Mangfold

Dato: 7. desember 2017

Skrevet av: Henrik Øhrn

Ny undersøkelse om mangfold

Temaet mangfold har økt i aktualitet i det siste 10-året fordi arbeidsstyrken har gjennomgått store endringer. Stadig nye dimensjoner blir lagt til i takt med denne utviklingen, men det har skjedd lite forskning på hvilken påvirkning økt mangfold har på medarbeidernes opplevelser, ledere og HR-folk.

Undersøkelsen gjennomføres av OECD og utvalgte nasjonale HR-foreninger. Dette gir oss mulighet til å både skaffe innblikk i hvordan mangfold oppleves og håndteres i Norge, samt få innblikk i hvordan virksomheter i andre land jobber med temaene og gruppene som er aktuelle i sitt arbeidsmarked. Målet er å dele erfaringer for å stå bedre rustet for eksisterende eller kommende endringer og mer mangfoldige arbeidsstyrker fremover.  

Temaer som berøres i undersøkelsen handler om:

  • Hva virksomheten har implementert for ulike grupper
  • Hvorfor de har satset slik
  • Hvordan resultatene blir evaluert
  • Hvilke hindringer virksomhetene har støtt på
  • Hvilken rolle de ser at myndigheter bør ta, og hva slags støtte virksomhetene trenger
  • Hvilke områder av mangfold som burde få mer fokus fremover

Undersøkelsen vil sendes ut til utvalgte medlemsvirksomheter i den kommende uken, og vi oppfordrer så mange som mulig av disse til å bruke 10 minutter på å dele sine erfaringer og tanker innenfor temaene.

For spørsmål om undersøkelsen kontakt:

E-post: henrik.ohrn@hrnorge.no

Relaterte saker

Snip Image 002

Ledelse

Island: Verdensmester i likestilling – fortsetter reformene

Mangfold og likestilling handler om å bygge kunnskap, tørre å ta valg, tørre å verdsette det som er annerledes – og ta grep mot dem som ikke tør eller vil. Det var noe av hovedbudskapet da vår islandske søsterorganisasjon Mannaudsfolk inviterte til Nordic HR Summit med tema «Diversity» på Island tidligere i måneden.

Cecilie Heuch Dnv Gl Portrett

Når HR-tiltakene blir en del av nasjonens agenda

HR-tiltak pleier ikke å få særlig oppmerksomhet i media. Et unntak er rokkeringer i ledelsen i Telenor. Hvordan er det å være HR-direktør når «normale» tiltak havner på forsiden av VG? Vi har spurt Cecilie Heuch i Telenor.

Tone Polden Lunde Toppbanner

HR Norges HR-profiler

Mangfoldssjefen på Sotra

Tone Polden Lunde har en jobb ikke så mange andre har. Månedens HR-profil er Norges kanskje eneste rendyrkede sjef for mangfold i næringslivet.

Hold deg oppdatert på det siste innen HR. 
Meld deg på nyhetsbrevet vårt i dag!