Gaute Godager Oppslag

Dato: 1. desember 2016

Skrevet av: Paal Leveraas

Spillifisering: La dine ansatte leke seg til læring (på fritiden?)

Kan dataspill erstatte læreren? Mye tyder på det. Når disiplin og viljestyrke byttes med engasjement og glede lærer vi både bedre og raskere. Funcom-gründer Gaute Godager forteller hvorfor og hvordan.

Tenk deg en som skal begynne å jobbe med barnevern. Han eller hun blir sendt inn til en aggressiv, misbrukt, selvskadende14-årig jente. Stemningen er eksplosiv, ukvemsordene spruter ut av den unge jenta. Hvis barnevernspedagogen blir usikker og vikende, eller sier de gale tingene kan håpet om å skape tillit være over for alltid.

Mye står på spill.

Og heldigvis: Denne gangen er det bare et spill.

Et dataspill.

Gaute Godager startet i sin tid Funcom. I dag jobber han som psykologspesialist, men er fremdeles opptatt av hva vi kan lære av å leke, for eksempel som i å spille dataspill. Han har blant annet vært med å utvikle det ovennevnte treningsopplegget for Aleris. I denne videoen, som er en kortversjon av et tidligere foredrag han holdt for HR Norge, forteller han om hvordan denne måten å lære på kan anvendes, ikke bare til trening av barnevernspedagoger, men også til lederutvikling, oppøvelse av praktiske ferdigheter, salgstrening, brannslukking - mulighetene er åpenbart grenseløse.

Et konkret eksempel er butikkjeden som trente sine ansatte til å selge hundemat. Det ble til en spennende konkurranse de gledet seg til å delta i, hver kveld. Tusenvis av timer ble brukt, og resultatene var gode.

Se og hør Gaute Godager i opptaket under, og vær velkommen til å møte ham i levende live på HR Norges Beste 2017.Relaterte saker

Tom Olberg Thumb Video

HR teknologi

Nytt HR-system? Gode råd i anskaffelsesprosessen

HR Norge og DevoTeam har i 2019 lansert et samarbeid om den omfangsrike rapporten HCM systems in Norway. I dette foredraget fra medlemsmøtet Digitale verktøy for HR gir Tom deg et knippe gode retningslinjer for å lykkes når du trenger nytt HR-system.

Nick Van Dam Video Thumb

HR teknologi

Building people capabilities in the digital age

Læring og utvikling er nøkkelen til å lykkes i det 21. århundret. Vi inviterte en av Europas ledende praktikere på feltet, Professor Nick van Dam, til et interaktivt møte for å gi oss det siste av trender og ledende praksis innen læring og utvikling. Gikk du glipp av medlemsmøtet kan du se det her.

Robot Vanne Blomster

HR teknologi

Roboter – og jobbene vi elsker å hate

Når vi tenker på arbeid gjør vi det ofte innenfor rammen av yrkene vi har. Du er en programmerer, en konsulent eller en advokat. Men når vi definerer oss selv med utgangspunkt i bestemte jobber gjør vi det unødvendig vanskelig å endre oss i takt med at arbeidet gjør det. Samtidig blir ny teknologi, som kunstig intelligens og roboter, mer truende enn de trenger å være.

Hold deg oppdatert på det siste innen HR. 
Meld deg på nyhetsbrevet vårt i dag!