Globalisering

Skrevet av: Tone Rose Todalshaug

  Norsk ledelse i globalt perspektiv

  I årets Global Employee and Leadership Index, tidligere European Employee Index, fremkommer det at et godt omdømme er gull verdt og at Mexico scorer høyere på arbeidsglede enn Norge. Når vi presenterer funnene i Trondheim, Bergen, Stavanger og Oslo i uke 24, vil vi gå bak tallene og vise spennende sammenhenger og samsvar, og kanskje noen overraskelser.

  Årets undersøkelse handler om bobler som sprekker, men også om knoppskyting og nye muligheter ut av motgang. På våre medlemsmøter landet rundt vil vi ikke kun formidle funn, men også skildre verdiene og kulturen som ligger under og bak. Blant annet belyser vi hvordan kulturdrivere og drepere fungerer i en organisasjon. Og siden jeg har følge av HR-kollegaer fra danske Ennova, vil vi også se nærmere på forskjeller mellom land, både i og utenfor Europa. Og med både norske og utenlandske briller på skal vi utforske autonomi, mestring og mening som prestasjonsdrivere. For hva skjer om det autonome glir over i det egoistiske?

  Andre spennende røde tråder er endring og endringsledelse, og hvem som får det til og hvorfor. I denne sammenheng settes den norske lederstilen under lupen, og vi belyser hva norske ledere får gode score på, og hvor deres forbedringspotensial ligger. Her skal det handle om kritiske suksessfaktorer, og hva som skjer når disse ikke er tilstede.

  Vi vil også se nærmere på sammenhengen mellom omdømme og arbeidsglede, og forskjellen på medarbeidere som opptrer som gode ambassadører og de som slett ikke gjør det. Avslutningsvis vil vi forsøke å titte på oss selv i det historiske speilet. På leting etter hva vi har kommet fra, og ikke minst, hvor vi kan være på vei.

  Som medlem i HR Norge kan du delta på presentasjonene i følgende byer:
  Trondheim 9. juni
  Bergen 10. juni
  Stavanger 11. juni
  Oslo, formiddag 12. juni
  Oslo, ettermiddag 12. juni

  Hold deg oppdatert på det siste innen HR. 
  Meld deg på nyhetsbrevet vårt i dag!