Lønn

Hr Lonnsrapport 2020 Facebook

Lønn

HR Lønnsrapport 2020 – vi lanserer to nye rapporter

Her er årets HR Lønnsrapport som også i år er utarbeidet i et samarbeid mellom Korn Ferry og HR Norge. I rapporten legger vi frem årets tall på HR lønn og lønn i totalmarkedet. I tillegg lanserer vi også en ny rapport om belønningspraksis i Norge.

Kvinner Menn Lonn

Lønn

Lønnsgapet mellom kvinner og menn nesten borte

Lønnsgapet mellom kvinner og menn krymper og er nå nesten borte, viser en ny undersøkelse. Men det finnes skjulte sannheter bak tallene.

Tara Even Video

Lønn

Presentasjon av HR Lønnsrapport 2019

Det sentrale lønnsoppgjøret er i havn - nå starter lønnsforhandlinger og lønnsfastsettelse på den enkelte arbeidsplass. HR Norge og Korn Ferry besøkte fem norske byer hvor vi presenterte HR Lønnsrapport, snakket mer om lønnsforhold i Norge og internasjonalt og snakket konkret om lønnsoppgjør og forhandlinger. Her er kortversjonen på 18 minutter.

Penger 2019

Lønn

HR Lønnsrapport 2019 er lansert

Snart venter lokale lønnsoppgjør. Mange ledere får da utfordringen med å vurdere hvordan deres egne presterer. Når norske ledere blir spurt om medarbeiderne deres møter forventningene, overstiger dem eller kommer til kort, er det svært mange som har overrasket sjefen i året som har gått.

Island Dame Thumb

Lønn

Lønn og 8. mars – Sjáðu hvað Ísland gerir

For en drøy ukes tid siden kom det glade budskap fra Teknisk Beregningsutvalg om at lønnsgapet mellom kvinner og menn på nytt er redusert. Akkurat som i fjor. Men forklaringen var dessverre heller ikke i år at vi her i Norge brått har gjort krafttak og fått bukt med bevisst eller ubevisst diskriminering. I fjor vår årsaken at en mannsdominert og høytlønnet oljebransje har redusert antall ansatte og dermed mistet betydning i den store statistikken, totalt sett. I år er hovedårsaken at høyt utdannede kvinner tar mer for seg av de høyt lønnede stillingene.

Penger 2019

Lønn

Lønnsvekst litt opp i 2019 – mye mer i lommeboken

Lønnsveksten i fjor ble på 2,8%, sa Ådne Cappelen da Teknisk Beregningsutvalg presenterte sin foreløpige rapport for lønnsoppgjøret i dag. Til tross for dette ble ikke reallønnsveksten, det vil si hva man sitter igjen med i lommeboken, høyere enn mellom 0,3 og 0,6%. Grunnen var ikke minst sterk vekst i strømprisene. Konjunkturoppgangen fortsetter. Neste år synker inflasjonen samtidig som lønnsveksten stiger. Det gir mer i lommeboken for den enkelte.

Lonnsrapport 2018 Toppbilde

Lønn

HR Lønnsrapport 2018 kommer i mars

I samarbeid med Korn Ferry Hay Group har vi gleden til å lansere årets HR Lønnsrapport den 21. mars, for tolvte året på rad. Rapporten bør leses av enhver som har ansvar over lønnsfastsettelsen sin virksomhet eller jobber innen HR.

Belønning beskjært

Lønn

HR Lønnsrapport 2016

I dag lanseres årets HR lønnsrapport. (Fredag 1. april 2016) Årets rapport har som utgangspunkt lønnsdata fra nesten 1200 HR-stillinger i privat sektor, med oppdatert informasjon om hvordan disse avlønnes.

hrtv-thumb

Lønn

HRtv: Her er foredragene fra Belønningsdagene 2015

Belønningsdagene 2015 ble arrangert i oktober. Her kan du som er medlem i HR Norge se et utvalg foredrag i sin helhet.

hrtv-thumb

Lønn

HRtv: Effektive elementer i totalbelønning (Carl Sjöström)

Belønningsekspert Carl Sjöström vet mer enn de fleste hva som virker og ikke virker når det gjelder belønning. Her får du hans foredrag fra Belønningsdagene 2015.

live-leer-1

Lønn

— Bruker du ikke HR-systemet, vet du heller ikke hva som foregår i organisasjonen

— Vi har frigjort utrolig mye tid til å jobbe med strategisk HR i stedet for administrasjon, forteller HR-direktør Live Leer i Opera Software. Selskapet kastet ut sitt gamle system ved årsskiftet, og fikk et nytt hvor medarbeiderne i stedet fristes til å logge seg inn. — Ellers vet de ikke hva som foregår, sier hun.

look-to-others-iStock 000000086184 Medium

Lønn

Belønningsekspert: - Ikke se på hva andre gjør når du utformer din belønningsstrategi

​Er belønning en del av ditt ansvarsområde? Hay Groups belønningsekspert Carl Sjöström advarer: Ikke gjør som alle andre!

Lønnssystemer-EBL

Lønn

Lønnssystemer

EBL har laget et hefte som kan være et hjelpemiddel i utvikling av gode lønnssystemer med eksempler fra energibedrifter. Selv om virksomheter er svært ulike i form og kompleksitet spiller heftet opp mange problemstillinger som gjelder på tvers av bransjer. Eksemplene og betraktningen er ikke alltid overførbart, men kan bidra til nye perspektiver og diskusjoner internt i utformingen av systemer og lønnspolitikk.

HR lonnsrapport 2014-450x300

Lønn

HR Lønnsrapport 2014

HR lønnsrapport 2014 er lansert. Rapporten er et "must" for enhver som leder personalfunksjoner eller personer som jobber med belønning generelt sett.

beta.hrnorge.no-dokument-rapporter-HRLnnsrapport2013.pdf-450x300

Lønn

HR Lønnsrapport 2013

I dag lanseres årets HR lønnsrapport. Rapporten er et "must" for enhver som leder personalfunksjoner eller personer som jobber med belønning generelt sett. Den gir også veiledning i hvordan man bygger god systematikk og prosedyrerettferdighet i lønnsdannelsen.

Hold deg oppdatert på det siste innen HR. 
Meld deg på nyhetsbrevet vårt i dag!