Personvern for HR

2-3
sep

Kurs - Oslo

09:00 - 16:00

Medlemspriser
8100,-

Ikke-medlem priser
11700,-

Påmeldingsfrist 27.08.2020 13:00

Sted

HR Norges lokaler

Adresse: Akersgata 34, 0180, Oslo

HR Norges lokaler - Google mapsÅpne Google-kart

Arrangør

HR Norge

Telefon: +47 22 11 11 22

E-post: hrnorge@hrnorge.no

Nettsted: hrnorge.no

Personvern for HR vil ta for seg arbeidsgiveres plikter, rettigheter og muligheter i den praktiske hverdagen. Kurset vil gi deg en oversikt og praktisk innsikt i personvernreglene ved typiske prosesser i et ansettelsesforhold.

Temaer vil blant annet være:

  • Oversikt over forpliktelser og rettigheter etter personopplysningsloven og personvernforordningen
  • Arbeidsgivers adgang til å behandle arbeidstakeres personopplysninger, krav til samtykke og andre mulige behandlingsgrunnlag
  • Arbeidsgivers adgang til å gjenbruke personopplysninger og utlevere til andre
  • Diverse GDPR-dokumenter, herunder behandlingsprotokoll, personvernerklæring, databehandleravtale, oversikt over brudd på personopplysningssikkerheten m.m.
  • Bruk av databehandlere, herunder inngåelse av databehandleravtaler og andre tiltak.
  • Utlevering av opplysninger til andre og over landegrenser.
  • Arbeidsgivers aktivitetsplikter
  • Lagring, arkivering og sletting
  • Arbeidstakers rettigheter
  • Plikt til å sørge for forsvarlig personopplysningsikkerhet og internkontroll
  • Mulige reaksjoner ved manglende etterlevelse av regelverket

Personvern for HR gjennomføres med vekt på praktiske oppgaver som gir trening i bruken av gjeldende regelverk. Kurset er beregnet for alle som ønsker en bred og praktisk innføring i personvernregelverket rettet inn mot personalforvaltning. Du vil ha godt utbytte at kurset både om du er ny på området eller om du har erfaring. 


Thomas Braut Svendsen



Thomas Braut Svendsen er advokat og partner i Advokatfirmaet Storeng, Beck & Due Lund (SBDL), hvor han hovedsakelig arbeider med arbeidsrett og tilgrensende rettsområder. Han har tidligere vært seniorrådgiver i Arbeids- og velferdsdirektoratet i NAV. I tillegg til alminnelig advokatpraksis og foredragsvirksomhet er Braut Svendsen medforfatter av blant annet arbeidsrettsboken ”Arbeidslivets spilleregler”. 


Helene Larsen Brustad




Helene Larsen Brustad
 har vært advokatfullmektig i advokatfirmaet SBDL siden 2018, og arbeider med arbeidsrett og andre tilgrensende rettsområder. Hun har i tiden hos SBDL bistått større og mindre selskaper med blant annet spørsmål knyttet til GDPR og informasjonshåndtering. Helene har videre erfaring med å holde kurs og foredrag om temaer innenfor personvern og arbeidsrett.


Relaterte saker

Olav Hypher Video

Organisasjonsutvikling

HR rigget for fremtiden

Gikk du glipp av Olav Hypher sitt foredrag på HR Forum 2019 der han snakket om hvordan NRK rigger HR for fremtiden, da kan du se dette her.

Hold deg oppdatert på det siste innen HR. 
Meld deg på nyhetsbrevet vårt i dag!