20161109 Hr Norges Hr Profiler

HR Norges HR-profiler

HR Norges HR-profiler synliggjør hverdagsheltene i HR - virkelige mennesker i virkelige HR-jobber, hvem de er, hva de tenker, hva de gjør. Intervjuene skrives av Paal Leveraas.

Rhonda Moore Thumb

Rhondas reise fra HRs ville vest til HR-direktør for russisk milliardær i Brooklyn. Neste stopp Norge

17.08.17 - En megler hadde gjort en feil som kostet millioner. Da steg Mary ned fra sitt elfenbenstårn. - Vi visste at noe forferdelig var i ferd med å skje, forteller HR-direktør Rhonda Moore. Møt en annerledes HR-profil.

Les mer
Anette Mellbye Thumb

I skyggen av Mark Zuckerberg

01.06.17 - Da ukens HR-profil begynte i Schibsted i 2002 sprakk dotcom-boblen. Men det var ikke hennes feil. Tina Stiegler var tross alt bare 25 år og hadde akkurat startet som trainee. 15 år senere leder hun arbeidet med å endre Schibsted raskere enn Facebook greier å spise dem ut av markedet.​

Les mer
Torbjørn Buer Thumb

Torbjørn Buer: Å se seg selv utenfra, og andre innenfra

11.05.17 - Kirkens Nødhjelp var i krise. Men hanen måtte gale tre ganger før Torbjørn Buer forstod at han var redningsmannen. — Mirakel? På et overordnet plan er hele menneskeheten et mirakel, sier ukens HR-profil.

Les mer
Lene Renneflott T2 Toppslag

Lene rakk opp hånda. Det ble veldig dyrt for arbeidsgiveren

27.04.17 - At seniorrådgiveren ved avdeling for personalstøtte ved Universitetet i Oslo er ukens HR-profil, skyldes at hun rakk opp hånda på et allmøte. Hun jobbet i Making Waves, og HR-direktøren presenterte et grandiost prosjekt for prestasjonsmåling. Spørsmålet Lene stilte fikk selskapet til å avskrive de 1500 arbeidstimene som til da var brukt på utviklingsarbeidet.

Les mer
Hr Profilen Mette Sorlien Thumb

Alene på tribunen. Alene i HR

06.04.17 - I Norges Fotballforbund er det mer enn 130.000 frivillige, 30.000 lag, 3.000 dommere, 200 ansatte og 27 engasjerte. Men bare én HR-person. Møt ukens HR-profil, Mette Sørlien, HR-sjef i NFF.

Les mer
Katja Lehland Thumb

Katja og kineserne

23.03.17 - Her er en gåte: Et industriselskap eid av kinesere med tysk styreleder, finsk HR-direktør og hovedkontor i Oslo. Produktene finner du igjen i alt fra mobiltelefoner til air bags. Hvilket selskap er dette?

Les mer
Laila Stange Thumb

Laila (67) hoppet av topplederjobb som 55-åring. «Det ble for lett»

09.03.17 - Ta en doktorgrad? Videreutdanning? Utvide virksomheten? Som mange andre lurer Laila på hva hun skal bli når hun blir stor. Forskjellen på Laila og de fleste andre er at Laila er 67 år.

Les mer
Hans Olav Hellem Thumb

En doktorand i alkohol forandret alt for HR-direktør Hans Olav Hellem

23.02.17 - Den ene har 400 indre motiverte ansatte med etterspurt kompetanse. Den andre tar doktorgrad på alkoholisme. Nå var de på fjelltur sammen. «Vet du egentlig noe om motivasjon?», spurte alkoholdoktoren. Svaret rystet ham. Han ga HR-direktør Hans Olav Hellem en leksjon i motivasjon som forandret alt.

