Foredragsholdere - HR Konferansen i Stavanger 2019

Tor Arnesen

Tor Arnesen

Velkommen ved Styreleder i HR Norge Rogaland og introduksjon av konferansier

Tor Arnesen er konferansier på HR Konferansen i Stavanger! Tor Arnesen har 40 års erfaring fra arbeid innen HR. Han har vært HR direktør for Norske Shell og EVP HR Strategy for Royal Dutch Shell i Haag. Han avsluttet sin karriere i Shell med 5 år som Administrerende direktør fra 2012-2017. I dag innehar han flere styreverv i tillegg til å jobbe med leder- og organisasjonsutvikling i PeoplewithE. I 2018 ble Tor tildelt HR Norges ærespris.

Stale Okland

Ståle Økland

Ståle Økland jobber med trender og fremtidsrelaterte spørsmål. Han har skrevet seks bøker, blant annet om den digitale økonomien. Ståle klarer å forklare viktige spørsmål på en enkel, forståelig og underholdende måte.

Foredrag:

Ledelse i en ny tid

Rogaland er i omstilling fra en sterk oljedrevet økonomi til noe nytt og ukjent.

 • Hvilke bedrifter vil lykkes, og hva betyr nye trender for organisasjon og ledelse?
 • Kajalillelien

  Kaja Lillelien

  Kaja Lillelien er partner i Catori. Kaja har en master of science i Human resource management fra Purdue University. Hun har solid erfaring fra HR, executive coaching og utviklingsarbeid internasjonalt, og har knyttet mye av sitt arbeid opp mot resultater, kultur og verdier. Kaja har arbeidet med personlig utvikling, lederutvikling og organisasjonsutvikling som konsulent, rådgiver og sertifisert coach. Hun har også undervist coacher internasjonalt og har vært mentor coach for konsulenter og ledere.

  Foredrag:

  Lederskap i fellesskap: Hvordan møte framtidens utfordringer sammen?

  Delt lederskap tilrettelegger for bedre bruk av de ansattes kunnskap og ferdigheter og det stimulerer til utvikling og læring

  både gjennom arbeidet og erfaringsoverføring mellom kolleger.

  • Co-active leadership
  • Growth mindset- et lærende tankesett
  • Mentalisering og selvledelse
  • Nevropsykologi
  Synneva Erland

  Synneva Erland

  Synneva Erland er kommunikasjonsekspert og foredragsholder. Hun mener at: Alt handler om kommunikasjon! Synneva Erland har stått på ulike scener hele livet og hun hjelper også selskaper med sosiale medier, både på strategi og innhold. Q-Meieriene og Kavli har brukt henne som deres forbedringsagent innen digital kommunikasjon. Hun har vært engasjert som gründerveileder, og har hatt flere jobbtreningskurs for Nav. Til daglig driver hun selskapet Synneva Erland kommunikasjon.

  Foredrag:

  Gullklokkenes tid er forbi

  Dagens jobbsøkere har helt andre krav til hva de ser etter i en jobb enn tidligere. I tillegg har sosiale mediers inntog gjort at vi har fått et mer transparent samfunn.

 • Hva blir konsekvensen for rekrutteringsstrategien?
 • Hvilke kommunikasjonsstrategier skal vi velge for å nå ut til de beste?
 • Adrian Furnham

  Adrian Furnham

  Adrian Furnham er utdannet ved London School of Economics og ved Oxford University hvor han fullførte doktorgrad. Han har forelest mye internasjonalt og vært professor på blant annet Universitetet i New South Wales, Universitetet i Vestindia, Universitetet i Hong Kong og Universitetet i KwaZulu-Natal. Han har også vært professor i ledelse på Henley Management College. For tiden er han Adjunct Professor of Management ved BI. Han har skrevet over 1300 vitenskapelige artikler og 89 bøker. Som Noel Coward mener han at arbeidet er morsommere enn annen moro og anser seg for å være en veltilpasset arbeidsnarkoman.

  Foredrag:

  The Psychology of High Potential: People with Talent (In English)

  Hva er talent og kan man lære og trene talent?

  • Hva skal man selektere etter?
  • Å lede talentfulle mennesker
  • Mål på høy performance
  Torunn Gassemyr

  Torunn Gaasemyr

  Torunn Gaasemyr er statsviter og seniorkonsulent innen Information Management og Digital Collaboration manager i Sopra Steria. Hun har flere års erfaring med innføring og adopsjon av samhandlingsløsninger hos virksomheter i offentlig og privat sektor, og trives aller best i grensesjiktet mellom forretning og teknologi.

  Foredrag:

  Samarbeid til himmels: Hvordan skybaserte verktøy påvirker delingskultur og ledelse

  De siste årene har vi sett et inntog av digitale plattformer for samarbeid, kommunikasjon og deling av informasjon på

  arbeidsplassen.

  • Hvordan påvirker nye plattformer engasjementet blant de ansatte?
  • En digital tid krever digitale ledere. Hva betyr det?
  • Do’s and dont’s på veien mot en digital arbeidsplass – et innblikk i Sopra Sterias interne reise
  Torge Eikerapen

  Tor Åge Eikerapen

  Tor Åge Eikerapen psykolog og spesialist i organisasjonspsykologi. Han har jobbet med leder- og organisasjonsutvikling i over 10 år og er en av landets mest brukte foredragsholdere innenfor organisasjon og ledelse. Tor Åge er spesielt opptatt av ledelse, endring og arbeidsmiljø – og hva som skal til for at mennesker har det bra på jobb, samtidig som de presterer på et høyt nivå. Selv om organisasjoner er ulike, er det menneskene i organisasjonen og hvordan de fungerer sammen som utgjør en forskjell.

  Foredrag:

  Hvordan gjenskape den indre driven?

  Oljekrisen har gjort at mange ledere i landsdelen sliter med å skape håp, motivasjon og entusiasme for fremtiden hos sine medarbeidere.

 • Hvordan bygge en organisasjonskultur preget av motivasjon, engasjement og tillit, hvor den enkelte medarbeider makter å stå i endringer og usikkerhet