De vanskelige sykefraværssakene

19
okt

Kurs - Stavanger

09:00 - 16:00

Medlemspriser
4300,-

Ikke-medlem priser
7300,-

Påmeldingsfrist 28.09.2017

Sted

Clarion Hotel Stavanger

Adresse: Arne Rettedals gate 14, 4008, Stavanger

Clarion Hotel Stavanger - Google mapsÅpne Google-kart

Arrangør

HR Norge

Telefon: +47 22 11 11 22

E-post: hrnorge@hrnorge.no

Nettsted: hrnorge.no

Hvordan bør arbeidsgivere håndtere kompliserte sykefraværssaker? Langvarige eller gjentakende sykefravær, eller sykefravær i kombinasjon med lave prestasjoner og konflikt er krevende å løse.

Håndtering av langvarige eller gjentagende sykefravær er blitt en økende utfordring for mange virksomheter. Både lange og gjentatte sykefravær fører til vanskelig grensesetting når arbeidsgivers og arbeidstakers behov kolliderer. Andre konflikter, som samarbeidsproblemer eller mangelfulle prestasjoner, kan igjen føre til langvarige sykefravær.

Regelverket har i en årrekke fokusert på arbeidsgiveres omfattende tilretteleggingsansvar. Samtidig viser praksis at arbeidsgivere må kunne kreve at arbeidstakere skal kunne komme tilbake til sitt arbeid etter en viss tid. Det er grenser for hvor høyt gjennomsnittlig fravær som skal kunne aksepteres, selv om denne grensen er utydelig.


Kurset vil fokusere på:

  • Hvor går grensen for arbeidsgivers tilretteleggingsplikt og arbeidstakeres medvirkningsplikt?
  • Utfordringer knyttet til krav om tilrettelegging
  • Hvor lenge må arbeidsgiver la en stilling stå åpen?
  • Når er grensen nådd? Grunnlag for oppsigelse ved ulike typer sykefravær.


Kurset er satt opp i Oslo 29. november.


Kursholder

Kari Bergeius Andersen er daglig leder, partner og advokat i Advokatfirmaet Storeng, Beck & Due Lund DA. Hun er en anerkjent arbeidsrettsadvokat som ansees som en av kjernekreftene i SBDL. Bergeius Andersen har lang erfaring som rådgiver for arbeidsgivere, blant annet med håndtering og avslutning av vanskelige sykefraværssaker.

Relaterte saker

Frustrasjon

Lederutvikling

Passiv aggresjon – utmattende for alle parter

Dårlig stemning lar seg ikke overse særlig lenge. Men det er likevel krevende å sette fingeren på hva det er som skurrer. Kan hende innser du etterhvert at du har en passiv-aggressiv personlighet på ditt team, og at det ikke kommer til å gå over av seg selv.

Handtrykk

Juridiske rammer

Konflikthåndtering – mellom rett og plikt

Konflikthåndtering handler om å ivareta balansen mellom styringsrett og omsorgsplikt. I konfliktarbeid er målet ikke kun å løse konflikten, men å ivareta relasjonene, slik at resultater vedvarer og løsninger består.

Hold deg oppdatert på det siste innen HR. 
Meld deg på nyhetsbrevet vårt i dag!