Karoline Jakoba Scheide Oppslag

Dato: 15. februar 2017

Skrevet av: Paal Leveraas

Karoline fikk drømmejobben. I HR Norge

Mens venninnene drømte om å bli advokater, psykologer og kommunikatorer, fantaserte Karoline om en helt annen slags jobb. 1. februar ble drømmen virkelighet. Karoline Jakoba Scheide (26) hadde sin første arbeidsdag i sin nye jobb. I HR Norge.

Et nytt ansikt er å se i lokalene til HR Norge på Jernbanetorget. Karoline Jakoba Scheide er den sistankomne. Hun får ansvar for HR Norges kursportefølje og skal i tillegg jobbe med noen konferanser og medlemsmøter.

Karoline kommer fra en jobb som HR-rådgiver i optikerkjeden Synsam. Der har hun vært i bortimot 2 ½ år. Hennes utdanningsbakgrunn er fra Universitetet i Oslo, hvor hun studerte kultur og kommunikasjon med fordypning i sosialpsykologi. Hun har en master i organisasjon, ledelse og arbeidsliv. Og det var masteren som ble bindeleddet til HR Norge og jobben hun har i dag.

– Jeg ble nysgjerrig på dette med «HR-transformasjon» slik Dave Ulrich og RBL Group fronter det, forteller hun. – En dag hørte jeg Pia Wikström (tidligere ansatt i HR Norge, journ. anm.) holde et foredrag om strategisk HR. Hun hadde nettopp mottatt en svensk bok som undersøker effekten av HR-transformasjon i flere svenske bedrifter. Den konkluderer med at HR-transformasjon sjelden er en suksess.

Karoline ble fascinert av HR Norge da hun jobbet med masteroppgaven.

– Det var HR Norge som fikk meg på sporet da jeg skulle skrive masteroppgaven, sier hun.

Hun tenkte allerede da at dette ville være et spennende sted å jobbe.

Og nå er målet nådd.

– HR Norge er en viktig organisasjon som er med på å forme norsk HR, og gjennom det også det norske arbeidslivet, sier hun.

– Da jeg skrev om organisasjonskonsepter stod Rørviks virusteori for spredning av ideer sentralt, og HR Norge er en slik «virusspreder». Det er meningsfullt å jobbe i en organisasjon med så mye innflytelse. Det handler om å forvalte den godt. Om å spre de rette virusene.

2017 02 06 16 40 19

Karoline Jakoba Scheide begynte i HR Norge den 1. februar 2017.

Hold deg oppdatert på det siste innen HR. 
Meld deg på nyhetsbrevet vårt i dag!