Gelx 2017 Samlesak Oppslag

Dato: 17. august 2017

Skrevet av: Paal Leveraas

GELx 2017: Ansattreisen fra ansettelse til oppsigelse

Årets Global Employee and Leadership Index har i år fokusert på en ansatts «livsløp», reisen fra han eller hun kommer inn døren til hun går ut av den igjen.

I tillegg har vi selvsagt også fokus på det GELx kanskje er mest kjent for: Den globale indeksen for arbeidsglede.

Norsk arbeidsliv

Norsk arbeidsglede har gjennom flere år vært blant topp tre i verden. I år er vi rykket ned til femte plass, eller strengt tatt en delt tredjeplass. Det skyldes ikke at norsk arbeidsglede faller, men at andre land har løftet seg. Vår arbeidsglede er like høy i år som det var i fjor og som det var året før der igjen. 

Men vi er ikke lenger «europamestre» i arbeidsglede, slik vi har vært flere år på rad. Danmark har rykket til topps, deretter kommer Norge på andreplass, og Finland som nummer tre. 

Gelx 2017 Europeisk Arbeidsglede Thumb

Europamesterskapet i arbeidsglede: Danskene slår oss denne gangen, men Norge fortsatt på en god andreplass.

Norsk arbeidsliv er ikke upåvirket av de store endringene som skjer i olje og gass. For få år siden var olje og gass motoren, ikke bare i norsk samfunnsliv, men også i den globale arbeidsglede-konkurransen.

I dag er det motsatt. Arbeidsgleden i olje og gass er betydelig lavere enn i resten av samfunnet. Dette skyldes ikke overraskende at opplevelsen av hvor trygg man er i jobben og i hvilken grad det finnes alternative jobber andre steder har stupt dramatisk de siste to årene.

Men selv om jobbtryggheten går ned, er vi fremdeles på suveren førsteplass i verdensrankingen på jobbtrygghet. Ingen steder i verden oppleves trygghet i ansettelsen mer solid enn her i Norge. 

Vi ligger også høyt på tillit og respekt, samarbeid og arbeidsmengde.

Gelx 2017 Trappen

Tryggest i verden, og slett ikke så lite glad i jobben. Så glad at vi ligger på plass 41 av 42 på påstanden "jeg tenker sjelden på jobben når jeg har fri."

Gelx 2017 Onboarding Oppslag

Onboarding: Bare 3 av 10 får et introduksjonsprogram

Svært få nyansatte får et introduksjonsprogram når de begynner i ny jobb. Det er en forsømmelse som kan bli kostbar for arbeidsgiver.

Les mer
Arbeidsglede 2 W590

Arbeidsglede: Hvordan skapes gode arbeidsdager?

Arbeidsgleden er høy i Norge, selv om ikke alt er like bra. Men hva er det egentlig som skaper arbeidsglede? 3 faktorer skiller seg klart ut.

Les mer
Gelx 2017 Sluttegrunn Thumb

Oppsigelser: Hvorfor dine ansatte slutter

Det er ikke bare lederkvalitet hos nærmeste leder som avgjør om en ansatt leverer inn sin oppsigelse. Andre faktorer veier tyngre enn ledelsen.

Les mer
Gelx 2017 Ledere Utviklingplan Tabell

Ledelse: Norske ledere er planløse

Bare 1 av 3 ledere har en utviklingsplan for seg selv. Blant de 42 land som er med i GELx havner vi på 34. plass på dette. En trussel - og mulighet?

Les mer
Gelx 2017 Halveringstid Kompetanse Oppslag

Digitalisering: Ledere har overdreven tro på digital kompetanse

9 av 10 ledere mener de har nødvendig kompetanse i sin avdeling. Enten er det meget gode nyheter eller så er det - mer sannsynlig - et utslag av manglende kunnskap om digitalisering.

Les mer

 GELx 2017 Interaktiv versjon (klikk for å lese)

Hold deg oppdatert på det siste innen HR. 
Meld deg på nyhetsbrevet vårt i dag!