Seksuell trakassering i arbeidslivet – hva sier jussen?

26
jan

Medlemsmøte - Oslo

08:30 - 12:00

Medlemspriser
0,-

Påmeldingsfrist 25.01.2018 11:05

Påmeldingsfristen har utløpt

  Sted

  HR Norges lokaler

  Adresse: Akersgata 34, 0180, Oslo

  HR Norges lokaler - Google mapsÅpne Google-kart

  Arrangør

  HR Norge

  Telefon: +47 22 11 11 22

  E-post: hrnorge@hrnorge.no

  Nettsted: hrnorge.no

  #metoo-kampanjen har satt fokus på seksuell trakassering i arbeidslivet. Kampanjen har også skapt økt oppmerksomhet rundt arbeidsgiveres håndtering, og ofte mangelfulle håndtering av denne type saker på både individ- og systemnivå.

  Vi har fått tre av landets ledende arbeidsrettsadvokater, fra tre ulike firma, til å gjennomgå hvilke plikter arbeidsgiver har til å forebygge og følge opp trakassering, og gi råd og innspill til prosedyrer og håndtering når konkrete saker dukker opp. 

  På medlemsmøtet ser de nærmere på:

  • Hva er trakassering i lovens forstand?
  • Hva plikter en arbeidsgiver å gjøre for å forhindre og følge opp trakassering?
  • Hvordan bør arbeidsgiver gå frem ved påstander om trakassering?
  • Hva skal til for at arbeidsgiver kan reagere med oppsigelse?

  Selv om det er lett å ta avstand fra trakassering og annonsere «nulltoleranse» oppstår i praksis vanskelige avveininger. Ved hjelp av caser og eksempler vil seminaret belyse en del av de dilemmaer som oppstår, og det vil bli rik anledning til spørsmål og diskusjon.

  Program for møtet:

  • 0800 – 0830: registrering, lett servering og mingling
  • 0830 – 1100: Faglig program
  • 1100 – 1200: Tid for spørsmål og diskusjon


  Advokat Camilla Selman fra Hjort har langvarig og bred erfaring med rådgivning og prosedyre på det arbeidsrettslige området både innenfor privat og offentlig sektor. Hun bistår både arbeidstakere og arbeidsgivere med et bredt spekter av problemstillinger, herunder problemstillinger knyttet til trakassering og mobbing, arbeidsmiljø og varsling. Selman har omfattende prosedyreerfaring, møterett for Høyesterett og er leder for varslingsnemnda ved Høgskolen i Oslo og Akershus.»

  Advokat Lill Egeland fra Simonsen Vogt Wiig har gjennom flere år bistått ledere og HR-personell med arbeidsrettslig rådgivning. En klient uttaler i Chambers: "Hennes mellommenneskelige egenskaper og juridiske kunnskap er avgjørende; hun har en skarp juridisk hjerne men viser også mye medfølelse og har en veldig menneskelig forståelse av loven." Hun bistår nasjonal ekspert som rapporterer månedlig om arbeidsrett til EU-kommisjonen og er medforfatter på kommentarutgaven arbeidsrett.no

  Advokat Christel Søreide fra Wiersholm har bred erfaring med arbeidsrettslig rådgivning og tvisteløsning, og bistår norske og internasjonale virksomheter med blant annet omorganisering og nedbemanning, virksomhetsoverdragelse, ansettelser og opphør av arbeidsforhold, samt tvister for domstolene. Hun er rangert som up-and-coming advokat innen arbeidsrett av Chambers Europe, og underviser i arbeidsrett ved Handelshøyskolen BI. Hun har tidligere vært dommerfullmektig i Asker og Bærum tingrett.

  Medlemmsmøtet er forbeholdt HR Norges medlemmer.

  Er du ikke medlem? Her finner du mer informasjon om fordelene og hvordan du kan bli medlem.

  Medlemsmøtet er gratis. Siste frist for avmelding er 25. januar. Påmeldte som ikke melder avbud, og som ikke møter opp vil bli belastet et gebyr på kr 350,-

  Hold deg oppdatert på det siste innen HR. 
  Meld deg på nyhetsbrevet vårt i dag!