Artikler - HR-konferansen for offentlig sektor 2019

Oljerigg Thumb

– Flat og lagbasert struktur holder medarbeidere og organisasjon i utvikling

Oljedirektoratet (OD) innførte den utradisjonelle organisasjonsformen allerede for 20 år siden. Nå vil flere virksomheter la seg inspirere av dette annerledesdirektoratet, hvor myndiggjorte medarbeidere og lagarbeid gjelder.

Les mer
Thor Gjermund Eriksen2

– Endringsprosessene må gå like kontinuerlig som årstidene

Selv kringkastingssjefen aner lite om hvordan medielandskapet ser ut i framtiden. Likevel kan man planlegge for en ukjent framtid ved å være bevisst på hvilke egenskaper organisasjonen må ha, mener Thor Gjermund Eriksen.

Les mer
Hr Konf Off Sek Thumb2 Video

Styringsrett og omsorgsplikt: HR sin rolle og ideologi

Her får du foredraget til Ståle Einarsen fra HR-konferansen for offentlig sektor 2018 om grunnlaget for arbeidsgivers styringsrett og arbeidsgivers omsorgsplikt, og behovet for å balansere de to. Hvordan bør HR arbeide i vanskelige arbeidsmiljøsaker, med ledelse og i konflikthåndtering?

Les mer
En God Start Pixabay 1805

Team: Når starten er god blir allting godt

Team er blitt den hellige gral i arbeidslivet. «Har du et problem? Sett opp et team.» Men forskningen viser at 2+2 ikke alltid er 5. — Ofte er 2+2=3, sier NHH-professor Therese Sverdrup.

Les mer
Hr Konf Off Sek Thumb2 Video

Mangler vi endringskapasitet i offentlig sektor

Offentlig sektor møter krav om økt produktivitet og står ovenfor et betydelig teknologisk skift. Hvordan kan virksomheter i offentlig sektor bygge opp endringskapasitet i det offentlige Norge for å takle disse kravene?

Les mer