Gaute Godager Oppslag

Dato: 1. desember 2016

Skrevet av: Paal Leveraas

Spillifisering: La dine ansatte leke seg til læring (på fritiden?)

Kan dataspill erstatte læreren? Mye tyder på det. Når disiplin og viljestyrke byttes med engasjement og glede lærer vi både bedre og raskere. Funcom-gründer Gaute Godager forteller hvorfor og hvordan.

Tenk deg en som skal begynne å jobbe med barnevern. Han eller hun blir sendt inn til en aggressiv, misbrukt, selvskadende14-årig jente. Stemningen er eksplosiv, ukvemsordene spruter ut av den unge jenta. Hvis barnevernspedagogen blir usikker og vikende, eller sier de gale tingene kan håpet om å skape tillit være over for alltid.

Mye står på spill.

Og heldigvis: Denne gangen er det bare et spill.

Et dataspill.

Gaute Godager startet i sin tid Funcom. I dag jobber han som psykologspesialist, men er fremdeles opptatt av hva vi kan lære av å leke, for eksempel som i å spille dataspill. Han har blant annet vært med å utvikle det ovennevnte treningsopplegget for Aleris. I denne videoen, som er en kortversjon av et tidligere foredrag han holdt for HR Norge, forteller han om hvordan denne måten å lære på kan anvendes, ikke bare til trening av barnevernspedagoger, men også til lederutvikling, oppøvelse av praktiske ferdigheter, salgstrening, brannslukking - mulighetene er åpenbart grenseløse.

Et konkret eksempel er butikkjeden som trente sine ansatte til å selge hundemat. Det ble til en spennende konkurranse de gledet seg til å delta i, hver kveld. Tusenvis av timer ble brukt, og resultatene var gode.

Se og hør Gaute Godager i opptaket under, og vær velkommen til å møte ham i levende live på HR Norges Beste 2017.Relaterte saker

Jenny Dareborn Nyhetsbrev 3 Jpg

Seks måter å forme fremtidens arbeidsplasser på

Den digitale transformasjonen har allerede snudd spillereglene på hodet for virksomheter, ledere og medarbeidere. I denne videoen kan du høre om hvilke ferdigheter som trengs og hva som er viktig innen kompetanseledelse i fremtiden.

Barry Flack Hvit 1850 Ny

Barry Flack: — Slutt å snakk om fremtidens arbeidsliv. Det er her nå

- Vi små slutte å snakke om «arbeidslivet i fremtiden», sier Barry Flack, en av verdens mest innflytelsesrike personer innen HR-teknologi. - Vi må slutte å snakke om fremtiden. Fremtiden er her nå.

Ulrika Jonsson Microsoft 1850

Slik bidro HR til Microsofts digitale transformasjon

Da Satya Nadella overtok som toppleder i Microsoft i 2014 observerte han at «there´s something missing in Microsoft´s soul. Empathy». Mye har endret seg siden da. Ulrika Jonsson har vært en av pådriverne for gigantens transformasjon

Hold deg oppdatert på det siste innen HR. 
Meld deg på nyhetsbrevet vårt i dag!