Personvern for HR

11-12
sep

Kurs - Oslo

09:00 - 16:00

Medlemspriser
7900,-

Ikke-medlem priser
11400,-

Påmeldingsfrist 28.08.2019 08:00

Sted

HR Norges lokaler

Adresse: Akersgata 34, 0180, Oslo

HR Norges lokaler - Google mapsÅpne Google-kart

Arrangør

HR Norge

Telefon: +47 22 11 11 22

E-post: hrnorge@hrnorge.no

Nettsted: hrnorge.no

Personvern for HR vil ta for seg arbeidsgiveres plikter, rettigheter og muligheter i den praktiske hverdagen. Kurset vil være basert på denne nye personopplysningsloven, med GDPR som tolkningsfaktor.

Kurset vil gi deg en oversikt og praktisk innsikt i personvernreglene ved typiske prosesser som ansettelse, innsyn i e-post, helseundersøkelse, rusmiddeltesting, arbeidsmiljøundersøkelse, håndtering av varslinger og klager knyttet til arbeidsmiljøet, kameraovervåking, bruk av fødselsnummer, biometriske data og nettskytjenester.

Typiske temaer vil blant annet være:

  • Oversikt over forpliktelser og rettigheter etter personopplysningsloven 2018 og arbeidsmiljølovens regler om kontrolltiltak
  • Arbeidsgivers adgang til å behandle arbeidstakeres personopplysninger, krav til samtykke og andre mulige grunnlag
  • Arbeidsgivers adgang til å iverksette kontrolltiltak
  • Arbeidsgivers adgang til å gjenbruke personopplysninger og utlevere til andre
  • Personvernerklæringen
  • Arbeidsgivers aktivitetsplikter ved kontrolltiltak og behandling av personopplysninger, herunder:
    • Drøftings- og evalueringsplikt med tillitsvalgte, verneombud og AMU
    • Krav til informasjon til arbeidstakere
    • Inngåelse av databehandleravtaler og andre tiltak ved utlevering av opplysninger til andre og over landegrenser
    • Lagring, arkivering og sletting
    • Rett til innsyn, retting og sletting
    • Plikt til å sørge for forsvarlig informasjonssikkerhet og internkontroll
  • Mulige reaksjoner ved manglende etterlevelse av regelverket

Personvern for HR gjennomføres med vekt på praktiske oppgaver som gir trening i bruken av gjeldende regelverk. Kurset er beregnet for alle som ønsker en bred og praktisk innføring i den nye Personvernloven. Du vil ha godt utbytte at kurset både om du er ny på området eller om du har erfaring. 


Kursholdere:

Thomas Braut Svendsen er advokat og partner i Advokatfirmaet Storeng, Beck & Due Lund (SBDL), hvor han hovedsakelig arbeider med arbeidsrett og tilgrensende rettsområder. Han har tidligere vært seniorrådgiver i Arbeids- og velferdsdirektoratet i NAV. I tillegg til alminnelig advokatpraksis og foredragsvirksomhet er Braut Svendsen medforfatter av blant annet arbeidsrettsboken ”Arbeidslivets spilleregler”. 


Anne-Lise H. Rolland er partner og advokat i SBDL. Hun har lang erfaring som arbeidsrettsadvokat, både mange år som forretningsadvokat og 10 år i LOs juridiske avdeling. Hun er nylig kommet tilbake fra lengre tids permisjon for å arbeide som intern advokat i en større organisasjon. Hun har dermed fått mye praktisk erfaring innenfor HR-området, herunder implementering av GDPR.


Relaterte saker

Eu Personvernlov

Arbeidsrett

Her får du en GDPR veileder for HR

Landets fremste eksperter på HR og personvern slår alarm. Norske bedrifter aner ikke hvor lenge de kan oppbevare informasjon eller når den skal slettes, viser en fersk undersøkelse fra HR Norge. Er din virksomhet klar for nytt personvernregelverk?

Eu Personvernlov

Arbeidsrett

GDPR for HR på norsk og engelsk

Er din virksomhet klar for nytt personvernregelverk? Her får du oppdaterte veiledninger på norsk og engelsk for hvordan du kan gå frem i ditt arbeid med GDPR.

Nysgjerrig Hr

Strategisk HR

Et ansvarlig og nysgjerrig HR

Her får du artikkel 6 og 7 i en artikkelserie fra Professor Nick Holley hvor han omtaler ti trekk som karakteriserer hva som skal til for å bli god i HR. Artikkelserien gir deg innsikt i alle stegene som skal til for å drive forretningsorientert HR.

Hold deg oppdatert på det siste innen HR. 
Meld deg på nyhetsbrevet vårt i dag!