Forsidebilde Alle Nettverk Toppbanner

Dato: 20. april 2016

Skrevet av: Anne Lian

Nytt nettverk – «Alene i HR-rollen»

Å være alene i HR-rollen gir som regel varierte arbeidsdager med mange forskjellige oppgaver. Det stilles store krav til prioritering og tidsstyring for at tiden ikke forsvinner i brannslukking og administrativt arbeid. I nettverket «Alene i HR-rollen» vil du møte likesinnede som du kan sparre med, drøfte utfordringer med, dele ideer med og bli inspirert av.

Når du sitter alene i HR-rollen har du gjerne alle HR-hattene på. Du må kunne håndtere både det operative og strategiske – aller helst samtidig. Men fakta er at det går mye tid til å jobbe med brannslukking på bekostning av det som betyr noe for virksomhetens resultater. Du ender opp med å stå i spagaten mellom det operative og det å ha en strategisk rolle i ledergruppen. Så et av temaene i nettverket et hvordan du kan jobbe for å få strategisk innflytelse.

Når du møter utfordringer, sitter med store oppgaver eller dilemmaer har du sikkert ønsket deg en sparringspartner, en som kjenner godt til HR-rollen og forstår det du driver med. I stedet for å sitte alene og finne opp kruttet hver gang er det kanskje noen i nettverket ditt som har gjort den samme jobben. En som har beskrevet prosesser og har materiell du kan «låne» og tilpasse din virksomhet.

I tillegg til det strategiske og operative har «alle» forventninger til deg på et vis. HR har også hatt rykte som gråtekone, dette trenger nødvendigvis ikke bare å være negativt da dialogen bygger tillit og styrker troverdigheten din. Men du må passe på at det ikke går på bekostning av forretningsmessig troverdighet. Utfordringen er å finne balansen mellom det transaksjonelle og strategiske – du må både være på bakken og ha helikopterperspektiv.

I nettverk kan vi bruke hverandre, være sparringspartnere og dele erfaringer. Ha noen du kan sparre med og støtte deg på rundt dilemmaer som oppstår når du skal bidra i strategisk i ledergruppen og samtidig være operativ – hvor skal lojaliteten ligge. Du kan ha stor nytte av å høre hvordan andre som sitter alene i HR jobber og hvordan de fungerer i ledergruppen.

Formålet med å være i nettverket er å styrke troverdigheten din i HR-rollen. Nettverket er basert på fortrolighet og er ment å gi inspirasjon og ny energi til å løse utfordringer og gjøre arbeidsdagen lettere ved å bruke hverandres ressurser. For eksempel ved ny lovgivning avtale at en setter seg inn i dette og formidle til de andre. Står du ovenfor et personalproblem kan du ta en telefon og høre hvordan andre har løst dette og trekke på hverandres læring.

Nettverket «Alene i HR-rollen» passer for deg som:

  • Er HR manager, Business Partner eller tilsvarende
  • Har minimum 5 års bakgrunn i HR
  • Har ansvar for både den administrative og utviklingsmessige del av HR

Les mer om nettverket «Alene i HR-rollen» her.

Relaterte saker

Dave Ulrich Thinkers 50

HR i baksetet: «Er vi snart fremme?»

Alle som har vært på biltur med barn har hørt spørsmålet tusen ganger: «Er vi snart fremme?» I starten er det forventning i stemmene. Etter hvert kommer utålmodigheten. Og maset. Hva dette har med HR å gjøre? Dave Ulrich forklarer:

Hold deg oppdatert på det siste innen HR. 
Meld deg på nyhetsbrevet vårt i dag!