broken-mirror-photo-norrix-flickr-toppbanner

Dato: 6. januar 2015

Skrevet av: Paal Leveraas

Nick Holley: «HR saboterer av frykt for egne jobber»

HR-analyse representerer den største muligheten HR noensinne har hatt. Nå er det viktig at HR ikke selv saboterer muligheten i et misforstått forsøk på å redde eget skinn.

Nick Holley«Alt for mange HR-folk har basert karriéren sin på magefølelse, erfaring og relasjoner. De er bekymret for at de vil bli overflødige og at profesjonen i fremtiden vil baseres på ting de ikke er gode på.»

Det er i korthet hva Nick Holley har å si om HR-analyse, gjengitt på nettstedet diginomica.com.

Holley er en av lederne i Henley Centre for HR Excellence. Deltakere på HR Tech treffer ham og kan lytte til ham i februar.

I intervjuet med ham kommer det fram at HR-analyse og "Big Data" provoserer fram sterke reaksjoner blant HR-profesjonelle. Den raske marsjen mot kvantifisering av et område som tidligere har vært overlatt til magefølelsen skaper usikkerhet om egne kvalifikasjoner.

«Alt For mange HR-folk har basert karriéren sin på magefølelse, erfaring og relasjoner», sier Holley til nettstedet. «De er bekymret for at de vil bli overflødige og at profesjonen i fremtiden vil baseres på ting de ikke er gode på.»

Men frykten er grunnløs.

Eller som Holley selv sier det:

«Total rubbish!»

Intuisjon blir nemlig aldri overflødig.

«Skal du stille de rette spørsmålene om data, kreves det et skarpt instinkt», sier han.


Kilde: Why are HR professional deliberately sabotaging the potential of analytics?

«Alt for mange HR-folk har basert karriéren sin på magefølelse, erfaring og relasjoner. De er bekymret for at de vil bli overflødige og at profesjonen i fremtiden vil baseres på ting de ikke er gode på.»

- Nick Holley

Relaterte saker

Nick Holley Img 9398

Organisasjonsutvikling

Hvordan bygger vi fremtidens organisasjoner?

Det snakkes mye om radikale endringer i arbeidslivet i dag og de fleste virksomheter, både innen offentlig og privat sektor, opplever virkningene av den digitale transformasjonen som finner sted. Hvordan kan både organisasjoner og deres medarbeidere fortsatt holde seg relevant når innholdet i roller endrer seg så raskt?

Kate Ingram Video

Employer branding

Bedre Employer Branding med HR-analyser

«Vi skal være den beste arbeidsplassen innen 2025». Dette var utfordringen Ingram fikk, og employer branding, dedikert teamarbeid, employee ambassador program og fakta fundert i HR-analyser har vært deler av reisen så langt. Her får du Ingrams foredrag fra Rekrutteringsdagene 2020.

Hold deg oppdatert på det siste innen HR. 
Meld deg på nyhetsbrevet vårt i dag!