Les mer
Bard Kuvaas 1850X1233 2

Bård Kuvaas: Prososialt motivert professor med rocke-fot

19.01.17 - Det slår meg at dette antagelig er første gang jeg har sett Bård Kuvaas sitte stille. Forrige gang jeg så ham vandret han hvileløst frem og tilbake på scenen, som en tiger i bur, på en av HR Norges konferanser mens han snakket med sedvanlig brennende engasjement om det han liker aller best: Ledelse.

Les mer
Elin Stoermann Naess Thumb

Piken fra vestkanten, gutta fra Ullersmo og kreftpasientens arbeidsdag

12.01.17 - Det var en spennende dag for Elin. Mer enn 20 år etter at hun valgte bort videregående skole stod hun på trappa til Sinsen voksengymnas for å ta artium. Rundt henne i skolegården stod en gjeng andre frafalne på retur. Noen av dem kom med «privatsjåfør» i umerkede biler fra fengsler rundt Oslo.

Les mer
Steffen Brorby Thumb

Steffen og sjokoladefabrikken

05.01.17 - Magi er ikke lenger nok til å drive en sjokoladefabrikk, - langt mindre når man har en hel flåte av snacks- og godterifabrikker å passe på. Da trengs det litt HR også. Møt ukens HR-profil, Steffen Brørby, eks platoon commander, nå HR-direktør i Orkla Confectionery & Snacks.

Les mer
Manuela Ramin Osmundsen Thumb

Manuelas «mission impossible»

15.12.16 - HR Norges HR-profiler har et bredt spenn. Vi har møtt HR-direktører som er blitt toppledere, og vi har møtt toppledere som er blitt HR-direktører. I dag presenterer vi en statsråd som er blitt HR-sjef. Ikke bare det, som statsråd var Manuela Ramin-Osmundsen den første ikke-europeiske person i en slik posisjon i Norge.

Les mer
Gisle Norheim Thumb

Ikke bare en tittel, men en institusjon

08.12.16 - Gisle Norheim har et år bak seg i stillingen som statens personaldirektør. HR Norges utsendte profilintervjuer møtte ham til en interessant samtale.

Les mer
2016 11 23 16 33 39

Alt de sier om Sigrun Vågeng

01.12.16 - Fra en småfrikete, jeanskledd rømling fra Frelsesarmeen til en jobb der hun deler ut 15.000 kroner i sekundet: det krevde sin kvinne. Ukens HR-profil er NAVs toppsjef Sigrun Vågeng. Bli kjent med NAV-eren over alle NAV-ere.

Les mer
Henning Bang Thumb 2

Hvordan Henning Bang temmer elefantene i ledergruppa

24.11.16 - Han hjelper toppledere i store norske virksomheter til å snakke om de vanskelige tingene, elefanten i rommet. I blant gråter direktører i hans oransje lenestoler. «Ledergruppeutvikling er ikke for amatører», sier ukens HR-profil Henning Bang.

Les mer
Sveinung Roseid Animated 2

Sveinung sa farvel til toppjobb i HR. Nå er han frilanser

10.11.16 - «Alle» snakker om frilanssamfunnet, men få i HR gjør noe med det. Unntatt Sveinung Røseid. Den tidligere HR-direktøren i Orkla hoppet av og startet for seg selv. Her er hans historie.

Les mer
Tore Hoylie Thumb

HR-direktør for 10.000 kremmere

03.11.16 - «Tore og jeg skal jobbe sammen til vi dauer», har Ole Robert Reitan sagt om sin HR-direktør. Møt ukens HR-profil, Tore Høylie i Rema 1000, og hør hvordan han driver HR for 10.000 kremmere.

Les mer
Hege S Dillner Thumb

Barndomsminne fikk Hege til å bytte jobb

Hege Dillner trivdes med utfordringene i Utdanningsdirektoratet, og hadde ingen planer om å slutte. Men hodejegeren hadde insistert på at hun i det minste måtte gjøre seg kjent med Veidekke. Da hun klikket seg inn på nettsiden var det første som kom opp et bilde som på et øyeblikk åpnet slusene til fortiden på vidt gap. Pulsen slo fortere og minnene strømmet på.

