Anne Berit Slaatsveen 12 01 2016 Toppbanner

«HR Akademiet er det morsomste jeg har gjort noen gang»

Kort etter at Anne Berit Slaatsveen ble HR-sjef i Freia Mondelēz gikk hun på en tabbe i en oppsigelsessak. – Jeg fant ut at jeg trenger å vite mer om arbeidsrett, forteller hun. HR Akademiet ble svaret.

— Og det er faktisk det morsomste jeg har gjort noen gang, forteller hun begeistret.

Anne Berit er i dag HR-direktør i Lantmännen Unibake Norge, et datterselskap av det svenskeide Lantmännen-konsernet. De 30 årene fra 1984 til 2014 jobbet hun imidlertid i Freia, sjokoladefabrikanten som i dag er en del av det internasjonale konsernet Mondelēz.

Hun startet som kjemiingeniør i Freia, og jobbet i en lang rekke avdelinger og hadde mange ulike roller i selskapet, inntil hun en dag i 2008 ble oppfordret til å søke jobben som HR-sjef.

Det gjorde hun, og jobben ble hennes.

— En av mine første tabber var en oppsigelsessak hvor jeg ikke hadde formalitetene i orden. Vi måtte betale oss ut av saken, forteller hun.

— Det var da jeg forstod at det kanskje kunne være lurt å lære mer om arbeidsrett.

​«Det var da jeg forstod at det kanskje kunne være lurt å lære mer om arbeidsrett.»

- Anne Berit Slaatsveen

Etter noen kurs her og der, oppdaget hun HR Norge og Høgskolen i Sørøst-Norge sitt tilbud om utdanning i arbeidsrett gjennom HR Akademiet.

— Det ga meg mange aha-opplevelser, masse praktisk nytte i jobben, og det var utrolig morsomt. Jeg har alltid tenkt på jus som tørt og kjedelig og noe jeg absolutt ikke skal jobbe med, men kunne jeg startet på nytt i dag, tror jeg jammen jeg hadde valgt en slik utdanning.

Etter at arbeidsrettstudiet var avsluttet, ville hun ha mer, og fortsatte med endringsledelse, rekruttering og kompetanseledelse. I vår starter hun på HRM-studiet.

— Utdanningen har gjort meg tryggere i min rolle. Det å forstå teoriene bak at alt det jeg har jobbet med i mange år gjør at brikkene faller på plass.

Ulikt enkelte andre HR-utdanninger er HR Akademiet fundert i praktisk hverdags-HR, og foreleserne er mennesker som jobber faglig med det de lærer bort, hver dag.

— Det, kombinert med at studiet er lagt opp til å kunne tas ved siden av jobben, og også det at de andre studentene er erfarne HR-mennesker man kan diskutere konkrete problemstillinger med, gjør at jeg opplever dette som et av mest interessante utdanningstilbudene i HR i Norge i dag, sier hun.

HR Akademiet ble fra høsten 2015 gjort om til en årsenhet. Studentene kan kombinere de ulike kursene til 60 studiepoeng. De kan, slik Anne Berit Slaatsveen har gjort, velge ulike kombinasjoner av kurs for å få de 60 studiepoengene.

Du kan lese mer om årsenheten her.

HR Akademiet

HR Akademiet

Her kan du lese mer om utdanningsmulighetene i HR Akademiet.

Relaterte saker

Hr Akademiet Fb Og Linked In2

HR Akademiet avvikles i sin nåværende form

Det er med vemod vi avvikler HR Akademiet, men det er en tid for alt sier daglig leder i HR Norge Even Bolstad. Samtidig åpner dette nye muligheter. I tiden som kommer vil vi vurdere andre formater, med og uten studiepoeng. I tillegg vil vi legge vekt på å komme enda tettere på studiesteder med HR-relevante utdanninger og studentene deres.

Hold deg oppdatert på det siste innen HR. 
Meld deg på nyhetsbrevet vårt i dag!