HR Forum 2015 - artikler

Les mer om temaene som kommer på HR Forum 2015:

Tone Rose Todalshaug-ser-opp-til-Elise By Olsen

Video: Elise By Olsen (15) om det norske arbeidslivet

Hun er en av 300.000, men antagelig litt mer aktiv enn de fleste jevnaldrende. Vi var med da Elise By Olsen lanserte den tredje utgaven av magasinet hun har startet og er redaktør for, Recens.

Les mer
Kathleen-LinkedIn

— Det toppledelsen trenger av HR er fremtid, ikke historie

Det er nok av HR-mennesker som forvalter og kan presentere historiske data om lønnsutvikling, turnover, sykefravær og slikt, mener Kathleen Mathisen. — Historien er viktig, men fremtiden er viktigere, sier hun.

Les mer
thomasramsøy

Delta på HR Forum, betal ved å låne ut hjernen din

Så du ville egentlig bli hjerneforsker, men endte opp i HR? Eller du vil til HR Forum, men nøler? Fortvil ikke. Her er din sjanse til å gjøre noe med begge deler. Hvis vi får låne ditt kloke hode i et par timer, kan du delta på Norges viktigste HR-konferanse i et par dager.

Les mer
craig-scriven-885x450

HR-analyse med blanke ark, fargestifter og dumme spørsmål

— Den viktigste egenskapen du trenger for å bli god på 'big data' i HR er evnen til stille dumme spørsmål, sier Craig Scriven i dette intervjuet. Den britiske HR-direktøren gjør 'Big Data' enkelt og anvendelig for alle.

Les mer
claudia-olsson-590x300

Når selskapet ditt ledes av en algoritme

Du trodde roboter først og fremst erstatter skitne og farlige industriarbeidsplasser? Tenk en gang til. Snart styres virksomheten din av algoritmer.

Les mer
thomasramsøy

Ledelse på hjernen

Kan moderne hjerneforskning inspirere og anvendes på ledelse og organisasjon? Hva er det egentlig hjerneforskning gjør og hvorfor kan vi benytte dette i lederutvelgelse, lederutvikling og utvikling av virksomheten?

Les mer
marianne-reese-larsen

Hvorfor er HR Forum årets viktigste konferanse?

Hvorfor du skal delta på HR Forum? Det fantastiske programmet og hundrevis av kloke mennesker å nettverke med, er noe av det vi ville svart. Men spør ikke bare oss, spør også noen av de tidligere deltakerne, foredragsholderne og utstillerne om hva som gjør at de velger å være på Scandic Fornebu 4. og 5. november.

Les mer
torill nag samspill

Samspill i Lyse Tele: Toril Nag og Marita Nesvik om fire år i tospann

Det kan være en utfordring for toppledere at det for medarbeiderne kan bli sett på som kun nedside i å være ærlig og direkte mot deg. Men det er motsatt med HR-direktøren.

Les mer
Rafael-Garavito-20150610-135731

​Jakten på generasjon Z

Ikke før har vi vennet oss til "særhetene" til generasjon Y, så kommer generasjon Z og banker på dørene i arbeidsmarkedet.

Les mer
analyse

Beyond Budgeting – en styringsmodell som tar virkeligheten på alvor

I løpet av de siste ti-femten årene har vi vært vitne til en stille revolusjon innen virksomhetsstyring. Den røde tråd har vært et opprør mot «kongen av tradisjonell styring», nemlig budsjettet.

Les mer
ETH-Zurich-m-Georg-von-Krogh-foto-Ed-Seymour-Flickr-cc

Hvordan kan HR nyttiggjøre seg åpen innovasjon og dugnadsånden fra open source?

Mens HR strever med å finne belønningsmodeller som bidrar til høyere produktivitet deler titusenvis av programmerere rundhåndet og gratis av sin tid og kunnskap. Professor Georg von Krogh tror vi kan lære noe om motivasjon av Open Source-bevegelsen.

Les mer
HR-FORUM-WEB4

Ledelse, innovasjon og engasjement

HR Forum 2015 er åpnet for påmelding. Også i år byr vi på spennende foredragsholdere i verdensklasse. I tillegg får du unike nettverksmuligheter og dyktige fagfolk på kompetansetorget som kan gi deg siste nytt i «HR-verktøykassa».

Les mer