Pensjon Gabler 2019 Landingssiden

Dato: 28. mars 2019

Skrevet av: HR Norge red.

Ny medlemsfordel: Pensjonsrådgivning til HR Norge sine medlemmer

Nå kan virksomheter som er medlem i HR Norge få hjelp med virksomhetens pensjonsordninger. Den nye medlemsfordelen leveres i samarbeid med Gabler og består av to nivåer: I bunn ligger det gratis telefonrådgivning. Om man har behov for videre støtte, kan man kjøpe videre rådgivningstjenester med medlemsrabatt.

- Uavhengig og god faktainformasjon oppleves som viktigere enn noen gang. Ansvaret for egen pensjon er i langt større grad overført til den enkelte og arbeidsgivers informasjonsplikt har økt, sier Alexandra Plahte – uavhengig pensjonsekspert i Gabler.

- Nytt regelverk og ny fleksibilitet medfører at den enkelte stilles ovenfor en rekke nye valg og kombinasjonsmuligheter, sier Plahte.

Feil valg kan få store økonomiske konsekvenser, både for den enkelte, men også for arbeidsgiver. Arbeidsgiver skal dessuten legge riktig personalkabal og er avhengig av tilbakemelding fra de ansatte. Sistnevnte fordrer at ansatte har tilstrekkelig grunnlag for å kunne treffe riktige valg. Vi har gått fra pensjonsøkonomi til de eldste til livsfaseøkonomi for alle aldersgrupper. Mange virksomheter ønsker dessuten en kvalitetssikring av sine pensjons- og forsikringsordninger. Ikke bare hva gjelder innhold og sammensetning, men også pris. Plahte opplever at mange blir overrasket når de ser hvor stor prisforskjell det er i markedet.

Den nye medlemsfordelen forutsetter virksomhetsmedlemskap i HR Norge og med utgangspunkt i virksomhetens pensjonsutfordringer. Den delen av rådgivningen som er gratis er som utgangspunkt begrenset til maksimalt to ganger 30 minutter pr virksomhetsmedlem.  Rådgivningen supplerer dermed den veiledningen HR Norge allerede driver innenfor generell HR og arbeidsrett, sistnevnte i samarbeid med advokatfirmaet SBDL.

Virksomheter som har spørsmål om pensjon sender en kort e-post til pensjon@hrnorge.no som inkluderer kontaktopplysninger og kort hva saken dreier seg om. HR Norge vil deretter kvalitetssikre at man er medlemmer og sende henvendelsen videre til Gabler, som vil ta kontakt tilbake på telefon. Dersom rådgivningen går ut over rammen på 30 minutter, vil medlemmet få tilbud om videre oppfølgning – med prisrabatt og da som direkte kunde av Gabler.

Les mer om gratis pensjonsrådgivning i brosjyren under.

Forside brosjyre pensjonslovgivning
Er du ikke medlem?
Som medlem kan alle i virksomheten benytte seg av medlemstilbudet i HR Norge. Vil du delta på våre arrangementer og benytte deg av alle fordelene, kan du lese mer på hrnorge.no/medlem

Relaterte saker

Pensjon 4

Pensjon

Etter pensjonsreformen – hva skjer nå?

Nå har vi hatt 10 år med pensjonsreform i Norge med det formål å redusere den økonomiske belastningen på velferdsstaten knyttet til levealder. Vi sitter antagelig igjen med et av de mest økonomisk bærekraftige pensjonssystemene i Europa.

Hallgeir Kvadsheim Thumb

Få maks ut av pensjonssparingen

Alle har skjønt at vi etter pensjonsreformen må ta større ansvar for egen pensjon. Men det kan virke lettere sagt enn gjort! IPS eller ASK, er spørsmålet mange stiller seg nå. – Det kommer helt an på, svarer Hallgeir Kvadsheim.

Samhold

Medlem i HR Norge gir medlemsfordeler i Europa

Dersom du er virksomhetsmedlem i HR Norge kan du få hjelp til HR-spørsmål i andre land. I tillegg kan du delta på konferanser. I år tilbys det nordisk konferanse i Reykjavik, Island og europeisk konferanse i Bled, Slovenia.

Hold deg oppdatert på det siste innen HR. 
Meld deg på nyhetsbrevet vårt i dag!