vinner-av-hjerneprisen-toppbanner

Skrevet av: Paal Leveraas

Hvem er den utvalgte som skal låne ut hjernen sin til «live» hjerneforskning på HR Forum?

«Dette er jo helt vilt!»

- Thomas Z. Ramsøy, hjerneforsker

HR Norge etterlyste for noen uker siden en frivillig som vil låne ut hjernen sin til live hjerneforskning på HR Forum. Responsen var overveldende. Her er den utvalgte hjernen og personen som bærer den.

For noen uker siden gikk vi i HR Norge ut med en etterlysning. Artikkelen startet slik:

«Så du ville egentlig bli hjerneforsker, men endte opp i HR? Eller du vil til HR Forum, men nøler? Fortvil ikke. Her er din sjanse til å gjøre noe med begge deler. Hvis vi får låne ditt kloke hode i et par timer, kan du delta på Norges viktigste HR-konferanse i et par dager.»

Det hadde en forbløffende effekt. Da vi lukket påmeldingsskjemaet den 13. oktober hadde ikke mindre enn 62 kloke mennesker stilt sine hjerner til disposisjon.

— Dette er jo helt vilt!, utbrøt hjerneforsker Thomas Z. Ramsøy, som er den internasjonalt anerkjente hjerneforskeren som skal dypdykke inn i lederhjernen fra scenen på HR Forum.

HR Norges «konferansegeneral» for HR Forum, Håvard Berntzen, er like overveldet:

— Det er jo egentlig veldig unorsk dette at så mange ønsker å blottlegge seg på scenen, sier Håvard.

— Det er klart at det er attraktivt å vinne gratisbillett, samtidig er det også et tegn på en økende interesse innen neurovitenskap som et fagområde på fremmarsj innen organisasjonslivet.

Berit Nygaard portrett 200x242

Og den utvalgte hjernen tilhører .... Berit Nygaard!

«Ja, hjerne det!»

- Berit Nygaard

Hjernevinneren

Den som til sist ble trukket ut til å være prøvekanin for hjerneforskeren er Berit Nygaard.

— Ja, hjerne det!, utbrøt hun da HR Norge ringte for å fortelle at hun var plukket ut som testobjekt.

Berit har nylig gått av som HR-direktør i Jernbanepersonalets Bank og forsikring, etter en periode med turbulens som følge av omrokkeringer i toppledelsen.

— Det gikk mye på min motivasjon, den endret seg når ting ble som det ble. Min motivasjon for å jobbe med HR er like stor, men motivasjonen for å jobbe der jeg var ble borte. Jeg fikk ikke muligheten til å være den beste versjonen av meg selv, og jeg kjente det gikk på integriteten løs.

Så nå står både hjernen og resten av henne til disposisjon, ikke bare for Thomas Ramsøy, men for potensielle nye arbeidsgivere også. Det er vel første gang at en arbeidssøkende HR-proff frivillig lar seg «mentalt avkle» med elektroder på hodet av en hjerneforsker, foran 4-500 potensielle nye kolleger.

— Det blir litt «hei, se sånn ser hjernen min ut, vil du ha den?», ler hun.

— Jeg føler på entusiasme og spenning for det å få være med på et forskningsprosjekt som dette. Jeg har alltid vært nysgjerrig på ny kunnskap, og spesielt på alt jeg kan lære om meg selv.

Om jobbsituasjonen er hun egentlig ganske avslappet, og vil gjerne være sikker på at hun og den nye arbeidsgiveren passer godt sammen.

— Hva er drømmejobben?

— Hvis jeg kunne velge på øverste hylle måtte det vært innen organisasjonsarbeid eller bistandsarbeid — et sted hvor jobben gir en større mening, avslutter Berit Nygaard, hvis hjerne du kan bli med og gjøre et dypdykk i på HR Forum 2015.

«Hei, se sånn ser hjernen min ut, vil du ha den?»

- Berit Nygaard, eks-HR-direktør, nå arbeidssøkende

HR-FORUM-WEB2-bannerbilde

Nei, det er ikke for sent!

Vi har ennå noen ledige plasser på HR Forum, men nå bør du skynde deg. Årets viktigste konferanse for HR og ledelse skjer 4. og 5. november på Scandic Fornebu. Klikk deg videre for mer informasjon og påmelding.

thomas-ramsoy-toppbanner

Ledelse på hjernen

Les vårt intervju med Thomas Z. Ramsøy her.

Les mer

Hold deg oppdatert på det siste innen HR. 
Meld deg på nyhetsbrevet vårt i dag!