Forsidebilde Alle Nettverk Toppbanner

Dato: 13. januar 2016

Skrevet av: Anne Lian

Oppstart av nye HR-nettverk i 2016

HR Norge starter opp nye nettverksgrupper. Ved å delta i HR-nettverk får du unike muligheter for kompetanseutvikling og problemløsning i den praktiske jobbhverdagen din.

Noen av de viktigste argumentene for å delta i et fagnettverk

- Bygge nettverk – etablere kontakt med folk jeg kan ringe til.
- For å få en «Time Out» og tid til å reflektere og tenke nytt.
- Kurs og seminarer tar opp tematikken og teorien. Nettverk og interaksjon med andre som håndterer problemer/utfordringer i praksis til daglig gir svaret på hvordan og hvorfor.
- Får bekreftet at det jeg gjør er riktig.
- Få nye ideer/kopiere «stjele» fra hverandre.
- Lære av andre bedrifter/bransjer og tilpasse til eget bruk.

Nettverk er en etterspurt læringsform

HR Norge har stor tro på denne formen for samarbeidslæring i grupper og vil derfor etablere nye nettverk i tiden fremover. Hensikten med nettverkene er å bidra til at deltakerne i nettverket får kompetanseutvikling gjennom erfaringsutveksling og diskusjon HR-praktikere i mellom. Faglige innspill og fasilitering tilpasses etter behov. Det viktigste er at du får tilgang til kompetanse og nettverkspartnere du ellers ikke ville møtt.

Nettverket vil bestå av utøvere av HR faget, HR-praktikere i private og offentlige virksomheter som deler de samme utfordringer i jobbhverdagen. Dere vil møtes jevnlig for å drøfte felles utfordringer og få tips og råd du og din virksomhet behøver i deres respektive jobber og ansvarsområder.

Hvem treffer jeg i nettverket?

For at nettverket skal gi best mulig utbytte for deg som deltaker, er det viktig at nivået, erfaringen og utfordringene blant nettverksdeltakerne står godt til hverandre. Fasilitator fra HR Norge har mandat til å tilpasse gruppen i henhold til dette. Det er derfor satt kriterier for målgruppene for det enkelte nettverk. Gode diskusjoner krever at deltakerne er åpne og fortrolige med hverandre, og vi ønsker derfor ikke for store grupper, men ser for oss rundt 15-20 deltakere i hvert nettverk.

Tilgjengelige nettverk i HR Norge

I første omgang starter vi opp tre nettverk, med litt ulike målgrupper.

Klikk deg inn på lenken for mer informasjon og påmelding til det enkelte nettverket. Nettverkene er bare åpne for medlemmer i HR Norge. Les mer om medlemskap her.

Nettverkene vil ha oppstart i løpet av 2016, og varigheten vil i første omgang bli på fire møter fordelt over ett år. HR Norge vil administrere, fasilitere og bistå med generell støtte til alle møtene. Det er likevel nettverksdeltakerne som skal bidra aktivt med forslag til fokus, innhold og påvirke nytteverdien av samlingene. Dette forutsetter at alle medlemmene i nettverket er villig til å bidra og dele informasjon.

Er du interessert i nettverk innenfor andre områder, er du velkommen til å sende oss en e-post med forslag til tema til nettverk@hrnorge.no

Relaterte saker

Samya Halim Oppslag 3

HR Norges HR-profiler

Samya Halim (31) leder 200 oljearbeidere: — «Annerledes» er livet mitt i et nøtteskall

– Jeg har aldri vært med i et styre før, så dette blir nytt for meg, forteller HR Norges nye styremedlem Samya Halim. Samya er ikke norsk, hun er ung, hun er kvinne. Mangfold helt etter boka, altså. Dessuten er hun sjefen til 200 av de tøffeste folka i olja. Her er månedens HR-profil.

Puslespill Nyhetsbrev

Hva kan du som medlem forvente av HR Norge fremover?

HR Norge satser i utvalgte regioner. Mer skal tilbys digitalt og mange flere skal få tilgang til alt som utvikles og publiseres for medlemmer på nettsidene. I tillegg skal vi bli tydeligere i samfunnsdebatten. I bunn av alt ligger det at vi skal vi forbedre oss på områder medlemmene kjenner oss fra før og hvor vi allerede er gode.

Kart Nordvest

HR Norge starter regionforening på Nordvestlandet

Sykkylven, Molde, Ålesund, Åndalsnes, Nordfjord, Kristiansund, Ørsta – Sunndalsøra, Volda og Hellesylt: Nå kommer vi! 7. mars inviterer HR Norge til åpent medlemsmøte i Ålesund. Rett etter HR-faglig påfyll stifter vi HR Norge Nord-Vest. Alle interesserte – medlemmer som ikke-medlemmer – inviteres til møtet.

Hold deg oppdatert på det siste innen HR. 
Meld deg på nyhetsbrevet vårt i dag!