broken-mirror-photo-norrix-flickr-toppbanner

Dato: 6. januar 2015

Skrevet av: Paal Leveraas

Nick Holley: «HR saboterer av frykt for egne jobber»

HR-analyse representerer den største muligheten HR noensinne har hatt. Nå er det viktig at HR ikke selv saboterer muligheten i et misforstått forsøk på å redde eget skinn.

Nick Holley«Alt for mange HR-folk har basert karriéren sin på magefølelse, erfaring og relasjoner. De er bekymret for at de vil bli overflødige og at profesjonen i fremtiden vil baseres på ting de ikke er gode på.»

Det er i korthet hva Nick Holley har å si om HR-analyse, gjengitt på nettstedet diginomica.com.

Holley er en av lederne i Henley Centre for HR Excellence. Deltakere på HR Tech treffer ham og kan lytte til ham i februar.

I intervjuet med ham kommer det fram at HR-analyse og "Big Data" provoserer fram sterke reaksjoner blant HR-profesjonelle. Den raske marsjen mot kvantifisering av et område som tidligere har vært overlatt til magefølelsen skaper usikkerhet om egne kvalifikasjoner.

«Alt For mange HR-folk har basert karriéren sin på magefølelse, erfaring og relasjoner», sier Holley til nettstedet. «De er bekymret for at de vil bli overflødige og at profesjonen i fremtiden vil baseres på ting de ikke er gode på.»

Men frykten er grunnløs.

Eller som Holley selv sier det:

«Total rubbish!»

Intuisjon blir nemlig aldri overflødig.

«Skal du stille de rette spørsmålene om data, kreves det et skarpt instinkt», sier han.


Kilde: Why are HR professional deliberately sabotaging the potential of analytics?

«Alt for mange HR-folk har basert karriéren sin på magefølelse, erfaring og relasjoner. De er bekymret for at de vil bli overflødige og at profesjonen i fremtiden vil baseres på ting de ikke er gode på.»

- Nick Holley

Hold deg oppdatert på det siste innen HR. 
Meld deg på nyhetsbrevet vårt i dag!