Kongens Nei - Eksklusiv førpremiere og medlemsmøte

15
sep

Medlemsmøte - Oslo

14:00 - 16:30

Medlemspriser
500

Påmeldingsfrist 15.09.2016

Påmeldingsfristen har utløpt

  Sted

  Vika kino

  Adresse: Ruseløkkveien 14, 0251, Oslo

  Vika kino - Google mapsÅpne Google-kart

  Arrangør

  HR Norge

  Telefon: +47 22 11 11 22

  E-post: hrnorge@hrnorge.no

  Nettsted: hrnorge.no

  Se årets norske storfilm Kongens Nei. Samtidig får du høre Robert Mood snakke om lederskap, ansvar og konsekvens av valg. Og ikke minst vil filmskaperne fortelle om hvordan filmen ble til!

  Kongens Nei er årets norske storfilm og Norges Oscar-kandidat

  Filmen er et krigsdrama som følger Kong Haakon tett under avgjørende dager i Norgeshistorien. Kongens Nei beskriver også mot, lederskap, beslutningskraft og hvordan han leder sin familie og Norge gjennom en situasjon med mangelfull informasjon og nasjonal krise.

  Vi er glade for å kunne invitere til eksklusiv førpremiere på hva mange tror kan følge opp Max Manus og Kon-Tiki som årets nasjonalfilm.

  Om filmen

  Kongens Nei handler om de dramatiske døgnene i april 1940, hvor den norske kongen får et ufattelig ultimatum av den tyske krigsmakten: Overgivelse eller døden.
  Med tyske fly og soldater i hælene tvinges kong Haakon og kongefamilien på desperat flukt. Etter tre døgn fatter Kongen sin endelige beslutning. Han nekter å kapitulere selv om dette kan koste både ham selv, hans familie og mange uskyldige nordmenn livet. Kong Haakon og kronprins Olav spilles av Jesper Christensen og Anders Baasmo Christiansen. Regissør er Erik Poppe, en av Norges mest rutinerte og prisvinnende filmregissører.

  Les også omtale i VG om filmens Oscar-kandidatur.

  Innledere

  Ikke nok med det – vi har fått general Robert Mood til å innlede om tema som står helt sentralt i filmen og historien den beskriver. Lederskap gjør en forskjell – samtidig som lederrollen er krevende. Ansvaret er 24/7 og konsekvensene følger de valg man tar som de valg man eventuelt ikke tar. Selv om situasjonen i Kongens Nei var knyttet til en helt spesiell situasjon er lærdommen allmenn. Med utgangspunkt i det vi vet om lederskap, konteksten i filmen og egne erfaringer vil Mood gi gode råd i forhold til å utvikle ditt eget lederskap.

  Før vi starter filmen vil Jan Petter Dickman i Paradox Film og Even Bolstad, HR Norge ha en samtale om filmselskaper som eksempel på hva mange tror blir fremtidens organisasjoner. Dickman vil også fortelle litt om det han selv kaller «det mest spennende prosjektet han noen gang har vært med på» - arbeidet med Kongens Nei.

  Program:

  • Kl 14.00 – Robert Mood
   • Beslutninger under usikkerhet, krise og press
   • Lederskap – ikke noe man kan skru av og på
   • Ansvar for de valg man tar – og de man ikke tar

  • Kl 14.25 – Jan-Petter Dickman og Even Bolstad
   • Filmselskap – eksempel på fremtidens «agile» organisasjon?
   • Kongens Nei – et helt spesielt prosjekt

  • Kl 14.40 Eksklusiv førpremiere Kongens Nei


  Pris - med støtte til Flykninghjelpen

  Arrangementet koster kr 500 pr person.
  Overskuddet fra medlemsmøtet går uavkortet til Flyktninghjelpens arbeid.

  Ønsker du å bli fakturert for et høyere beløp, skriv ønsket beløp i kommentarfeltet når du melder deg på arrangementet.

  Arrangementet er eksklusivt for medlemmer av HR Norge. Er du ikke medlem - les mer om medlemsfordelene og hvordan bli medlem her.

  Er du virksomhetsmedlemmer i HR Norge, benytte anledningen til å ta med gode leder- og HR-kolleger. Er du i tvil om du er medlem gjennom din virksomhet, kontakt HR Norge på hrnorge@hrnorge.no eller 22111122.


  Mer om innlederne:

  Robert Mood Robert Mood er nylig pensjonert generalløytnant i Forsvaret. Han har en fremragende karriere, svært relevant for utfordringene som Kongens Nei omhandler. Han har blant annet vært sjef for hæren (generalinspektør), sjef for FN sitt observatørkorps i Midtøsten og sjef for FNs observatørstyrke i Syria. Han har også vært sjef for Telemark Bataljon som da var utplassert i Kosovo. Mood har en tydelig stemme i det offentlige ordskiftet og ble tidligere i år tildelt Fritt Ords pris «for å ha vist stort ytringsmot i kritiske debatter om Forsvarets rolle i samfunnet». I dag arbeider Mood selvstendig.

  Jan Petter Dickman er executive produsent og markdssjef i Paradox, produksjonselskapet som står bak filmer som Birkebeinerne, DeUsynlige, Hawaii, Oslo, Mormor og de åtte ungene samt de tre filmene om Knerten Jan Petter har tidligere vært ansvarlig for tilbudsutvikling i HR Norge.


  Velkommen til eksklusiv førpremiere og medlemsmøte!

  Hold deg oppdatert på det siste innen HR. 
  Meld deg på nyhetsbrevet vårt i dag!