Nytt fokus for HR: Strategi- og innovasjonsprosesser

3-4
nov

Kurs - Oslo

09:00 - 16:00

Medlemspriser
7900,-

Ikke-medlem priser
11400,-

Påmeldingsfrist 29.10.2020 13:00

Sted

HR Norges lokaler

Adresse: Akersgata 34, 0180, Oslo

HR Norges lokaler - Google mapsÅpne Google-kart

Arrangør

HR Norge

Telefon: +47 22 11 11 22

E-post: hrnorge@hrnorge.no

Nettsted: hrnorge.no

Nye forretningsmodeller, ny teknologi og det grønne skiftet driver frem stadig hyppigere endringer i norske virksomheter. Dette krever et nytt fokus for HR. På dette kurset lærer du å ta i bruk nye verktøy for arbeid med innovasjon og endring, som vil løfte HRs strategiske bidrag i din virksomhet.

Deltakerne vil jobbe gjennom rammeverket «Ti Steg for Transformasjon» og få med seg både veikart, verktøy, lærerhefte og inspirasjon til å drive strategisk utviklingsarbeid i egen virksomhet. Kurset er teoretisk forankret og praktisk rettet. På dag II benytter vi strategi- og endringssimulatoren Transform! Dette er et praktisk verktøy som vil hjelpe deg med å lykkes med strategi, endrings- og omstillingsarbeid. Simulatoren kombinerer teori og verktøy innen strategi, innovasjon og endring til en helhetlig læringsopplevelse. Gjennom gruppearbeid får deltakerne selv erfare hvor krevende det er å lede en bedrift i endring.

Hva du får med deg:

  • Lær en serie verktøy og teorier om strategi, innovasjon og endring
  • Seks konkrete verktøy for strategiarbeid i egen virksomhet
  • Bli kjent med et kraftfullt læringsprogram. Transfrom!
  • Hvordan kan HR tegne opp og lede arbeidet med et veikart for transformasjon Ta med deg konkrete handlingspunkter og nye verktøy for endringsledelse 


Kursholder:
Christian Rangen er en erfaren strategi-rådgiver, coach, lederutvikler og Høyskolelektor ved flere Handelshøyskoler i Norge, Danmark, Østerrike og Spania. De siste årene har Christian brukt store deler av sin tid på store transformasjonsprosjekter og store endringsprosesser i Norge og utlandet. Han har jobbet tett med toppledere, styrer og ledergrupper gjennom endringsprosesser på tvers av land og bransjer. Fra 1:1 samtaler med toppledere til utvikling av styret eller bygge strategisk kompetanse i organisasjonen, han har hatt mange perspektiv på komplekse omstillingsprosjekt. Han er også en profilert forfatter og har skrevet flere lærebøker og rapporter innen strategi, endring, innovasjonsklynger og transformasjon.  

Relaterte saker

Nick Holley Img 9398

Organisasjonsutvikling

Hvordan bygger vi fremtidens organisasjoner?

Det snakkes mye om radikale endringer i arbeidslivet i dag og de fleste virksomheter, både innen offentlig og privat sektor, opplever virkningene av den digitale transformasjonen som finner sted. Hvordan kan både organisasjoner og deres medarbeidere fortsatt holde seg relevant når innholdet i roller endrer seg så raskt?

Hold deg oppdatert på det siste innen HR. 
Meld deg på nyhetsbrevet vårt i dag!