Mangfold

Dato: 7. desember 2017

Skrevet av: Henrik Øhrn

Ny undersøkelse om mangfold

Temaet mangfold har økt i aktualitet i det siste 10-året fordi arbeidsstyrken har gjennomgått store endringer. Stadig nye dimensjoner blir lagt til i takt med denne utviklingen, men det har skjedd lite forskning på hvilken påvirkning økt mangfold har på medarbeidernes opplevelser, ledere og HR-folk.

Undersøkelsen gjennomføres av OECD og utvalgte nasjonale HR-foreninger. Dette gir oss mulighet til å både skaffe innblikk i hvordan mangfold oppleves og håndteres i Norge, samt få innblikk i hvordan virksomheter i andre land jobber med temaene og gruppene som er aktuelle i sitt arbeidsmarked. Målet er å dele erfaringer for å stå bedre rustet for eksisterende eller kommende endringer og mer mangfoldige arbeidsstyrker fremover.  

Temaer som berøres i undersøkelsen handler om:

  • Hva virksomheten har implementert for ulike grupper
  • Hvorfor de har satset slik
  • Hvordan resultatene blir evaluert
  • Hvilke hindringer virksomhetene har støtt på
  • Hvilken rolle de ser at myndigheter bør ta, og hva slags støtte virksomhetene trenger
  • Hvilke områder av mangfold som burde få mer fokus fremover

Undersøkelsen vil sendes ut til utvalgte medlemsvirksomheter i den kommende uken, og vi oppfordrer så mange som mulig av disse til å bruke 10 minutter på å dele sine erfaringer og tanker innenfor temaene.

For spørsmål om undersøkelsen kontakt:

E-post: henrik.ohrn@hrnorge.no

Relaterte saker

Snip Image 002

Ledelse

Island: Verdensmester i likestilling – fortsetter reformene

Mangfold og likestilling handler om å bygge kunnskap, tørre å ta valg, tørre å verdsette det som er annerledes – og ta grep mot dem som ikke tør eller vil. Det var noe av hovedbudskapet da vår islandske søsterorganisasjon Mannaudsfolk inviterte til Nordic HR Summit med tema «Diversity» på Island tidligere i måneden.

Arendalsuka Thumb

HR Norge lanserer rapporter om mangfold- og lederutfordringer under Arendalsuka

HR Norge har to arrangementer under Arendalsuka. Onsdag 14. august lanserer vi rykende ferske rapporter, og spennende paneler sitter klare til å kommentere og diskutere funnene vi legger frem.

Samhold

Vi tenker for snevert om mangfold

Det er flott at norske virksomheter jobber for flere kvinner i toppledelsen, ulik etnisitet i arbeidsstokken og heiser Pride-flagget med glede. Men mangfold er mer enn kjønn, etnisitet og legning. For å få til mangfold som virkelig gagner både virksomhetene og samfunnet, må vi tenke bredere.

Hold deg oppdatert på det siste innen HR. 
Meld deg på nyhetsbrevet vårt i dag!