Gaute Godager Oppslag

Dato: 1. desember 2016

Skrevet av: Paal Leveraas

Spillifisering: La dine ansatte leke seg til læring (på fritiden?)

Kan dataspill erstatte læreren? Mye tyder på det. Når disiplin og viljestyrke byttes med engasjement og glede lærer vi både bedre og raskere. Funcom-gründer Gaute Godager forteller hvorfor og hvordan.

Tenk deg en som skal begynne å jobbe med barnevern. Han eller hun blir sendt inn til en aggressiv, misbrukt, selvskadende14-årig jente. Stemningen er eksplosiv, ukvemsordene spruter ut av den unge jenta. Hvis barnevernspedagogen blir usikker og vikende, eller sier de gale tingene kan håpet om å skape tillit være over for alltid.

Mye står på spill.

Og heldigvis: Denne gangen er det bare et spill.

Et dataspill.

Gaute Godager startet i sin tid Funcom. I dag jobber han som psykologspesialist, men er fremdeles opptatt av hva vi kan lære av å leke, for eksempel som i å spille dataspill. Han har blant annet vært med å utvikle det ovennevnte treningsopplegget for Aleris. I denne videoen, som er en kortversjon av et tidligere foredrag han holdt for HR Norge, forteller han om hvordan denne måten å lære på kan anvendes, ikke bare til trening av barnevernspedagoger, men også til lederutvikling, oppøvelse av praktiske ferdigheter, salgstrening, brannslukking - mulighetene er åpenbart grenseløse.

Et konkret eksempel er butikkjeden som trente sine ansatte til å selge hundemat. Det ble til en spennende konkurranse de gledet seg til å delta i, hver kveld. Tusenvis av timer ble brukt, og resultatene var gode.

Se og hør Gaute Godager i opptaket under, og vær velkommen til å møte ham i levende live på HR Norges Beste 2017.Relaterte saker

Elise Langeroed Thumb Edited

Digitaliseringskonsulentene som tok sin egen medisin

Selskapet QVARTZ er en raskt voksende utfordrer til selskap som McKinsey og Boston Consulting Group. De gir blant annet råd om digitalisering. Det siste året har de smakt egen digitalmedisin i et prosjekt ledet av HR.

Guttorm Andresen Dnv Big Bang

DNV GLs «Big Bang»

10-9-8-7, telte Guttorm Andresen ned. Rundt ham var det mange spente ansikter. Stedet var DNV GLs hovedkontor på Høvik utenfor Oslo. 3-2-1 … så et klikk med musa. Partner II, selskapets nye HR-system, var på lufta for alle de 13.000 ansatte i 80 land.

Jenny Dareborn Nyhetsbrev 3 Jpg

Seks måter å forme fremtidens arbeidsplasser på

Den digitale transformasjonen har allerede snudd spillereglene på hodet for virksomheter, ledere og medarbeidere. I denne videoen kan du høre om hvilke ferdigheter som trengs og hva som er viktig innen kompetanseledelse i fremtiden.

Hold deg oppdatert på det siste innen HR. 
Meld deg på nyhetsbrevet vårt i dag!