ikke medlem? Les om medlemskap her.

Rådgiving
Som medlem i HR Norge har du mulighet til å støtte deg på vår fagkompetanse og få gratis, kortfattet rådgivning innen HR-relaterte områder. Du kan få rådgivning generelt innen HR, arbeidsrettslig rådgivning og rådgivning innen pensjon og personalforsikringer. Det er mange medlemmer som benytter seg av muligheten.Les mer om rådgivning her. Link

Vi kommer med flere arrangementer og faglig påfyll utover høsten, så hold deg oppdatert og følg oss på hrnorge.no og du kan melde deg på vårt nyhetsbrev som kommer hver fredag morgen.

Konferanser
HR Dagen i Trondheim har tema digitalisering – endring – kompetanse.
Har du behov for å høre hvordan andre håndterer kontinuerlig endring? Trenger du å få inspirasjon og tips, høre om trender og få kunnskap om fremtiden?
Her kan du få med deg nyttige, spennende og inspirerende foredrag, og mulighet til å diskutere problemstillinger med andre HR-praktikere som er opptatt av det samme som deg. Her kan du se programmet.

HR Forum er en av Europas ledende HR-konferanser. Få andre steder møter du så mange og flinke kolleger som her, få andre konferanser tilbyr en rekke av foredragsholdere med så mye kunnskap og erfaring som på nettopp denne møteplassen. Sett av to dager til kunnskapspåfyll, inspirasjon og nettverk. Temaer for årets program er: Digitalisering 2.0 - Bridging skills - Ledelse i fremtiden. Se hele programmet her.

Med dette håper vi at du har fått litt inspirasjon og noen nye tanker til hva du kan dra nytte av til høsten. Nå gleder vi oss til noen litt late dager med tid til å tenke og løfte blikket litt lenger. Og samtidig gleder vi oss til en innholdsrik og spennende høst. Riktig god sommer!

Hold deg oppdatert på det siste innen HR. 
Meld deg på nyhetsbrevet vårt i dag!