Verktøy i varslingssaker

18-19
mars

Kurs - Oslo

09:00 - 15:00

Medlemspriser
8100,-

Ikke-medlem priser
11700,-

Påmeldingsfrist 12.03.2020 15:00

Sted

HR Norges lokaler

Adresse: Akersgata 34, 0180, Oslo

HR Norges lokaler - Google mapsÅpne Google-kart

Arrangør

HR Norge

Telefon: +47 22 11 11 22

E-post: hrnorge@hrnorge.no

Nettsted: hrnorge.no

Gode varslingsrutiner er beredskap for å forebygge og håndtere konflikter og trakassering. I dette kurset får du dekket både det juridiske og det relasjonelle perspektivet på håndtering av konflikter på arbeidsplassen – herunder varsling.

Mange ledere vegrer seg for å ta tak i konflikter. Både ledere, HR og andre aktører på arbeidsplassen må kunne håndtere slike saker utfra sin rolle og sitt ansvar. Vi har sett at virksomheter og organisasjoner mangler varslingsrutiner og verktøy for å håndtere sakene som blir varslet.

Som deltaker får du dekket både det juridiske og det relasjonelle perspektivet på håndtering av ulike konflikter på arbeidsplassen, herunder varsling om trakassering og annen utilbørlig opptreden.

  • Ulike typer konflikter må håndteres forskjellig
  • Ulike roller i konflikt
  • Betydningen av kartlegging og formaliteter
  • Risikovurdering av det psykososiale arbeidsmiljøet
  • Hvordan snakke med parter i konflikt
  • Gode varslingsrutiner
  • Fra fakta til reaksjoner

Deltakerne får praktiske verktøy gjennom teori, erfaringsdeling, ferdighetstrening og refleksjoner.

Målgruppen for kurset er HR og ledere. Det forventes at deltakerne har noen års erfaring, enten som leder med personalansvar eller som HR-medarbeider.

Kursholdere

Annette Selmer er advokat og autorisert konfliktmegler. Hun driver nå sitt eget firma, og har tidligere vært advokat i advokatfirmaet Wiersholm, Mellbye, Bech. Hun arbeider blant annet som rådgiver for ledere i staten ved håndtering av vanskelige personalsaker, omorganisering og liknende. Hun har lang erfaring fra staten blant annet som seniorrådgiver i Arbeids- og administrasjonsdepartementet, dommer i Oslo skifterett og som avdelingsdirektør i Justisdepartementet. Selmer har videreutdanning i mekling og konflikthåndtering, og erfaring fra varslingssaker og faktaundersøkelser. Hun har gjennom mange år tilbudt opplæring i konfliktforebygging og konflikthåndtering for ledere, tillitsvalgte, vernetjeneste og bedriftshelsetjenester.

Tanja Juul Rødahl er konsulent og partner i Considium Consultant, har tidligere arbeidet som rådgiver sentralt i Oslo Kommune og som seniorkonsulent i Arbeidsmiljøsenteret. Hun har også vært mekler i Konfliktrådet og har erfaring med dialog som forebygging og håndtering av konflikter. Hun har gjennom en årrekke holdt kurs og utviklingsprosesser innenfor disse temaene, og kan vise til gode resultater. Som rådgiver, coach og prosessleder er Juul Rødahl god til å få grupper til å fungere sammen. Hun har gjennomført Master of Management-program i Samspill og ledelse på BI, og har utdanning i sosialpedagogikk og omstilling og forhandlinger fra Høyskolen i Lillehammer. I tillegg har Juul Rødahl coaching- og LØFT sertifisering.

 

Relaterte saker

Hold deg oppdatert på det siste innen HR. 
Meld deg på nyhetsbrevet vårt i dag!