Leading Into The Future

Dato: 19. september 2018

Skrevet av: HR Norge red.

Hvordan forberede organisasjonen på disrupsjon av arbeidsmarkedet?

​Den kompetansen som skaper resultater i dag, er i begrenset grad den kompetansen som vil sikre langsiktig overlevelse av organisasjonen. Akkurat som organisasjoner må tilpasse seg for å lykkes, må medarbeiderne utvikle seg for å være attraktive i arbeidsmarkedet.

Handelshøyskolen ved NMBU gjennomfører et forskningsprosjekt om hvordan man kan styrke kompetansen i virksomheten og knytte den tettere til forretningsstrategien. Handelshøyskolen vil gjerne rekruttere organisasjoner til å delta. Prosjektet har høy praktisk relevans og handler om å ta leder- og medarbeiderutvikling til neste nivå.

Forskningsprosjektet undersøker hvordan organisasjonen som helhet og relasjonen mellom leder og medarbeider påvirker medarbeiderens evne og vilje til å utvikle sin kompetanse. Antagelsen er at det ligger et uforløst potensial for både virksomheten og medarbeiderne når det gjelder å utvikle ny kompetanse. En måte å utløse dette potensialet på, er å aktivere organisasjonsmiljøet og leder-/medarbeiderforholdet mer målrettet.

Ved å delta i prosjektet vil din virksomhet få innsikt som er velegnet til å forbedre programmer for leder- og medarbeiderutvikling. Et utvalg av innsiktene omfatter:

  • Ledernes evne til å oppnå enighet om utviklingsmål med egne medarbeidere
  • Medarbeiderens oppfatning av å være «empowered» av organisasjonen
  • Virksomhetens evne til å skape et miljø som balanserer behovet for prestasjoner på kort sikt med behovet for utvikling for å møte fremtidige utfordringer
  • Flere virksomheter deltar i forskningsprosjektet. Det vil være mulig å sammenligne seg med de andre deltakerne på utvalgte områder (anonymt).

Hva kreves det for å delta?

Deltakelse krever svært begrensede ressurser fra organisasjonen og oppsettet er fleksibelt. Studien kan tilpasses den enkelte virksomhetens størrelse og kapasitet.

Neste skritt

Er du interessert i å vite mer om prosjektet og den verdien det kan skape for din virksomhet, ta kontakt med Ulrik Meisner på Ulrik.meisner@nmbu.no eller telefon 67231120.

Bakgrunn

Ulrik Meisner har lang fartstid i organisasjoner i inn- og utland, blant annet som leder og konsulent. Denne studien inngår i hans doktorgradsarbeid ved Handelshøyskolen på NMBU. 


____________________________________________________________________

HR Norge setter fokus på reskilling denne høsten og vil i løpet av oktober gjennomføre medlemsmøter hvor vi vil gå inn i den utfordringen virksomheter står overfor med tanke på reskilling og upskilling og hvordan disse kan håndteres.

Meld deg på medlemsmøtene her: 
OsloTrondheimÅlesundBergen og Stavanger.
 
Er du ikke medlem? Les mer om medlemskap her. Halv pris ut året.

Relaterte saker

Arnulf Video Thumb

Ledelse

Virker lederutvikling?

Ledelse er ikke medfødt, men er rekke ferdigheter som kan læres. Og ja, lederutvikling virker. Fikk du ikke med deg foredraget til Jan Ketil Arnulf om lederutvikling på HR-konferansene for offentlig sektor kan du se og høre dette her.

Thor Gjermind Eriksen Video

Ledelse

Fra leikestove til global konkurranse

​NRK er en organisasjon i konstant omstilling. Her kan du høre kringkastingssjef i NRK Thor Gjermund Eriksen fortelle hva dette krever av ledere og medarbeidere i sitt foredrag fra HR-konferansen for offentlig sektor 2019 .

Berit Svendsen 1850X704

Ledelse

Hva 30 år i telekom har lært Berit Svendsen om ledelse

Berit Svendsen ville gjøre Norge til verdens beste mobilland. Tatt i betraktning at hun startet sin karriere innenfor telekommunikasjon mens 100.000 stod i telefonkø, var det definitivt et «hårete»-mål. I dag, som leder for Vipps utland, er ambisiøse mål internalisert i hennes lederskap.

Hold deg oppdatert på det siste innen HR. 
Meld deg på nyhetsbrevet vårt i dag!