Arendalsuka Toppbanner

Dato: 6. august 2019

Skrevet av: HR Norge red.

HR Norge lanserer rapporter om mangfold- og lederutfordringer under Arendalsuka

HR Norge har to arrangementer under Arendalsuka. Onsdag 14. august lanserer vi rykende ferske rapporter, og spennende paneler sitter klare til å kommentere og diskutere funnene vi legger frem.

«Mangfold som virker?» er en helt fersk spørreundersøkelse blant norske arbeidstakere hvor vi spør hva de egentlig mener om mangfold. Er de opptatt av det vi kan se og telle, slik som kjønn og etnisitet, eller er det personlighet, yrkesfaglige forskjeller eller andre faktorer som har fokus? Hva gir verdi? Og når det er opplest og vedtatt at mangfold er bra – kan det faktisk bli for mye av det gode noen ganger?  Rapporten inngår i undersøkelsesserien ALx og er et samarbeid med Kantar.

I rapporten «Hva holder direktørene våken om natten» har vi samlet innsikt vi i HR Norge har fått gjennom intervjuer med øverste HR ledere i de største virksomhetene våre, nettverk vi driver for samme målgruppe og all den research vi gjør i forbindelse med konferanser og møter. Hva er det egentlig som bekymrer lederne mest og hvilke dilemmaer baler de med? Hva er vanskelig og viktig? Hvordan forholder de seg til temaer som omstilling, digitalisering, ledelse og kompetanse? Det meste av informasjonen er gitt i fortrolighet og under «Chatnam rules». Det at kildene er anonymisert gjør at vi kan gi et realistisk bilde av hva som faktisk sies i de lukkede rom. 

For å diskutere disse temaene har vi samlet to meget interessante paneler:

Mangfold som virker?

  • Mette Krogsrud, Schibsted ASA
  • Idar Kreutzer, Finans Norge
  • Kathleen O. Mathisen, Grieg Seafood AS
  • Javad Mushtaq, MAK (Mangfold og Ledelse)

Hva holder direktørene våkne om natten?

  • Berit Svendsen, Vipps
  • Thor Gjermund Eriksen, NRK
  • Javad Mushtaq, MAK (Mangfold og Ledelse)
  • Erik Dale, Kruse Smith

Les mer om arrangementet "Mangfold som virker?" her.

Les mer om arrangementet "Hva holder direktørene våkne om natten?" her.

Journalister som ønsker mer informasjon bes kontakte Elin Ytterdahl Tohje  eyt@wask.no / 971 91 058 eller Christina Tellefsen ct@wask.no / 911 48 297

Relaterte saker

Arendalsuka Thumb

HR Norge Arendalsuka: Debatter, artikler og to nye rapporter for nedlasting

Forrige uke lanserte HR Norge to nye rapporter, arrangerte møter, deltok i debatter og fikk medieomtale. Fikk du ikke med deg alt? Her er sammendrag, omtaler og lenker for nedlasting av rapporter.

Samhold

Vi tenker for snevert om mangfold

Det er flott at norske virksomheter jobber for flere kvinner i toppledelsen, ulik etnisitet i arbeidsstokken og heiser Pride-flagget med glede. Men mangfold er mer enn kjønn, etnisitet og legning. For å få til mangfold som virkelig gagner både virksomhetene og samfunnet, må vi tenke bredere.

Interkulturell Kommunikasjon Thumb

Ledelse

Norwegian Managers’ Intercultural Competence

As a small country with international ambitions, Norway has a long tradition of sending managers abroad to meet potential new partners, and, of course, receiving the latter in Norway on return visits. Are Norwegian managers as competent in cross-cultural communication as generally believed? Is fluent English a sufficient prerequisite for interacting effectively with people from different cultural backgrounds?

Hold deg oppdatert på det siste innen HR. 
Meld deg på nyhetsbrevet vårt i dag!