Egil Drillo Olsen Toppbanner

Dato: 20. april 2016

Skrevet av: Paal Leveraas

Drillo: — Norske ledere er for snille

— Det viktigste næringslivet kan lære av fotballen handler om tilbakemeldingskultur, sier Egil "Drillo" Olsen. Den legendariske fotballtreneren avslører noen av sine hemmeligheter om hvordan man setter sammen gode team.

Drillo er kjent som en av de mest suksessrike og analytiske landslagstrenere gjennom tidene for Norge. Suksess i fotballen - og i næringslivet - handler om å sette sammen og lede gode team. På begge disse områdene har den 74 år gamle legenden mye å lære bort, også til vi som jobber i næringslivet.

I dette korte videoklippet som HR Norge tok opp med med ham i lokalene til FotballPro på Ullevål nylig, snakker han om hva trenerkarrieren har lært ham om lagspill. Han trekker spesielt frem det å ha en god tilbakemeldingskultur, både hva gjelder ris og ros.

— Norske ledere er for fluffy, utydelige og forsiktige når de skal gi negativ feedback, sa han i samtalen med HR Norge.

Du kan se og høre på Drillo på konferansen HR Analyser 2016, der han er en av foredragsholderne. Hans foredrag har tittelen «Hvordan kan man bruke analyser for å oppnå suksess?».

Drillo om godt lagspill fra HR Norge on Vimeo.

Hr Analyser 2016 Brosjyre

Lær av legenden Drillo

Egil 'Drillo' Olsens analytiske legning brakte Norge til det første VM-sluttspillet på mer enn 50 år på tidlig 90-tall. Fotballtreneren deler noen av sine hemmeligheter om lagsammensetting og lagspill på konferansen HR Analyser 2016 i juni.

Relaterte saker

Fanny Duckert Thumb Video

Ledelse

Hvordan lede høyfungerende team

Å lede høyfungerende team gir spesielle utfordringer for en leder. Ambisjonene er høyere, deltakerne mer kompetente – men også krevende. Lederen betyr svært mye for teamet og må være involvert på andre måter enn i mer hverdagslige team. Hvordan lykkes? Her får du Fanny Duckert sitt foredrag om hvordan lede høyfungerende team.

Agilitet

Organisasjonsdesign

Er agile the new black?

Inspirert av Netflix-tittelen «Orange is the new black» forsøker jeg meg på en kreativ omskriving av diskusjonen om fremtidens organisasjonsdesign.

Kompetanseutvikling

Slik blir dere et lærende team

Spør deg selv: Har du tanker om hvordan du og dine kolleger kan gjøre det bedre? Har du i så fall snakket med dem om det? Sannsynligheten er stor for at du svarer ja på det første, og nei på det neste spørsmålet.

Hold deg oppdatert på det siste innen HR. 
Meld deg på nyhetsbrevet vårt i dag!