Dato: 25. januar 2018

Skrevet av: HR Norge red.

HR Norge starter regionforening på Nordvestlandet

Sykkylven, Molde, Ålesund, Åndalsnes, Nordfjord, Kristiansund, Ørsta – Sunndalsøra, Volda og Hellesylt: Nå kommer vi! 7. mars inviterer HR Norge til åpent medlemsmøte i Ålesund. Rett etter HR-faglig påfyll stifter vi HR Norge Nord-Vest. Alle interesserte – medlemmer som ikke-medlemmer – inviteres til møtet.

Av Norges 2,8 millioner arbeidstakere jobber om lag halvparten på Østlandet, mellom Mjøsa og Grenland. Resten gjør det faktisk ikke. Så det er klart at HR Norge skal levere nytte også utenfor Oslo-gryta, sier daglig leder i HR Norge Even Bolstad. Vi leverer stadig mer til medlemmene – ikke minst digitalt. Det visker ut geografiske grenser. Nytt av året er at de som er virksomhetsmedlem kan gi alle ansatte tilgang til HR Norge sitt nettsted. Ikke minst tror vi dette har verdi for dem utenfor Oslo og de aller største bysentra. Men det å møtes fysisk, knytte nettverk og få kompetansepåfyll ansikt-til-ansikt uten å måtte sette seg på flyet til Oslo er selvsagt svært viktig. HR Norge skal være Norge i gavnet, ikke bare i navnet. Derfor er det å etablere regionale kraftsentra en viktig strategisk satsing. Dyktige ansatte med gode ledere skaper sunn kultur, sterke organisasjoner og gode prestasjoner - selve kjernen i HR. Det har vi ikke minst sett i Nordvest.

HR Norge Vest, med utgangspunkt i Bergensregionen, er allerede godt i gang som regionforening. Og der hvor Bergensmiljøet blant annet bygger på arven fra Vestnorsk Personalforum, har Nordvest Forum vært viktig for det initiativet som nå tas litt lenger opp på kysten.

Regionen har alltid hatt mye samarbeid, delt læring samtidig som de har konkurrert. Etableringen av HR Norge Nordvest er trygt forankret i denne tradisjonen, sier Knut Åsebø - tidligere HR direktør i Farstad Shipping og Vard, før han nå har blitt selvstendig konsulent. Siste halvåret har han stått helt sentralt i å drive frem initiativet i Nordvest. - Vi har rike tradisjoner knyttet til gründserskap og eksport. I tillegg har vi mange viktige offentlige institusjoner. De fleste utfordres av digitalisering, robotisering, økt konkurranse og stadig større trykk for å levere mer for mindre. Og det er nettopp når endringstakten og krav til kompetanse øker at alt som har å gjøre med mennesker og organisasjon blir stadig viktigere. Nå bringer vi enkeltpersoner, virksomheter og bransjer hvor alle jobber med tilsvarende utfordringer sammen under en og samme paraply. Slik kan vi lage de gode møteplassene som gjør at vi kan løfte hele regionen, sier Åsebø. 

Her er de som innstilles til historiens første styre i HR Norge Nordvest:

- Else Karin Æsøy, VP HR og organisasjon i Vard (leder)
- Mette Jane Holand, Personal og organisasjonssjef i Molde Kommune
- Lene Flem Debess, HR manager i Ekornes
- Anders Godø, Resourcing Manager Nordics i Rolls Royce
- Anne Gunn Mostad, HR direktør i Kystverket
- Anne Holstad, HR direktør i Jets

HR Norge håper å kunne få ytterligere en regionforening til i løpet av året. Minst. Vi varsler flere nyheter i løpet av kort tid. 

Relaterte saker

Samya Halim Oppslag 3

HR Norges HR-profiler

Samya Halim (31) leder 200 oljearbeidere: — «Annerledes» er livet mitt i et nøtteskall

– Jeg har aldri vært med i et styre før, så dette blir nytt for meg, forteller HR Norges nye styremedlem Samya Halim. Samya er ikke norsk, hun er ung, hun er kvinne. Mangfold helt etter boka, altså. Dessuten er hun sjefen til 200 av de tøffeste folka i olja. Her er månedens HR-profil.

Else Karin Esoy Thumb

HR Norges HR-profiler

Sykepleieren som ble global HR-direktør

— Min far stilte diagnose på motorer over telefon, basert på lyd, og var både «doktor og psykolog» for de lokale fiskerne, sier Else Karin Æsøy. Selv startet hun som sykepleier. I dag er hun øverste HR-leder i Vard. Her er månedens HR-profil.

Hrn Ansatte 2019

HR Norge 2018: En sulten, sprek 60 åring

Fjoråret var et av de beste i HR Norge noensinne – kanskje det beste, sier daglig leder Even Bolstad før årsmøtet 25. april. Aldri har HR Norge levert så mye til så mange og med så høy kvalitet som i 2018. HR Norge har god økonomi og investerer i teknologi, tilbud og organisasjon. Vi er rett og slett stolte over resultatene i jubileumsåret vårt, sier han.

Hold deg oppdatert på det siste innen HR. 
Meld deg på nyhetsbrevet vårt i dag!