Les mer
Kenneth Tilley Thumb

Kontinuerlig forbedring ved Mjøsa

20.10.16 - Ukens HR-profil er Kenneth Tilley, en veteran i HR som i dag driver kontinuerlig forbedring i Sparebanken Hedmark.

Les mer
Svein Børge Hoftun Thumb

Fra verdens beste jobb til en enda bedre

13.10.16 - Han er forfatter, gestaltterapeut og HR og innovasjonsdirektør. Nå er han opptatt av hvordan fremtidens pleie og omsorgsbehov skal løses. Ukens HR-profil er Svein Børge Hoftun i Nordre Aker bydel i Oslo.

Les mer
Olaf Saxegaard Oppslag

Olaf bekjemper ukrainsk korrupsjon med HR

06.10.16 - Pensjonisten Olaf Saxegaard har satt seg fore å bruke HR mot korrupsjon. Han har valgt seg et av de lengste lerreter å bleke på kloden. Ukraina er et av verdens mest korrupte land. Møt ukens HR-profil.

Les mer
Magne Hovden Statoil Thumb

Magne har den viktigste HR-jobben i Norge, - og antagelig de største utfordringene

29.09.16 - Som øverste HR-leder i Statoil har Magne Andre Hovden den sannsynligvis mest innflytelsesrike og viktigste HR-jobben i Norge. I disse dager handler det først og fremst om omstilling. Bemanningen skal reduseres med 20 prosent innen årsskiftet. Her får du HR-profilen Magne Hovden.

Les mer
Siw Sporstol Fb Portrett

Kraftverket i Hafslund

22.09.16 - Hun startet i departementet og fortsatte som personalsjef for Kims og Sætre. I dag jobber hun blant annet med «Kraftverket». Møt ukens HR-profil, Siw Sporstøl i kraftleverandøren Hafslund.

Les mer
Johan J Jakhelln Thumb

HR, vann og Johan uten land

15.09.16 - Det henger en sky av rotløshet og rastløshet omkring ukens HR-profil. 68-åringen ser ut som en 50-åring, og har utålmodigheten til en 19-åring som venter på at livet skal begynne på ordentlig. Møt Johan F. Jakhelln, fargerik HR seniorkonsulent hos leverandøren av byens viktigste råvare: Oslo vann og avløp.

Les mer
20161109 Hr Norges Hr Profiler

HR Norges ukentlige HR-profiler debuterte høsten 2015.

20160507 Hanne Karine Simensen Hydro Thumb

Fra Holmestrand til Rio til transformasjon av HR i Hydro

08.09.16 - Møt Hanne Karine Simensen, øverste HR-leder i Norsk Hydro.

Les mer
Hr Profilen Anne Stoerseth Thumb

I en sofa på arkivet

23.06.16 - Anne og kollegenes har et frynsegode som få andre har. Fire etasjer med 26 hyllekilometer dokumenter i et atombombesikkert hvelv. Velkommen til HR i Riksarkivet og HR-profilen Anne Størseth.

Les mer
Tor Arnesen Toppbanner

Hvordan Tor (og 52 av hans nærmeste venner) skal få oljebransjen inn i fremtiden

16.06.16 - Når store virksomheter bytter toppleder, er det oftere finansdirektøren enn HR-direktøren som overtar den ledige plassen på toppen. Tor Arnesen er et av få unntak. Etter nesten 30 år i ulike HR-roller i Shell gikk han ut av HR og inn i topplederstillingen i 2012.

Les mer
Solveig Hellebust Thumb

Tilfeldigheter ledet Solveig til jobben som HR-direktør i DNB

09.06.16 - Fra undervisning på BI til konserndirektør HR i DNB. Les om Solveig Hellebust sin utrolige reise, som startet ved en tilfeldighet og så langt har brakt henne til toppetasjen i Nordens største bank.

