Arbeidsrettskonferansen 2016 3

HRtv på Arbeidsrettskonferansen gir deg "3 minutter med ..."

hrtv-logo 195x70

Var du ikke på Arbeidsrettskonferansen 2016? Synd for deg. Og hell i uhell: her får du møte foredragsholderne og høre kortversjonen av deres foredrag.

3 minutter med Elisabeth Dolva Sandøy og Marianne GjerstadAdvokatfullmektig Elisabeth Dolva Sandøy og advokat Marianne Gjerstad, begge fra Advokatfirmaet Storeng, Beck og Due Lund (SBDL), gir en faglig oppdatering med de siste nyhetene innen arbeidsrett. De to fortalte deltakerne på Arbeidsrettskonferansen om nye regler i arbeidsmiljøloven om konkurranse-, kunde og rekrutteringsklausuler fra 1. januar 2016, ny rettspraksis – herunder Høyesteretts dom om utvelgelseskrets ved nedbemanning, nyheter fra EU, herunder ny personvernforordning og EU-domstolens avgjørelse om kompensasjon for arbeidstid til og fra jobb, og om Arbeidstidsutvalgets forslag til endringer i arbeidstidsreglene. Her gir de et sammendrag av essensen i sitt foredrag.

3 minutter med Jan Fougner og Christel SøreideMediebildet det siste året har vært preget av flere store varslingssaker som ble håndtert feil. Jan Fougner, advokat og partner og Christel Søreide, advokat i Advokatfirmaet Wiersholm AS, satte i sitt foredrag fokus på slike saker. I denne videoen får du noen av de viktigste momentene de to trakk frem.


3 minutter med Håvard SandnesHva skal til for at arbeidsgivere kan gjøre endringer i arbeidsforhold uten å bruke oppsigelse? Håvard Sandnes, advokat og partner i Arntzen de Besche Advokatfirma, tok opp et stadig aktuelt tema for HR: Styringsretten. Og spesielt hvordan styringsretten kan brukes eller ikke brukes ved endringer i arbeidsforhold. Behovet for endringer kan skyldes endringer i virksomheten eller omorganisering, arbeidstakerens forhold eller en kombinasjon. Her får du Håvards 3 minutters sammendrag av essensen i foredraget.

3 minutter med Nicolay SkarningMangelfulle arbeidsprestasjoner som oppsigelsesgrunn var Nicolay Skarnings tema på Arbeidsrettskonferansen 2016. Noen av spørsmålene han besvarte var om arbeidsgiver kan gå til oppsigelse der arbeidstaker gjør en dårlig jobb, om manglende produktivitet er grunnlag for oppsigelse, hvordan sykdom og fravær spiller inn og mere. Her får du Nicolays 3 minutters sammendrag av sitt budskap.

3 minutter med Henning HeitmannAirbnb, Uber og Nabobil er på alles lepper. Hvilke juridiske utfordringer gir delingsøkonomien for HR? HR og ledere vil måtte forholde seg til flere juridiske disipliner enn arbeidsrett. Dagens regelverk har begrensninger, og HR bør være bevisst på konsekvensene av å trå feil i forhold til dagens regelverk. Noen av svarene ga Henning Heitmann, advokat og partner ved Steenstrup Stordrange Advokatfirma på Arbeidsrettskonferansen 2016.

Hold deg oppdatert på det siste innen HR. 
Meld deg på nyhetsbrevet vårt i dag!