Heidi Minde Oppslag House Of Cards V3

Dato: 12. oktober 2016

Skrevet av: Paal Leveraas

Hva Heidi Minde lærte om hersketeknikker av «Frank Underwood»

Utsettes du for hersketeknikker på jobb? Eller er du selv en som hers(k)er med andre? Etter 26 år i Forsvaret vet Heidi Minde litt om hvordan du håndterer det. Og det er kanskje ikke så opplagt som du tror.

I et intervju med Innomag.no beskrev tidligere direktør i Innovasjon Norge Gerd Ovesen hvordan hun ble utsatt for hersketeknikker gjennom en lang karriere. Hun forteller om episoder hvor hun har sagt «noe man mener er fornuftig», men blitt møtt med taushet. Fem minutter senere sier en mannlig kollega det samme, og blir rost og klappet på skulderen.

Ingen unnskyldning

Dette er en av mange hersketeknikker, og det er ofte ikke ment slik fra den eller de som utøver dem, i følge Heidi Minde.

— Men ubetenksomhet er heller ingen unnskyldning for å fortsette med en adferd som gjør at andre føler seg mindre verdt.

Heidi vet litt om hersketeknikker.

Hun var i Forsvaret fra hun begynte på Forsvarets videregående skole som 16-åring til hun dimitterte for fire år siden. Det ble en 26 år lang militærkarriere som ble avsluttet med å undervise på Forsvarets lederskole.

— Som ung gikk jeg på alle slags hersketeknikker, forteller hun. — Det kan være en kollega som innsmigrende sier at «du er jo så flink til å skrive, kan ikke du skrive referatet». Så sitter du der og skriver mens kvelden siger på, først stolt og glad, men etter hvert med en voksende følelse av å ha blitt manipulert.

«Så sitter du der og skriver mens kvelden siger på, først stolt og glad, men etter hvert med en voksende følelse av å ha blitt manipulert.»

-

— Jeg lærte å håndtere det, men ikke på en sunn måte. Jeg lot være å ta det innover meg, og ble bråkjekk i stedet. Jeg mistet kontakten med følelsesregisteret mitt.

Heidi la bort uniformen og gikk tilbake til det sivile liv.

I dag driver hun egen terapipraksis, og er også partner i Keiron AS. Hun underviser fremdeles, men nå i BIs «Master of Executive Programmes».

Hun er også en mye brukt støttespiller ved organisasjonsendringer i både privat og offentlig sektor, og driver lederutvikling, design- og gjennomføring av medarbeiderutviklingsprogrammer, teamutvikling og konflikthåndtering.

Heidis metode

Et gjennomgående tema er nettopp hersketeknikker.

— Jeg møter mange ledere som sliter med å håndtere det de ser som hersketeknikker. Det skaper forvirring, sinne, de blir slitne, de kan bli sykmeldte.

Heidis metode er å hjelpe dem å akseptere sin egen følelse av å bli satt ut, og deretter gå gjennom situasjoner hvor man opplevde å bli «herset med».

Inspirasjonskilden

Heidis største inspirasjonskilde når det gjelder hersketeknikker er Frank Underwood (Kevin Spacey) i «House of Cards».

For uinnvidde handler «House of Cards» om hvordan kongressmannen Frank Underwood i tett samspill med sin kone Claire manipulerer, plotter, svindler og til og med myrder seg frem, for til slutt å ende som president i USA.

Heidi bruker episoder fra serien når hun vil synliggjøre hvordan en kan bli hersket med og eksemplifisere de verste eksempler på hersketeknikk.

Men heldigvis er det ikke mange som er like ekstreme som Underwood, og det er lite sannsynlig at kollegaen som overhørte ditt innlegg i møtet er like beregnende og kynisk som ham.

— De færreste du møter er psykopater, sier Heidi.

— Når jeg jobber med andre på dette temaet, handler det om å ufarliggjøre det og ta det på alvor samtidig. Det handler om hvordan du tar det, uten å ta på deg skylden. Det handler ofte om å gjenkjenne hva som skjer med deg – i møte med den andre. Det handler om å ha noen å snakke om hva som skjer. Og – det handler om å finne andre måter å håndtere situasjoner – gjerne med støtte fra andre.

Heidi Minde W300

Heidi Minde


Møt Heidi Minde på HR Forum

Heidi Minde leder to snart fulltegnede workshop'er på HR Forum i november. De to er:

Ta rotta på hersketeknikker - hvordan gjenkjenne og håndtere dem bedre?

Endringsprosesser handler om omfordeling av makt i organisasjonen. Hvordan vi, som enkeltindivider, reagerer emosjonelt på andres påvirkning – kan til tider skape mer ugagn enn nødvendig. En bevisstgjøring omkring hersketeknikker vil frigjøre den enkelte fra jerngrepet. Hvordan hindre at en selv bruker teknikker som får andre til å føle seg mindre verdt?

Proaktivt medarbeiderskap – en nøkkel til fremtidig suksess

Økt profesjonalisering, sterke resultatkrav og høy medarbeiderkompetanse baner vei for proaktivt medarbeiderskap og superledelse. Det handler om å bygge robuste og innovative medarbeiderkulturer hvor fenomenet lederskap samskapes i organisasjonen. Selvledelse og superledelse blir mer enn floskler, og kravet til den enkeltes selvregulering, relasjonelle kompetanse, endringserfaring og forretningsforståelse vil øke. Det settes nye krav til leder- og medarbeiderutvikling.

Om Heidi Minde

Heidi Minde er senior business partner i Keiron AS ved siden av hennes privatpraksis som gestaltpsykoterapeut. Hun har lang og bred erfaring som støttespiller for ledere ved organisasjonsendringer både i privat og offentlig virksomhet, ledergruppeutvikling, design og gjennomføring av leder- og medarbeiderutviklingsprogrammer, teamutvikling og konflikthåndtering. Hun har undervist ved flere av Handelshøyskolen BI Master of Executive Program siden 2006. Minde er medlem av Norsk Gestaltterapeutforenings faglige-etiske råd og er styremedlem i International Management Consultants Norway.

Hr Forum Web Thumb

HR Forum 2016

HR Forum er den viktigste møteplassen for alle som er opptatt av HR og ledelse. Klikk for å lese mer om dette gigantarrangementet fra HR Norge.


Illustrasjonsfoto (øverst): Netflix og Heidi Minde

Hold deg oppdatert på det siste innen HR. 
Meld deg på nyhetsbrevet vårt i dag!