Les mer
20160520 14 49 57 Tiril Lemaréchal

Tirils ti tips til deg som er ny i HR

02.06.16 - Tiril Lemaréchal rådførte seg med og lyttet til de rette menneskene og fikk drømmejobben. Her får du historien om hvordan det gikk til, og hennes ti tips til andre som er nye i HR.

Les mer
Hr Profilen Per Harald Engesaeth Pingviner Thumb

En offiser og en HR-mann

26.05.16 - Han solgte vaskepulver. I dag er han HR-direktør for et norsk globalt industrieventyr. Møt Per Harald Engesæth, HR-direktør i Jotun.

Les mer
Hurtigruten Toppbanner

HR langs fjord og fjell

12.05.16 - HR står sentralt når Hurtigruten skal ansette og begeistre sjøfolkene som holder turistene glade og skuta på rett kurs. Møt ukens HR-profil, Hilde Jordan, HR-manager i det tradisjonsrike rederiet.

Les mer
Dyveke Hamza Thumb Haavind

Mangfold - for Norges skyld

05.05.16 - ​«Jeg har bevisst valgt arbeidsgivere som er mer opptatt av hva jeg leverer enn hvor foreldrene mine kommer fra», sier Dyveke Hamza, HR-direktør i Haavind. Hun er opptatt av mangfold i arbeidslivet, ikke for mangfoldets skyld, men for virksomhetenes skyld.

Les mer
20160412 Eniro Bent Hay Img 0032

Fra pengemaskin til sort belte i omstilling

28.04.16 - For 900 medarbeidere siden "trykket" de penger. Nå er det 300 igjen i Gule Sider og Eniro. HR-sjef Bent Hay har "sort belte i omstilling". Møt ham i ukens HR-profil.

Les mer
20160420 Fredrik Remmen 7

Kokketesten

21.04.16 - Det startet med en løk, men fortvilte kolleger gråt seg til endring. Så Fredrik Remmen byttet ut løken med et eple. Med det gjør HR-sjefen i Olivia den første silingen av håpefulle kandidater til en kokkestilling i restaurantkjeden.

Les mer
Tove Selnes Fb

Tove Selnes: Alltid beredt

14.04.16 - Hun tråkket sine barne- og ungdomssko i speideren. Det var en god skole for HR-direktøren i Storebrand og styreleder i HR Norge. Møt Tove Selnes, ukens HR-profil.

Les mer
Hallstein Mørk Thumb

Hallstein Mørk var «skap-CHRO» i 22 år

07.04.16 - En dag på slutten av 90-tallet fikk HPs adm dir Hallstein Mørk en utfordring fra sin kone: — Du har vært leder og administrerende i mer enn 20 år, og sagt at du egentlig vil inn i HR nesten like lenge. Hva skal til for at du skal slutte i HP?

Les mer
Cecilie Heuch Dnv Gl Thumb

«Cecilie, hva gjør du dersom du ikke blir Group CHRO?»

31.03.16 - «Cecilie, hva gjør du dersom du ikke blir Group CHRO?», spurte hennes kollega fra GL henne. I fusjonen mellom DNV og GL ble nesten 800 lederstillinger satt i spill, og de ble besatt på fire måneder. Møt Cecilie B. Heuch, CHRO i DNV GL.

Les mer
20160317 Hrn Marthe B Økland Norrøna Thumb

Marthe (29) er alene i HR: «Ikke ´smooth selling´, akkurat»

17.03.16 - Majoriteten av norske virksomheter har færre enn 100 ansatte. Det betyr også at de fleste norske virksomheter mangler en profesjonell HR-person, og blant de som har en slik funksjon består avdelingen ofte av bare 1-2 personer. Marthe Bonnerud Økland i Norrøna er en av dem.

