Irina Prestin 2015-12-08-6

Irina trodde hun jobbet med HR. Så tok hun HR-akademiet

Det var slett ikke planen hennes. Men etter den første dosen greide hun ikke å slutte. Irina Alexandra Prestin er den første studenten som har tatt alle modulene i HR-akademiet og kan smykke seg med en komplett årsenhet. — Jeg forstår nå at jeg så langt egentlig ikke har jobbet med HR, sier hun.

— Det startet med HRM-kurset, forteller hun. — Jeg hadde jo slett ikke tenkt å ta alle modulene, men det første kurset ga meg så mye ny innsikt at jeg ikke greide å slutte.

Så da gikk det slag i slag, med rekruttering, arbeidsrett, endringsledelse, og til slutt kompetanseledelse.

Da vi snakket med henne i desember hadde hun akkurat tatt nest siste del av studiet i kompetanseledelse. Når hun tar eksamen i dette faget i mars, blir hun den første — men ikke den siste — som har fullført alle modulene HR Norge og Høgskolen i Sørøst-Norge tilbyr i denne stadig mer etterspurte utdanningen, som fra nå av tilbys som en årsenhet med 60 studiepoeng.

Til daglig jobber Irina i Kunnskapssenteret for helsevesenet, som fra 1. januar ble en del av Folkehelseinstituttet.

— Jeg har jobbet der i to år, og jeg ville gjerne kunne si at jeg har drevet med HR, men utfra studiene jeg har gjennomført har jeg forstått at vi ikke driver med så mye HR, men mest personalarbeid.

Likevel har kursene gjort en stor forskjell for henne i det daglige arbeidet.

— Jeg merker at jeg bruker det jeg har lært i studiene når jeg behandler mennesker, og jeg ser tydeligere nå hva som burde blitt gjort og hva som gjøres feil, både hos oss og andre steder.

Bortsett fra de 60 studiepoengene er det viktigste hun tar med seg fra studiene en større og mer dyptgripende forståelse for psykologien i behandling av mennesker.

— Jeg visste jo at man skal behandle folk bra, men forståelsen av hvor stor innvirkning det har på virksomhetens resultater har gitt meg noen solide aha-opplevelser, sier hun.

— Jeg anbefaler virkelig andre å ta HR-akademiet. Det er praktisk og yrkesrettet, og du kan ta det rett inn i jobben din.

HR Akademiet

HR Akademiet som årsenhet

HR Norge har siden 2006 samarbeidet med Høgskolen i Sørøst-Norge om HR-utdanning i personal og HR-rettede fag. Fra august 2015 bindes emnene sammen slik at de utgjør en årsenhet i Strategisk Human Resource Management (SHRM).

Les mer
hrakademiet-ved-tre-deltakere

Alle de gode grunnene du trenger

Har du litt lyst til å melde deg på HR Akademiet, men syns det er vanskelig å finne gode argumenter for at din arbeidsgiver skal gjøre en slik investering av tid og penger i deg? Her hjelper tidligere deltakere deg videre.

Les mer

Hold deg oppdatert på det siste innen HR. 
Meld deg på nyhetsbrevet vårt i dag!