hrtv-toppbanner

Dato: 1. juni 2016

Vi har plassert foredragsholderne på HR Analyser 2016 foran videokameraet og bedt dem fortelle på 3 minutter hva de fortalte i sine foredrag på konferansen. Her er opptakene.

HR Analyser 2016 på 5x3 minutter

Fikk du ikke deltatt på vår konferanse HR Analyser 2016? Her gir fem foredragsholdere - fra Jan Ketil Arnulf til Drillo, fra Hydro til Copenhagen Business School - deg det viktigste fra sine foredrag.


3 minutter med Dana MinbaevaTil tross for den enorme interessen for HCA (Human Capital Analysis) sliter virksomhetene med å bevege seg fra operasjonell rapportering til HCA. Professor og Ph.D. Dana Minbaeva ved Copenhagen Business School snakket med entusiasme om dette temaet på konferansen HR Analyser 2016. Her er hennes 3-minutters sammendrag av det viktigste hun snakket om i foredraget sitt, som hadde tittelen "Building up a credible Human Capital Analytics Function: Best Practices and Pitfalls to avoid".


3 minutter med Lina AlsvikHeller ikke Norsk Hydro er "verdensmestre" i HR-analyse, men de er kommet lenger enn mange andre. Møt HR-analytiker Lina Alsvik og hør henne fortelle hva hun og selskapet har lært om hvordan disse fremvoksende og stadig mer brukte verktøyene brukes i praksis i en av våre største virksomheter. Hennes foredrag hadde tittelen "Å starte opp en HR-analysefunksjon - våre viktigste læringspunkter så langt".


Linaalsvik

Les også vårt intervju med Lina Alsvik

I dette intervjuet utdyper Lina Alsvik erfaringene Hydro har gjort seg med HR-analyse.

Les mer

3 minutter med Jan Ketil ArnulfSkal vi styre etter kjølvannet eller skal vi bruke moderne navigasjonssystem? Den som spør - og gir svar - er Jan Ketil Arnulf, professor i organisasjonspsykologi ved Handelshøyskolen BI. I dette tre minutter lange ekstraktet understreker han hvor viktig det er at HR og ledere tar analyse på alvor.Sidespor: Amy Webbs kjærlighetsalgoritmeJan Ketil Arnulf viste i sitt foredrag til hvordan Amy Webb ved hjelp av analyse reduserte antallet potensielle livspartnere i Philadelphia ned til 35 kandidater. Her er TED-videoen han snakket om. Har du 18 minutter til overs kan du unne deg dette kreative, analytiske sidesporet før du ser neste 3-minutter.


3 minutter med Luk SmeyersØkt hastighet, endring og kompleksitet. Låter det kjent? Kjenner du at det betyr noe for deg og din virksomhets HR? Luk Smeyers, medgrunnlegger og CEO i iNostix (nylig kjøpt av Deloitte), viste i sitt foredrag og den etterfølgende workshop'en hvordan HR kan forutse fremtiden, gi treffsikre analyser og fjerne risiko, og på den måten skape en mer effektiv organisasjon. Foredraget til Luk hadde tittelen "Predictive risk analysis".


Mindre enn 3 minutter med Egil "Drillo" OlsenEgil "Drillo" Olsen er kjent som en av de mest suksessrike og analytiske landslagstrenere gjennom tidene for Norge. Suksess i fotballen - og i næringslivet - handler om å sette sammen og lede gode team. På begge disse områdene har den 74 år gamle legenden mye å lære bort, også til vi som jobber i næringslivet.

I dette korte videoklippet som HR Norge gjorde med ham i lokalene til FotballPro på Ullevål for en tid tilbake, snakker han om hva trenerkarrieren har lært ham om lagspill. Han trekker spesielt frem det å ha en god tilbakemeldingskultur, både hva gjelder ris og ros.

— Norske ledere er for fluffy, utydelige og forsiktige når de skal gi negativ feedback, sa han i samtalen med HR Norge.

Drillo avsluttet første dag av konferansen HR Analyser 2016 med foredraget «Hvordan kan man bruke analyser for å oppnå suksess?».


Hold deg oppdatert på det siste innen HR. 
Meld deg på nyhetsbrevet vårt i dag!