Penger 2019

Dato: 28. februar 2019

Skrevet av: Henrik Øhrn

HR Lønnsrapport 2019 lanseres 29. mars

I samarbeid med Korn Ferry lanseres årets lønnsrapport for HR-stillinger den 29. mars. I tillegg inviterer vi til presentasjonsmøter i 5 byer mellom 29. mars og 9. april der vi legger frem og diskuterer årets tall og hvilke trender vi ser fremover.

Forside Lønnsrapport 2019

I årets rapport har vi over 1500 HR-stillinger i datagrunnlaget som gir oss muligheter til å bryte ned tallene på ulike områder med høyere grad av nyansering. Denne rapporten er fremdeles den eneste i sitt slag i det norske markedet, og bør leses av enhver som har ansvar for lønnsfastsettelsen i sin virksomhet eller jobber innen HR. Årets rapport har vært utgitt årlig siden 2007, og samlet sett gir disse et bilde av lønnsutviklingen innen HR-stillinger.

Er du medlem og ikke allerede har meldt deg på kan du registrere deg ved å klikke på den aktuelle byen nedenfor.

Dette er trettende gang vi gir ut rapporten, og fremdeles ser vi at den er den eneste i sitt slag i det norske markedet. I rapporten finner du ikke bare frem lønn for HR-nivåene, men også hvordan HR-stillinger avlønnes sammenlignet med andre funksjoner i virksomheten. På den måten kan man også danne seg et inntrykk av hvordan avlønninger på tvers internt henger sammen, og kanskje bygge eller justere lønnssystemet i virksomheten slik at det blir bedre balanse når alt settes opp i samme systematikken. Vi ser også på hvordan ulike roller avlønnes, bilordninger, fordeling av goder, bruken av bonus og hvilke stillingsnivåer dette slår inn på.

Rapporten er nedlastbar for medlemmer av HR Norge fra den 29. mars.
Er du ikke medlem i HR Norge og er interessert i rapporten, da kan du lese mer om medlemsfordeler og medlemskap her.

Relaterte saker

Penger 2019

Lønn

HR Lønnsrapport 2019 er lansert

Snart venter lokale lønnsoppgjør. Mange ledere får da utfordringen med å vurdere hvordan deres egne presterer. Når norske ledere blir spurt om medarbeiderne deres møter forventningene, overstiger dem eller kommer til kort, er det svært mange som har overrasket sjefen i året som har gått.

Island Dame Thumb

Lønn

Lønn og 8. mars – Sjáðu hvað Ísland gerir

For en drøy ukes tid siden kom det glade budskap fra Teknisk Beregningsutvalg om at lønnsgapet mellom kvinner og menn på nytt er redusert. Akkurat som i fjor. Men forklaringen var dessverre heller ikke i år at vi her i Norge brått har gjort krafttak og fått bukt med bevisst eller ubevisst diskriminering. I fjor vår årsaken at en mannsdominert og høytlønnet oljebransje har redusert antall ansatte og dermed mistet betydning i den store statistikken, totalt sett. I år er hovedårsaken at høyt utdannede kvinner tar mer for seg av de høyt lønnede stillingene.

Penger 2019

Lønn

Lønnsvekst litt opp i 2019 – mye mer i lommeboken

Lønnsveksten i fjor ble på 2,8%, sa Ådne Cappelen da Teknisk Beregningsutvalg presenterte sin foreløpige rapport for lønnsoppgjøret i dag. Til tross for dette ble ikke reallønnsveksten, det vil si hva man sitter igjen med i lommeboken, høyere enn mellom 0,3 og 0,6%. Grunnen var ikke minst sterk vekst i strømprisene. Konjunkturoppgangen fortsetter. Neste år synker inflasjonen samtidig som lønnsveksten stiger. Det gir mer i lommeboken for den enkelte.

Hold deg oppdatert på det siste innen HR. 
Meld deg på nyhetsbrevet vårt i dag!