Ny I Hr Rollen Gruppebilde Oppslag

Dato: 26. januar 2017

Skrevet av: HR Norge red.

  14 nye fikk sin ilddåp i HR

  14 entusiastiske kursdeltakere fikk sin «ilddåp» i HR i det populære kurset «Ny i HR-rollen» tidligere denne uka. Det var Tone Rose Todalshaug som introduserte deltakerne til HRs «vidunderlige verden»,

  23. og 24. januar avviklet HR Norge årets første runde av kurset «Ny i HR-rollen». Kurset er ment å gi nye og relativt nye HR-medarbeidere en overordnet innføring i HR-prosessene og HR-området. Kurset kan passe både om man er alene i HR, eller om man skal etablere en HR-funksjon i egen virksomhet

  På kurset fikk 14 deltagere fra hele landet og fra mange svært ulike bransjer, en konkret gjennomgang av det grunnleggende i HR-arbeidet, samt en unik sjanse til å dele erfaringer og bygge seg et HR-nettverk langt utover egen bransje og virksomhet.

  Etter kurset sitter deltagerne igjen med en grunnleggende kjennskap til et samlet HR-felt, og en ny forståelse av sammenhengen mellom de ulike områdene. Kurset gjennomgikk også ulike HR-roller og rollekonflikter som kan oppstå. Mye av kurstiden handlet om å gi deltagerne en forståelse for overordnede HR-mål, samt en kjennskap til praktisk gjennomføring av sentrale HR-prosesser.

  De 14 ivrige «ferskingene» i HR var også innom arbeidsgiverforhold, rekruttering, kompetanseutvikling og organisasjonskultur.

  Alle 14 medbragte strategi-, visjon- og verdidokumenter fra egen virksomhet, slik at alle øvelser var tilpasset egen situasjon, rammebetingelser og praksis. Hensikten er å gi deltagerne en mulighet til å jobbe praktisk og effektivt med feste i egen organisasjon og virkelighet. Kurset, som gikk over to dager, var en blanding av forelesning og deltakeraktivitet, med mye rom for menings- og erfaringsutveksling.

  Fagansvarlig Tone Rose Todalshaug, som hadde gleden av å introdusere disse 14 inn i HRs vidunderlige verden, sier at jobben som formidler blir en lek når deltagerne bidrar og deltar. Selv har hun som motto, at livet er for kort til å ha det kjedelig på kurs, og hun er glad for at samtlige 14 dro lasset disse to dagene. Tiden fløy og vips, så var to dager med engasjement, humør og kompetansedeling over.

  Ny I Hr Rollen Gruppebilde W1000

  Foran fra venstre: Stian Ringen, Heidi Nøklegård Bjerke, Håvard Eriksen og Heidi Martinsen; i midten fra venstre: Stine Nordeide, Trond Hvidsten, Lise Want-Henrichsen, Marianne Odland, Heidi Berg og Kine Broms Sletengen; bak fra venstre: Aiysha Lawji, Mari Nilssen, Tone Rose Todalshaug (kursansvarlig)​, Ida Sørensen og Mari Maldal.

  Hold deg oppdatert på det siste innen HR. 
  Meld deg på nyhetsbrevet vårt i dag!