Rita Mc Grath Toppbanner Ny 2

Dato: 3. oktober 2018

Skrevet av: HR Norge red.

Konkurransefortrinnene som forsvant!

Vi har alle sett historien utspille seg. En virksomhet opplever fenomenal suksess, lederen profileres som et prakteksempel i media. Så, på en eller annen måte, støter virksomheten på problemer. Konkurrenter stjeler kunder, marginene krymper, investorer klager, ledere må gå og til slutt forsvinner virksomheten.

Rita McGrath, professor ved Columbia Business School, strategi- og innovasjonsekspert, er en av hovedtalerne på HR Forum 2018. Hun hevder at en grunnleggende årsak til dette er troen på vedvarende konkurransefordeler. Denne troen fører til selvtilfredshet, et internt fokus, tap av kundeengasjement og mindre innovasjon. I denne videoen får du noen smakebiter på tematikken.

 

HR Forum 2018


Rita McGrath
er en av hovedtalerne på HR Forum 2018. Dit kommer hun med foredraget "Discovery Driven Planning: Conquering Death by Spreadsheet" og workshopen "Catch a Wave: the New Strategy Playbook". Les mer om Rita McGrath her.Mer om Rita McGrath

Se flere videoer med henne her.
RITA GUNTHER MCGRATH - Hjemmeside
Aftenposten 17.09.2016: Rita McGrath: – Norge er som USA på 80-tallet

Relaterte saker

Alex Edmans Video Thumb

Organisasjonskultur

Sosiale formål motivert av frykt for omdømmetap

​Mange virksomheter har lenge overfokusert på profittøkning som selve formålet til virksomheten. Dersom de har jobbet med samfunnsansvar eller medarbeidertilfredshet har det gjerne vært motivert av frykt for omdømmetap.

Imran Rashid Toppbanner

Legen som vil redde oss fra digital forurensning

— Hvem er de normale i dag? Er det de som sitter og stirrer inn i telefonen sin eller de som ikke gjør det? Vi er i en kognitiv krise. Vi trenger en omfattende digital detox, sier dr. Imran Rashid.

Hold deg oppdatert på det siste innen HR. 
Meld deg på nyhetsbrevet vårt i dag!