Hasrat 2 Flyktninghjelpen

Dato: 13. desember 2016

Skrevet av: Annicken Saxlund, Flyktninghjelpen

Ønsker seg fred i Syria

– Alt jeg ønsker meg til jul, er fred i Syria, sier Hasrat (9). For to år siden flyktet hun fra krigen i hjemlandet, og nå er hun og familien strandet på en øy i Hellas. I stedet for å honorere sine foredragsholdere har HR Norge i 2016 gitt en gave til Flyktninghjelpens arbeid med utdanning for barn og unge på flukt.

Gjennom hele 2016 har HR Norge samarbeidet med Flyktninghjelpen og bidratt til vårt arbeid med verdens flyktninger. Barn og unge på flukt er blant verdens mest sårbare. De blir brutalt drevet bort fra sine hjem og kastes ut i en tilværelse av usikkerhet og kaos. Flyktninghjelpens utdanningsprogram gir beskyttelse, kunnskap og håp for fremtiden. Gavene er viktige bidrag for å nå ut til flere.

Hasrat er ett av 30 millioner barn på flukt i verden. Da krigen brøt ut i Syria, måtte hun flykte fra landet sammen med familien.

Fra Syria til Hellas
Etter å ha reist gjennom Libanon og Tyrkia, krysset de Middelhavet for å komme til trygghet i Europa. I mars i år seilte de fra den tyrkiske kysten og kom til slutt til den greske øya Chios. Der har de vært siden og framtiden er uviss.

På Chios samarbeider Flyktninghjelpen med greske myndigheter, frivillige og andre organisasjoner om å gi mennesker på flukt beskyttelse, i tillegg til utdanning, vann, mat og tak over hodet.

Om Flyktninghjelpen
Flyktninghjelpen er en norsk organisasjon som hjelper mennesker på flukt over hele verden. Vi er raskt på plass der mennesker på flukt trenger oss mest. Vi vet hva som må gjøres, og vi gjør det.
Vi er raskt på plass i kriser. Vår beredskapsstyrke NORCAP er verdens mest brukte. 900 eksperter fra ulike land står klare til å rykke ut for å bistå FN og andre organisasjoner i humanitære kriser.
Flyktninghjelpen har 5.000 ansatte over hele verden. En liten andel jobber på hovedkontoret i Oslo, men de aller fleste av oss jobber ute i felt. Mange har selv vært på flukt. Les mer om Flyktninghjelpen her.

Håper mange vil se Artistgalla
Hasrat møter du lørdag 17. desember når TV2s Artistgalla skal skaffe flere faddere til Flyktninghjelpen, HR Norges humanitære partner i 2016.

– Vi oppfordrer alle til å se TV2s Artistgalla lørdag 17. desember kl. 21:40, sier næringslivsansvarlig i Flyktninghjelpen, Annicken Saxlund.


Vi i HR Norge har opplevd samarbeidet med Flyktninghjelpen som positivt og lærerikt. Ønsker din virksomhet å gi et bidrag, eller inngå et samarbeid med Flyktninghjelpen? Ta kontakt med Annicken Saxlund på e-post annicken.saxlund@nrc.no eller telefon 917 97 977.

Hold deg oppdatert på det siste innen HR. 
Meld deg på nyhetsbrevet vårt i dag!