Les mer
20160308 Hrn Kari Skybak Flytoget 300X400

«Alle fortjener å ha en god sjef, men ikke 17 sorter pålegg»

10.03.16 - HR er opptatt av å videreutvikle arbeidsplasser også på ytelsessiden, sier Kari Skybak i Flytoget. - Men når er det godt nok? Jeg husker en klage på en arbeidsplass. Det var «bare» 17 sorter pålegg.

Les mer
Hrn Hr Profilen Anette Sørensen Thumb

Anette tok VM-gull som "terapi" etter nedbemanning

02.03.16 - Anette la frem forslaget om nedbemanning til ledelsen i Fædrelandsvennen. Hvis de tok det til følge ville det bety at hennes egen elskede jobb ble borte. De tok det til følge.

Les mer

Har du tips om spennende mennesker i HR? Send en mail til paal@leveraas.no (eller klikk på knappen over). Foruten at du forteller oss hvem det er, er det nyttig om du også sier noe om personen du tipser om. Glem heller ikke å fortelle hvordan vi skal kontakte vedkommende.

160223 Hrn Hr Profilen Kristin Flagstad Foto Iss Thumb

Slik fikk doktor Flagstad ned sykefraværet med 10 prosent

24.02.16 - Etter fire år som forsker og seks år som rådgiver på arbeidsmiljø kjente Kristin Flagstad at det var på tide å ta steget inn i en operativ HR-rolle. Doktoranden i HMS bidro deretter til at sykefraværet gikk ned med nesten 10 prosent hos den nye arbeidsgiveren.

Les mer
160215 Hr Norge Hr Profil Bjørn Magnus Jakobsen Kud 590X300

En dag i en HR-byråkrats liv

17.02.16 - På vei ut av kontoret kom Bjørn Magnus Jakobsen på at en kollega hadde sin siste arbeidsdag før ferien. Han gikk innom henne i forværelset til statsråden for å ønske god ferie. Da smalt det på den andre siden av gaten. Datoen var 22. juli. Året var 2011.

Les mer
Hr Profilen Ingolf Voll Kalsto Foto Øyvind Saetre Gassco Thumb

— Vet ikke om jeg har jobb neste uke

10.02.16 — Jeg vet ikke om jeg har jobb neste uke, fortalte Ingolf Kornelius Voll da vi kontaktet ham som HR-profil. Nå er dommen klar, og Ingolf forteller hvordan det gikk.

Les mer
Solfrid Skilbrigt 2016 01 28 9893 Thumb

Solfrids hemmelighet

03.02.16 - Solfrid Skilbrigt har tilbrakt 30 år i samme selskap. HR-direktøren er ikke alene om det hos en av IT-bransjens mest attraktive arbeidsgivere. Her er hennes og selskapets hemmelighet.

Les mer
Hr Profilen Marianne Synnes Kaasa Thumb

En gründersjel i en HR-kropp

27.01.16 - HR og gründerskap er ikke nødvendigvis ord som kommer i par. Mariannes karriere er et unntak. HR-direktøren i Eramet har vært med på fem oppstarter.

Les mer
Merete Hverven Bull Thumb

En av tidenes største finansskandaler førte Merete inn i HR

Da et av verdens største revisjonsselskap seilte inn i solnedgangen i 2002 som følge av deres involvering i Enron-skandalen, ble restene overtatt av Ernst & Young (nå EY). Arbeidet med å smelte sammen to kulturer var Merete Hverven Bulls vei inn i faget. I dag integrerer hun kulturer mange ganger i året.

Les mer
Lene Larssen Toppbanner Tusenfryd

Lene (25) hoppet av Tusenfryd-karusellen. Nå er det pensjon og offentlig sektor som gjelder

Lene Larssen er ansvarlig for flere av HR Norges konferanser, blant annet gigantkonferansene Pensjonskonferansen og HR-konferansen for offentlig sektor. Det er halvannet år etter at hun sluttet på Tusenfryd.

