Dato: 25. august 2017

Skrevet av: Paal Leveraas

GELx 2017: Bare 1 av 3 ledere har en utviklingsplan

«Ingen plan er en plan for å mislykkes», sies det. Svært få norske ledere har en plan for egen utvikling. 33 land ligger foran oss på dette.

Kun tre av ti norske ledere har utformet en utviklingsplan sammen med sin leder. Her ligger det et stort potensial. En utviklingsplan har verdi for lederne og dermed også virksomheten. 

Norge ligger langt nede. Blant undersøkelsens 42 land, er det 33 land hvor en større andel av lederne har en utviklingsplan enn i Norge.

Uten at man alltid vet hva som er årsak og hva som er virkning, synes det å være klare sammenhenger mellom manglende utviklingsplaner og viktige trivsels- og produktivitetsfaktorer. Ledere med en utviklingsplan skårer toppledelse, egen leder, arbeidsforhold, jobbinnhold og arbeidsglede langt høyere enn ledere uten en slik plan.

De finner også jobben mer interessant, opplever at de har nødvendig beslutningsmyndighet og ser en større mening med jobben. 

Gelx 2017 Ledere Utviklingplan Tabell

Det er markante forskjeller på vurderingene fra ledere med og uten egen utviklingsplan.

Gelx17 Thumb Original

Tilbake til hovedsaken

Du har lest en av undersakene til vårt rapportsammendrag av Global Employee and Leadership Index 2017. Klikk deg tilbake til hovedsaken her.

Les mer

Hold deg oppdatert på det siste innen HR. 
Meld deg på nyhetsbrevet vårt i dag!