Pensjon

Pensjon 4

Pensjon

Etter pensjonsreformen – hva skjer nå?

Nå har vi hatt 10 år med pensjonsreform i Norge med det formål å redusere den økonomiske belastningen på velferdsstaten knyttet til levealder. Vi sitter antagelig igjen med et av de mest økonomisk bærekraftige pensjonssystemene i Europa.

Alexandra Plahte Ny 2018

Pensjon

Pensjon – fra det enkle til det kompliserte

Tilbakemeldingene fra både arbeidstakere, arbeidsgivere og fagforeninger er at informasjonsbehovet om pensjon oppleves tilnærmet utømmelig. Behovet favner bredere enn tidligere og omfatter alle aldersgrupper. Det er på tide å fokusere på livsfaseøkonomi, ikke kun tradisjonell pensjonsøkonomi.

Krukke Med Penger

Pensjon

Pensjon – fra kollektivt til individuelt ansvar

Hva skjer når pensjon går fra det kollektive til det individuelle? Arbeidstaker går fra å bli passet på til å måtte passe på. Feil valg kan koste dyrt, også for arbeidsgiver. Hva innebærer endringen og hvordan sikre at både arbeidsgiver og ansatte har tilstrekkelig grunnlag for å kunne treffe riktige valg?

Svein Aartun Bye Toppbanner

Pensjon

Privat AFP - en «Absolutt Fabelaktig Pensjon»

Dette ble betegnelsen Dine Penger ga AFP i privat sektor da ordningen kom i 2011. Det er ingen tvil om at dette er en god ytelse for dem som har rett til den. Men det er flere feller å gå i her som både arbeidsgiver og arbeidstaker må være klar over.

Arbeidsrett

Pensjon

Aktuell rettspraksis på pensjonsrettens område

Hvert år avsies flere dommer på pensjonsrettens område. Noen av disse dommene illustrerer godt hvilke problemstillinger som kan oppstå i praksis, mens andre skaper klarhet på områder hvor det tidligere har hersket usikkerhet.

pensjonist-og-spreke alx-1h15-1024x686

Pensjon

Pensjonsreformen: Økt aldersgrense? Ja takk. Men nei takk!

1 av 3 nordmenn er positive til å heve den øvre aldersgrensen for å stå i jobb til 72 og 75 år. Bare 1 av 6 vil takke ja dersom de selv får muligheten.

Alexandra-Plahte-Foto-Espen-Selmer-Torgersen-300x276

Pensjon

Alt du kanskje ikke vet om effektene av pensjonsreformen for din virksomhet

Pensjon er komplisert, og enklere har det ikke blitt av de mange store og små endringene som har skjedd de siste årene.

Hold deg oppdatert på det siste innen HR. 
Meld deg på nyhetsbrevet vårt i dag!