Margaret Heffernan Thumb

Dato: 13. september 2018

Skrevet av: HR Norge red.

Margaret Heffernan: - Vi trenger flere rebeller

– Det er mye taushet i arbeidslivet. Taushet om ting som går galt som alle vet; taushet om tapte muligheter, sier hun. – Majoriteten av de ansatte tenker, men tier.

De virksomhetene hvor denne åpenheten eksisterer har som regel jobbet mye med organisasjonskultur og -utvikling, i følge Heffernan. Stikkord er lite hierarki, stor frihet til å bevege seg rundt og stor frihet for egen profesjonell utvikling. 

Etter at hun skrev boken «Wilfull Blindness» har hun blitt stadig mer oppmerksom på hvor viktig det er at alles øyne og ører er åpne for faresignalene. Alle ser og alle vet, men de foretrekker taushet som følge av frykt for konsekvensene ved å snakke ut. Derfor er det viktig å opparbeide en kultur hvor folk føler seg trygge nok til å snakke ut i visshet om at det er helt greit med en opphetet krangel, så lenge det er en konstruktiv krangel. – Konflikt er en gave, men den må være om de rette tingene, sier Heffernan. 

Ønsker du å lese hele artikkelen må du være medlem i HR Norge

Jobber du i en virksomhet med virksomhetsmedlemskap kan alle kontakter få tilgang til HR Norges +artikler.

Relaterte saker

Neil Jacobsohn Thumb

Neil Jacobsohn: Hvordan blomstre i en «perfekt storm»?

– Endringene som foregår i dag skjer i en skala og en fart verden aldri har sett før, starter han. – Det påvirker alt, individer, virksomheter – hele menneskeheten. Det er en «perfekt storm».

Bottom Rank Hen

Superhøner og superstjerner

«Glem superstjernene», sier Margaret Heffernan. Den berømte forfatteren, bedriftslederen og taleren, med en rekke TED-foredrag bak seg, kommer til HR Forum i november. Der vil hun avlive enhver idé du måtte ha om at du skal dyrke fram superstjerner.

Margaret Heffernan Thumb

Margaret Heffernan: Taushet er ikke alltid gull (men konflikt er ofte en gave)

– Alle selskap i verden sier de vil ha ærlighet, kreativitet og innovasjon. Hvorfor er det så vanskelig?

Hold deg oppdatert på det siste innen HR. 
Meld deg på nyhetsbrevet vårt i dag!