Even Og Kari Arbeidsrett Toppbanner

Dato: 20. mars 2020

Den nye "normalen" - Arbeidsrett

Det har skjedd mye de siste 24 timene. I dagens webcast snakker Kari Andersen og Even Bolstad om hva som er nytt. Oppdateringene gjelder vilkår ved permittering og delvis permittering og hvordan vi må tenke på kjernekompetanse. Det er en balansegang i dag mellom regler og klokskap, og når alt kommer til alt handler det om å komme ut i så god behold som mulig i den andre enden.

Den nye "normalen" - Arbeidsrett


Hva snakket Kari og Even om:

 • 00:00: Velkommen fra Kari og Even og arbeidslivet den siste uken
 • 00:40: Hva har skjedd de siste 24 timene på arbeidsrettssiden? Og hva skjer de neste 6?
 • 04:00: Kjernekompetanse for å komme seg over i den nye normalen
 • 04:25: Ansiennitet, permittering og utfordringen ved å dele byrdene
 • 06:20: Regler og vilkår ved permittering
 • 09:05: Oppsigelse under permittering
 • 10:05: Når det går fra permittering til oppsigelse
 • 12:40: Stat og kommune – hvilke regler og vilkår gjelder for permittering og dagpenger?
 • 14:25: Delvis permittering – hva gjelder, og hva med arbeidsgivers perspektiv?

Har du spørsmål eller innspill som du vil skal tas opp i fremtidige sendinger, så send disse til e.bolstad@hrnorge.no 
Er du virksomhetsmedlem i HR Norge og har behov for kortfattede arbeidsrettslige råd, kan disse sendes til arbeidsrett@hrnorge.no. Vi vil da formidle dette videre til Kari eller en av kollegene hennes i SBDL. Slik rådgivning er en medlemsfordel for virksomhetsmedlemmer i HR Norge.

Se tidligere webcaster:

Arbeidsgivers styringsrett – spørsmål og kommentarer

Hva er krevende i dagens situasjon?

Lenker det refereres til i webcasten:

Flere tips til kompetansepåfyll:

Her på hrnorge.no finner du fagartiklerrapporter og en lang rekke videoer med noen av de ypperste foredragsholderne som er å oppdrive, fra Norge og utenlands. Benytt anledningen selv – og sørg for at kollegene dine får vite om, og aktivt tar i bruk denne muligheten.

De aller fleste norske virksomheter er medlem. Det betyr at hvis din virksomhet er medlem har absolutt alle ansatte tilgang til alt innhold. 

Logg deg inn - slik går du frem:

 • Jeg har deltatt på HR Norges arrangementer eller har vært innlogget, men vet ikke hvordan jeg får tilgang: Gå til LOGG INN i toppmenyen, skriv inn e-postadressen din og trykk «Glemt passord», du vil motta en e-post med link til å generere eget passord.
 • Jeg er hovedkontakt og vil gjerne gi kollegene mine tilgang: Logg inn på Min side og legg til de kolleger du ønsker. Når den enkelte er registrert- kan hver enkelt gå til LOGG INN i toppmenyen, skriv inn sin e-postadressen og trykk «Glemt passord», og motta en e-post med link til å generere eget passord.
 • Jeg jobber i en virksomhet som er virksomhetsmedlem og har ikke logget inn før: Fyll inn skjemaet her og vi hjelper deg med å få tilgang.

Her kan du lese mer utfyllende om fordeler ved å være med i Norges største HR-nettverk (vi gjør oppmerksom på at de fysiske arrangementer de kommende ukene blir utsatt. Påmeldte deltakere kontaktes direkte).

Kommende aktiviteter:

Få med deg lanseringen av HR Lønnsrapport 2020 - som webinar. Meld deg på arrangementet på vanlig måte og vi vil kontakte deg i forkant av arrangementet slik at du får tilgang.

Hold deg oppdatert på det siste innen HR. 
Meld deg på nyhetsbrevet vårt i dag!