Personvern for HR

3-4
mars

Kurs - Oslo

09:00 - 16:00

Medlemspriser
7900,-

Ikke-medlem priser
11400,-

Påmeldingsfrist 27.02.2020 13:00

Sted

HR Norges lokaler

Adresse: Akersgata 34, 0180, Oslo

HR Norges lokaler - Google mapsÅpne Google-kart

Arrangør

HR Norge

Telefon: +47 22 11 11 22

E-post: hrnorge@hrnorge.no

Nettsted: hrnorge.no

Personvern for HR vil ta for seg arbeidsgiveres plikter, rettigheter og muligheter i den praktiske hverdagen. Kurset vil være basert på denne nye personopplysningsloven, med GDPR som tolkningsfaktor.

Kurset vil gi deg en oversikt og praktisk innsikt i personvernreglene ved typiske prosesser som ansettelse, innsyn i e-post, helseundersøkelse, rusmiddeltesting, arbeidsmiljøundersøkelse, håndtering av varslinger og klager knyttet til arbeidsmiljøet, kameraovervåking, bruk av fødselsnummer, biometriske data og nettskytjenester.

Typiske temaer vil blant annet være:

  • Oversikt over forpliktelser og rettigheter etter personopplysningsloven 2018 og arbeidsmiljølovens regler om kontrolltiltak
  • Arbeidsgivers adgang til å behandle arbeidstakeres personopplysninger, krav til samtykke og andre mulige grunnlag
  • Arbeidsgivers adgang til å iverksette kontrolltiltak
  • Arbeidsgivers adgang til å gjenbruke personopplysninger og utlevere til andre
  • Personvernerklæringen
  • Arbeidsgivers aktivitetsplikter ved kontrolltiltak og behandling av personopplysninger, herunder:
    • Drøftings- og evalueringsplikt med tillitsvalgte, verneombud og AMU
    • Krav til informasjon til arbeidstakere
    • Inngåelse av databehandleravtaler og andre tiltak ved utlevering av opplysninger til andre og over landegrenser
    • Lagring, arkivering og sletting
    • Rett til innsyn, retting og sletting
    • Plikt til å sørge for forsvarlig informasjonssikkerhet og internkontroll
  • Mulige reaksjoner ved manglende etterlevelse av regelverket

Personvern for HR gjennomføres med vekt på praktiske oppgaver som gir trening i bruken av gjeldende regelverk. Kurset er beregnet for alle som ønsker en bred og praktisk innføring i den nye Personvernloven. Du vil ha godt utbytte at kurset både om du er ny på området eller om du har erfaring. 

Kursholdere:

Thomas Braut Svendsen er advokat og partner i Advokatfirmaet Storeng, Beck & Due Lund (SBDL), hvor han hovedsakelig arbeider med arbeidsrett og tilgrensende rettsområder. Han har tidligere vært seniorrådgiver i Arbeids- og velferdsdirektoratet i NAV. I tillegg til alminnelig advokatpraksis og foredragsvirksomhet er Braut Svendsen medforfatter av blant annet arbeidsrettsboken ”Arbeidslivets spilleregler”. 

 

Helene Larsen Brustad har vært advokatfullmektig i advokatfirmaet SBDL siden 2018, og arbeider med arbeidsrett og andre tilgrensende rettsområder. Hun har i tiden hos SBDL bistått større og mindre selskaper med blant annet spørsmål knyttet til GDPR og informasjonshåndtering. Helene har videre erfaring med å holde kurs og foredrag om temaer innenfor personvern og arbeidsrett

Relaterte saker

Olav Hypher Video

Organisasjonsutvikling

HR rigget for fremtiden

Gikk du glipp av Olav Hypher sitt foredrag på HR Forum 2019 der han snakket om hvordan NRK rigger HR for fremtiden, da kan du se dette her.

Julenisse Nettbrett Ny

Her får du årets fem mest leste saker

Før vi tar juleferie gir vi deg noen høydepunkter å lese på gjennom høytiden Vi kommer tilbake med mer nytt og nyttig lesestoff i 2019. I mellomtiden kan du utforske hrnorge.no og se hva vi allerede har av nyttig HR-relatert innhold.

Peter Hinssen Topbanner

Sannhetens øyeblikk for HR

— Når jeg går inn i en HR-avdeling i dag er det som å komme inn i et antikvariat, spissformulerer Peter Hinssen. — Totalt ikke datadrevet.

Hold deg oppdatert på det siste innen HR. 
Meld deg på nyhetsbrevet vårt i dag!