Les mer
Ketil Mjoen 590x300

Det startet med brannbiler og lekeapparater. Så kom HR og tok ham.

HR-sjef Ketil Mjøen i Skien kommune forteller om sin vei fra innkjøper av brannbiler til HR-sjef i en stor norsk kommune.

Les mer
Henrik Ohrn klatrer IMG 20151108 101435

Norsk HR i ø(h)rn-eperspektiv

Hans unike, forskningsrelaterte overblikk over det norske HR-landskapet gjør ham til en uvurdelig informasjonskilde og kunnskapsbank. Møt Henrik Øhrn og se verden slik han ser den fra sitt ørneperspektiv på norsk og internasjonal HR.

Les mer
kathleen-mathisen-facebook-fallskjerm-thumb
jannicke granviken woxmyhr foto privat toppbanner

Jannicke setter standard for 2.800 medarbeidere over hele verden

«Mennesker verden over trenger å bli sett, hørt og respektert. Det har ingenting med forskjellig kultur å gjøre», fastslår Jannicke Woxmyhr i Elopak. Hun setter den globale standarden.

Les mer
linn haekkinen toppbanner

Linn nedbemannet mange. Så ble hun nedbemannet selv

Linn Häkkinen har hatt mange vanskelige avskjedsintervju med ansatte i Shell. Nylig ble hun selv nedbemannet. Les hva hun lærte.

Les mer
live-leer-thumb

Live Leer hele veien fra Apple til Opera

Hun kunne sagt «mora di jobber ikke her». Men VP Global HR Opera Consumer Live Leer er altfor dannet til det. Her er hennes reise, fra Apple til Opera.

Les mer
Karamjit Singh thumb 2

Karam (35) gikk fra avisbud til global HR-leder i Hydro på 15 år

For 15 år siden var han avisbud. I dag er han med på å transformere Hydros globale HR-funksjon. Møt Karamjit Singh.

Les mer
sarah riahi thumb

Hva HR har til felles med Morgan Freeman? Spør Sarah

Sarah Riahi er HR Business Partner i COWI. Hun sammenligner HR med skuespilleren Morgan Freeman. Hvordan det henger sammen?

Les mer
Mette Krogsrud thumb

Hun gikk helt til topps i næringslivet. Forskning viser at det er plass til flere fra HR der

Det finnes mange eksempler på at HR-profesjonelle kan ha en karrierevei som fører helt til en toppsjefposisjon. Mette Krogsrud, adm dir i KornFerry, er en av dem.

Les mer
jon-hauge-kalsheim-900x600

For Gjensidiges mester i motivasjon er fleksibilitet den beste belønning

I januar hvert år blir arbeidet Jon Hauge Kalsheim har gjort de siste 12 måneder synlig i lønningsposen til 4.000 Gjensidige-ansatte.

Les mer
yvonne-fosser-thumb-500x390

Da Yvonne sa nei til å overta sjefen sin jobb tok karrieren av

Et nei ble avgjørende i Yvonne Fossers karriere. «Det var et nei som ga meg en fantastisk mulighet til både karriére og familie», sier HR-direktøren i Innovasjon Norge i dette intervjuet.

Les mer
Marianne Reese Larsen thumb 500x390

«Det beste (og verste) med jobben min er all motstanden»

«Tilfredsstillelsen ved å snu en mulig konflikt til noe som slutter med positivt fortegn er utrolig tilfredsstillende», sier HR-sjef Marianne Reese Larsen i Itera ASA i dette intervjuet.

Les mer
Studentmedlem-forside-program

Som heltidsstudent ved en høyskole eller et universitet, kan du få et svært gunstig studentmedlemskap. Klikk på bildet for å lese mer.

Hold deg oppdatert på det siste innen HR. 
Meld deg på nyhetsbrevet vårt i dag!