Foredragsholdere - Pensjonskonferansen 2019

Jon Mhippe

Jon M. Hippe

Jon M. Hippe er forskningsleder i Fafo og dr.philos. Han har tidligere vært daglig leder i Fafo i over ti år, og er tidligere konserndirektør i Storebrand og Telenor. Hippe har ledet en rekke offentlige utvalg, flere om pensjon, i tillegg til å lede arbeidsgruppen for regnskapsføring av AFP.

Smund Lunde

Åmund Lunde

Åmund Lunde er administrerende direktør i Oslo Pensjonsforsikring AS. Han har sin økonomiutdannelse fra Universitetet i Oslo. I tillegg til jobben i Oslo Pensjonsforsikring, er Lunde styreleder i Oslo Forsikring og for pensjonskassen i Asker Kommune. Tidligere har han jobbet i KLP og DNB

Therese Heyerdahl

Therese Heyerdahl

Therese Heyerdahl jobber som HR rådgiver i NRK. Før dette har hun bakgrunn som hovedtillitsvalgt og har jobbet med omstilling, lønn- og arbeidsvilkår og forhandlinger i NRK siden 2009. Heyerdahl var med fra arbeidstakersiden i forhandlinger om ny pensjonsavtale i NRK i 2015, og har et stort engasjement for pensjon.

pålkvernaas

Pål Kvernaas

Pål Kvernaas er styreleder og partner i advokatfirmaet Haavind. Han er spesialisert innen arbeids- og pensjonsrettslige problemstillinger og prosedyre i relaterte tvister. Han har lang erfaring med arbeidslivsrelaterte problemstillinger i privat og offentlig virksomhet, nasjonale og internasjonale virksomheter.

Alexandra Plahte

Alexandra Plahte

Alexandra Plahte er jurist og leder pensjon i Gabler. Hun har i en årrekke bistått som uavhengig rådgiver for offentlige og private virksomheter og deres ansatte innenfor pensjon og omstilling. Hun er kjent for sitt engasjement og evne til å formidle komplisert fagstoff på en lettfattelig måte og er mye brukt av media som fagperson, blant annet som Aftenpostens pensjonsekspert.

Jorge Bjensen

Jorge B. Jensen

Jorge B. Jensen er fagdirektør i Forbrukerrådet og er ansvarlig for det rådet gjør på finansområdet. Han hatt denne stillingen i 10 år. Før dette jobbet han i finansbransjen og som konsulent med finansvirksomheter som kunder. Han har hatt en rolle i utformingen av pensjonssystemet i Norge ved å være en del av Banklovkommisjonen og ledet Brukerpanelet for pensjonsmarkedet. I 2018 var Jensen med i regjeringens referansegrupper for Egen Pensjonskonto og Garanterte Pensjonsprodukter. Han mener pensjonene og formidling av pensjon må være enkelt og at vi kan nå langt med enkle grep.

Hallgeir Kvafdheim

Hallgeir Kvadsheim

Hallgeir Kvadsheim er skribent og foredragsholder innen privatøkonomi. Han er også adferdsøkonom i spareappen Spiff, men er blitt mest kjent som økonomisk rådgiver for Luksusfellen som vises på TV3. Kvadsheim har gitt ut to bøker om personlig økonomi: ”Spar skatt” og ”Din økonomi: Ekspertens 150 beste tips” . Frem til 2012 var han ansvarlig for personlig økonomi i Dagbladet, men jobber nå som selvstendig næringsdrivende. Kvadsheim er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole i Bergen i 1994. Foto: TV3/Rune Bendiksen