Puslespill

Dato: 30. mai 2017

Skrevet av: Anne Lian

Kursnyheter høsten 2017

HR Norge har utviklet nye kurs med oppstart etter sommeren. Kursene er behovsstyrt etter dialog vi har hatt med medlemmene våre. Kursene er basert på kjerneområder i HR-faget og er ment å bygge et solid fundament i utøvelsen av HR-faget.

En av utfordringene du som jobber i HR møter, og som linjeledere møter, er de vanskelige samtalene. Hvordan snakker du godt med krevende medarbeidere? I noen situasjoner kan det være nødvendig å formidle negative eller kritiske tilbakemeldinger til medarbeidere eller kollegaer. Mange synes det er vanskelig å ha vanskelige samtaler. Kurset «Den vanskelige samtalen» vil gi deg praktiske øvelser og gjøre deg trygg på hvordan du kan mestre de vanligste utfordringene underveis slik at partene ender opp med enighet og forpliktelse.

I enkelte profesjonsmiljøer finner vi dyktige, men egenrådige medarbeidere. Disse ekspertene opptrer som om egne behov for anerkjennelse og å få løst oppgavene slik akkurat de vil, er viktigere enn virksomhetens mål, roller og rutiner. Da kan det bli utfordrende for arbeidsmiljø, samarbeid eller å få alle til å føle seg inkludert og likeverdige. Så hvordan håndterer du disse? Hvordan kan du bidra til å skape klima for profesjonsledelse i praksis? Kurset «Hvordan lede profesjonsutøvere» gir deg innsikt i typiske utfordringer i profesjonsmiljøer, og hva årsakene til disse kan være. Du får:

  • Virkemidler som motiverer dyktige folk til å endre atferd og vaner på arbeidsplassen
  • Kunnskap om hvordan du håndterer uenigheter og vanskeligheter
  • Fremgangsmåter som fremmer selvinnsikt hos de som skaper vanskeligheter i arbeidsmiljøet

Knut Ivar Karevold er kursholderfor begge kursene. Karevold er organisasjonspsykolog med over 20 års erfaring med lederutvikling, teamarbeid, organisasjonsutvikling og innovasjon i offentlige og private virksomheter. Knut Ivar har doktorgrad i økonomisk psykologi og har vært gjesteforsker ved Harvard Business School. I tillegg er han førsteamanuensis ved Universitetet i Oslo og Handelshøyskolen BI.

Jobber du som HR-sjef, HR-spesialist eller linjeleder i en mellomstor eller stor organisasjoner som ønsker å bygge et talent management-program eller forbedre et eksisterende? Da kan kurset «Strategisk Talent Management» være noe for deg. Kurset fokuserer på praktisk gjennomføring av strategisk talent management, og gir deg en helhetlig oversikt over prosesser, ansvarsfordeling og fremgangsmåter som fungerer i praksis. Du vil blant annet lære hvordan du kan:

  • Identifisere talentene
  • Utvikle og dyrke frem talentene
  • Utnevne til stillinger som gir nødvendig læring
  • Støtte før og etter utnevnelse til neste stilling

Kursholder er Hallstein Mørk, tidligere EVP HR i Nokia. Forbes Magazine utnevnte Nokia som best i Europa for sitt Talent Management program, hvilket Hallstein personlig ledet. Han har også arbeidet over 20 år i Hewlett-Packard, bl.a. i stilling som ansvarlig for HR i Europa, Midt-Østen og Afrika, samt som administrerende direktør for HP Norge. Hallstein er i dag både mentor, coach og konsulent, og leder HR Norges Executive nettverk.

Andre spennende kursnyheter høsten 2017 er kurs i faktaundersøkelser, sykefraværsoppfølging – vanskelige saker og ny personvernforordning. Mer informasjon og påmelding til kursene finner du på hrnorge.no/kompetansetilbud

Relaterte saker

Hrn Ansatte 2019

HR Norge 2018: En sulten, sprek 60 åring

Fjoråret var et av de beste i HR Norge noensinne – kanskje det beste, sier daglig leder Even Bolstad før årsmøtet 25. april. Aldri har HR Norge levert så mye til så mange og med så høy kvalitet som i 2018. HR Norge har god økonomi og investerer i teknologi, tilbud og organisasjon. Vi er rett og slett stolte over resultatene i jubileumsåret vårt, sier han.

Sbdl 2 2019

Ny medlemsfordel: Rabatt på advokattjenester fra SBDL

Alle virksomheter trenger juridisk rådgivning fra tid til annen. I lang tid har HR Norge sine medlemmer kunnet få rådgivning via telefon fra en av SBDL sine dyktige advokater. Men av og til er ikke en halvtime nok. Nå får HR Norge sine virksomhetsmedlemmer mellom 10 og 15% rabatt dersom de trenger ytterligere hjelp i arbeidsrettslige spørsmål.

Bli Medlem 2

Tips til hvordan du kan bruke medlemsfordelene dine

Det er stadig flere som finner det nyttig å være medlem av HR Norge. Hos oss får du tilgang til et stort HR-nettverk, kompetansepåfyll, råd og hjelp når du trenger det. Her er noen tips til hvordan du kan utvikle HR i din virksomhet ved å bruke medlemskapet ditt aktivt.

Hold deg oppdatert på det siste innen HR. 
Meld deg på nyhetsbrevet vårt i dag!